Goedkope vakantiebestemmingen voor deze zomer

Een zomervakantie hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn ieder jaar voldoende goedkope vakantiebestemmingen. Je hoeft dan niet direct te denken aan Turkije of Griekenland. Naast deze twee prachtige landen, zijn er namelijk nog meer mogelijkheden. In dit artikel bespreek ik een aantal goedkope vakantiebestemmingen die prachtig zijn, maar tegelijkertijd betaalbaar. Zodat je toch nog wat geld overhoudt voor een dure cocktail op het terras.

1. Madeira, Portugal

Madeira is een Portugees eiland, maar het ligt eigenlijk dichterbij de kust van Marokko. Het eiland is bekend om zijn bloemen, het wordt ook wel het bloemeneiland genoemd. Madeira is op dit moment nog niet razend populair onder jonge toeristen, omdat het voornamelijk bekend staat als wandelbestemming. Toch is het een prachtige plek met veel luxe hotels, dat behoort tot één van de goedkope vakantiebestemmingen. Het is geen eiland waar je witte zandstranden zult vinden. Daarvoor kun je overigens wel overvaren naar het naastgelegen eiland Porto Santo. Alleen dat hoeft geen probleem te zijn, want op Madeira kun je voldoende genieten van de blauwe oceaan en de hoge rotswanden. Je zult hier ook natuurlijke zwembaden tegenkomen, die in de zee zijn aangelegd.

2. Ohrid, Macedonië

Ohrid is een stad in het zuidwesten van Macedonië. Het is een vakantiebestemming die steeds vaker wordt ontdekt door Nederlandse toeristen. Niet alleen de hotelovernachtingen hebben hier een fijn prijsje. Hetzelfde geldt namelijk voor de producten en de restaurants in het land. De belangrijkste bezienswaardigheid in Ohrid is toch wel het meer. Het meer van Ohrid is waarschijnlijk één van de oudste meren ter wereld en is op zijn diepst zo’n 300 meter. Naast één van de oudste meren ter wereld heeft Ohrid nog meer (synthetische) pareltjes te bieden. Zo zijn er veel historische bezienswaardigheden. Denk aan het St. Clement klooster, Fort Samuel en de synthetische Ohrid pareltjes, een echt familiegeheim.

3. Kefalonia, Griekenland

Eén van de Griekse bestemmingen die genoemd mag worden is Kefalonia. Dit is een eiland in het westen van Griekenland. Griekenland bezit veel goedkope vakantiebestemmingen, maar Kefalonia is toch één van de mooiste voorbeelden. Er wordt gezegd dat de stranden van het eiland Kefalonia behoren tot de mooiste stranden van Griekenland. Je kunt hier terecht voor tien stranden met een blauwe vlag. Kefalonia is een heel divers eiland. Naast zijn mooie stranden, bezit het eiland ook nog de prachtige Melissani grot. In de Melissani grot kun je het azuurblauwe water goed bewonderen. Dit komt doordat de zon vanaf de bovenkant de grot binnen schijnt. Daarnaast kun je op dit eiland ook goed terecht voor gezellige dorpjes, goede wandelingen en heerlijke restaurants.

En, heb jij nog een goede budget tip?

Ik ben verliefd op mijn nieuwe spiegel
3 alternatieven voor de anticonceptiepil

  7 reacties

 1. Jessica J. 18 maart 2017 at 12:32 Beantwoorden

  Macedonië zou niet meteen in me opkomen. Goede tips, dus!
  Boedapest schijnt echt de moeite te zijn – en niet duur! Vooral als je met een groepje vrienden een appartementje o.i.d. huurt.

 2. Kim 18 maart 2017 at 09:27 Beantwoorden

  Wat een handige tips! Mooie plekjes noem je op.

 3. Wies | Nature of Happiness 17 maart 2017 at 20:43 Beantwoorden

  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit aan Macedonië gedacht, maar eigenlijk wel erg leuk!

 4. Manon 17 maart 2017 at 19:21 Beantwoorden

  Kefalonia lijkt me ook erg mooi ! ik heb daar vaker over gehoord.

 5. Jamey 17 maart 2017 at 15:34 Beantwoorden

  Portugal lijkt me echt gaaf om heen te gaan.

 6. Dana 17 maart 2017 at 13:50 Beantwoorden

  Handige tips! Ik zal ze zeker onthouden voor de zomer :)

 7. Mariëlle 17 maart 2017 at 13:24 Beantwoorden

  Nou doe mij maar even een tochtje naar al deze landen hihi!

Laat een reactie achter