5 redenen waarom je voor zomerbanden moet kiezen

5 redenen waarom je voor zomerbanden moet kiezen

Zomerbanden zijn de meest standaard banden die bij auto’s gebruikt worden. Daarnaast heb je nog winterbanden en all season banden. In dit artikel leg ik je uit waarom je het beste voor zomerbanden kunt kiezen, zeker in Nederland.

1. Temperatuur

Zomerbanden worden aangeraden vanaf een temperatuur van 7 graden Celsius. Tegenwoordig komen we in Nederland nauwelijks onder deze temperatuur en alleen onder deze temperatuur kun je het beste voor winter- of all season banden gaan.

2. Hoge snelheden zijn geen probleem

Wanneer je veel over de snelweg rijdt, dan zijn zomerbanden de beste optie. Door de samenstelling van de band gaan zomerbanden op hogere snelheden langer mee, dan de andere banden.

3. Betere grip

Wanneer de temperaturen boven de 15 graden Celsius komen is de grip van een zomerband beter dan die van een winter- of all season band. Doordat de grip zich boven deze temperatuur verbeterd is je remweg een stuk korter. Iets wat op ieder moment fijn is, want zo kun je op een onverwacht moment toch nog op tijd afremmen. Dit is één van de belangrijkste redenen om je banden te verwisselen, want het maakt autorijden een stuk veiliger.

4. Minder geluidsproductie

In de zomer zet je het liefst je muziek zo hard mogelijk, omdat je natuurlijk wilt genieten van ieder moment. Het zonnetje schijnt en je bent onderweg naar een prachtige vakantiebestemming. Daarnaast wil je ook diegene naast je nog kunnen verstaan. Een zomerband reduceert geluidsproductie, waardoor je tijdens het autorijden je muziek in ieder geval iets zachter kunt zetten.

5. Goedkoopste optie

Zomerbanden zijn niet alleen veiliger tijdens de hoge temperaturen van nu, maar het is ook nog eens de goedkoopste optie. Veel auto’s hebben al zomerbanden wanneer je ze aanschaft, maar ze worden ook het meest geproduceerd. Ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Als jouw auto nog nieuwe banden nodig heeft, dan zijn zomerbanden voor nu de beste keuze.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP