5X BESPAREN ALS STUDENT

5x besparen als student

Oké, ik geef het toe. Ik heb zelf de laatste tijd teveel geld uitgegeven en ga andere studenten nu vertellen hoe ze geld kunnen besparen. Misschien had ik beter op mijn geld moeten letten, of misschien kan ik nu zelf eens gebruik maken van mijn eigen tips. De sale is zo aantrekkelijk, dat ik er flink wat centjes aan heb besteed. Gelukkig komt de studiefinanciering vandaag weer en valt de schade nog enigszins mee. Het enige wat ik op dit moment écht nog nodig heb zijn nieuwe pyjamabroeken, dat moet lukken toch? 

Let op de aanbiedingen

Sommige dingen kunnen best prijzig zijn, zoals je favoriete shampoo of je favoriete frisdrank. Let op de aanbiedingen, iedere week opnieuw. Ik koop bijvoorbeeld alleen mijn shampoo en conditioner als ze in de aanbieding zijn. Je hebt op shampoos en conditioners vaak 1+1 gratis acties, dus dat scheelt meteen veel geld. En eer dat je shampoo op is, dan is er alweer een nieuwe aanbieding. Op een gegeven moment weet je precies hoeveel je nodig hebt, om te kunnen overleven tot aan de volgende aanbieding.

Wacht tot de sale

Ik heb het vorige week weer meegemaakt! Een prachtige jas, die in de zomer verkrijgbaar was voor €119,95, is op dit moment afgeprijsd naar €59,95. Daarnaast had ik nog een kortingscode ontvangen, door mezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief. In totaal heb ik €65,- bespaard op een jas die absoluut op mijn wishlist stond. Voor degenen die nu nieuwsgierig zijn, je kunt de jas hier vinden.

Eet bij andere mensen

Die ene klasgenoot heeft al zo vaak aan je gevraagd of je bij hem of haar kwam eten, maar je bent nog steeds niet op dat aanbod ingegaan? Doen! Het scheelt je geld, het is gezellig en je sleept er misschien een hele goede vriendschap uit. Zodra je weer geld hebt kun je dezelfde persoon bij jou uitnodigen, en zo kun je dat prima iedere maand afwisselen.

Neem een voordeelpas

Je kent het wel bij iedere winkel vragen ze het, heb je al een voordeelpas? Of een bonuskaart? Ik werd op een gegeven moment zo gek van al die pasjes dat ik ze niet meer aannam. Alleen het kan af en toe echt wel geld besparen. Zo kun je bij de Kruidvat zelf kiezen voor welk product je jouw punten inzet, dit product kun je dan gratis afhalen. Albert Heijn stelt de aanbiedingen af op jouw persoonlijke koopgedrag, iedere week ontvang je dan aanbiedingen met (meestal) jouw favoriete producten. Het is zeker wel handig, en gelukkig zijn er tegenwoordig apps waardoor je die pasjes uit je portemonnee kunt gooien, bekijk mijn artikel daarover hier.

Dingen die je echt wilt

Ik heb zo vaak dat ik thuis kom, en alweer spijt heb van mijn aankoop. Ik koop graag dingen, omdat ik het mooi vind of het leuk vind voor mijn blog. Alleen je gebruikt het één keer en daarna ligt het ergens te verstoffen op je kamer. Probeer dit soort aankopen echt te vermijden, of breng het toch de volgende dag weer terug. Er zijn misschien namelijk wel duurdere aankopen, die al een tijdje op je wishlist staan. Denk aan deze aankopen, ga sparen en probeer zo min mogelijk de stad in te duiken voor onnozele kleine dingetjes.

 • Reacties ( 11 )

 • avatar
  Chanel

  Heel erg bedankt voor de handige tips! Vooral de voordeelpas is erg fijn, gebruik deze dagelijks en scheelt serieus veel geld xx

 • avatar
  Myrthe

  Goeie tips!! Vooral wachten tot de sale is een goeie voor mij, dat scheelt vaak al zoveel geld!

 • avatar
  Kim

  Leuke tips! Ik herken veel in jouw verhaal. Toen ik studeerde gaf ik ook altijd alles uit haha.

 • avatar
  Nadeche

  Ik ben nog geen student, maar zelfs nu zijn deze tips super handig!

  Liefs,
  Nadeche

 • avatar
  Ilona

  Erg handige tips! Dat wachten tot de sale werkt nooit bij mij. Als ik iets zie moet ik dat meteen hebben hihi! Liefs ilona

 • avatar
  mariëlle

  Goede tips! Ik mag niet klagen als student, maar ik ben dan ook wel zuinig op mijn geld!

 • avatar
  Mariska

  Goede tips! Als student zijnde zijn deze tips goedgekeurd :P Soms is het een zwaar leven, maar het is wel leuk.

 • avatar
  Iris

  Handige tips! Ook al zijn het misschien een paar euro’s die je op kan sparen, het is een begin!

 • avatar
  Jennifer | JenniferZ

  Super handige tips! Ik heb het momenteel echt nodig als nieuwe student haaha

 • avatar
  Bettie

  Ik wil ook weleens zinloze dingen gaan kopen, maar dan vraag ik mij tegenwoordig af of ik het echt nodig heb. Vaak is het antwoord nee en dan koop ik het ook niet.

 • avatar
  Nicole

  Handige tips! Met die paar euro’s in de week kan je toch al snel heel veel besparen!

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP