fbpx

Cibdol Oil

5 bezienswaardigheden in Vrbnik

5 bezienswaardigheden in Vrbnik

Tijdens mijn vakantie op Krk heb ik prachtige dorpjes ontdekt. Eén van deze dorpjes in Vrbnik, aan de oostkust van het eiland Krk in Kroatië. Vrbnik is een prachtig schilderachtig dorpje dat je absoluut moet bezoeken tijdens jouw vakantie. 

1. Afgelegen stranden

Rondom en in Vrbnik zijn enkele afgelegen stranden te vinden. In Vrbnik kun je deze vinden door volledig naar beneden te lopen richting de haven. Als je dan vanuit het dorp richting de haven loopt, loop je verder totdat je niet verder kunt en dan aan de rechtse kant zie je een klein steegje. Als je door dit kleine steegje loopt kom je bij een klein rustig strandje.

Hier kun je prima zwemmen, maar je spot hier ook veel duikers en mensen die aan het snorkelen zijn. Er zijn namelijk in Vrbnik een aantal grotten die je kunt bewonderen tijdens het duiken. Hier zijn kleine visjes en schelpdieren te zien. Eén van deze grotten zit direct aan het strand. We hebben helaas niet even kunnen spieken wat er te zien was, omdat we geen zwemkleding bij hadden. Als je naar dit mooie dorpje gaat, is het zeker aan te raden om dit mee te nemen.

2. Vrbnička žlahtina proeven

5 bezienswaardigheden in Vrbnik

Vrbnik staat met name bekend om de wijn die hier en in de omgeving van het dorpje geproduceerd wordt. De Vrbnička žlahtina is een droge witte wijn, maar met een fijne lichte smaak. De wijn in Kroatië heeft vaak een lichtere smaak, wat ik persoonlijk wel lekker vind als het buiten erg warm is. Dit zorgt er namelijk voor dat de wijn enorm verfrissend is. Een leuk feitje over deze wijn: hij wordt één tot vier jaar op de bodem van de zee bewaard.

Wij hebben de Vrbnička žlahtina geproefd aan de haven, maar deze is eigenlijk in bijna ieder restaurantje in de omgeving verkrijgbaar. De fles wijn hebben we uiteindelijk gekocht bij een klein schattig winkeltje in het centrum, waar we ook eerst nog mochten proeven. Ik weet de naam niet meer, maar dit was toen we naar boven richting het kerkje liepen aan de linkerkant. Hier hebben ze overigens ook een zoete witte wijn voor de liefhebbers.

3. St. Maria kerk

Het middelpunt van het dorp is eigenlijk de St. Maria kerk. Deze kerk uit de 16e eeuw is niet één van de mooiste kerken die ik ooit heb gezien, maar zeker één van de oudste. In deze omgeving kan je verschillende gebouwen, kerken en kapelletjes in. Het is door alle smalle straatjes zeker even zoeken, maar dat maakt het bezoek aan het dorp juist leuk.

4. The old house of Vrbnik

Per toeval in een smal straatje kwamen we The old house of Vrbnik tegen. Dit is een huisje dat je gratis kunt bezoeken. In dit huisje zie je hoe de bewoners van Vrbnik vroeger leefden. Wat mij opviel is dat het een vrij groot huis is, maar wel met veel kleine kamertjes. Het zou me niet verbazen als hier zelfs meerdere gezinnen in hebben gewoond. Het is in ieder geval grappig om te bezoeken als je er toch langs loopt.

5. Smalste straatje ter wereld

5 bezienswaardigheden in Vrbnik

Iets wat ik van tevoren absoluut niet wist is dat Vrbnik het smalste straatje ter wereld heeft, genaamd Klancic. Wij pasten er allemaal gelukkig doorheen, maar het is echt heel smal. Het steegje is slechts 40 centimeter breed.

5 bezienswaardigheden in Vrbnik

Als je na het smalste straatje nog even doorloopt kom je uiteindelijk terecht bij het kleinste deurtje ter wereld. Echt super leuk dat dit in het kleine dorpje te zien is. Het zijn bezienswaardigheden die je niet gemakkelijk op het internet zult vinden, maar die al heel lang bestaan in dit eeuwenoude dorpje. Door alle smalle straatjes is het een groot doolhof, maar dat maakt het bezoek aan Vrbnik echt een aanrader. Als je op het eiland Krk bent, rijdt dan zeker even door naar Vrbnik om het te ontdekken.

Bezienswaardigheden Vrbnik, Kroatië
  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP