fbpx

Cibdol Oil

Bankrekening vergelijken

Bankrekening vergelijken

Het kan zomaar zijn dat jij teveel betaalt voor je bankrekening. Wist je dat er behoorlijke verschillen in kosten zijn als het gaat om een bankrekening? In dit artikel vertellen we je alles over je bankrekening vergelijken.

Het is daarom ook goed om de kosten van diverse banken eens naast elkaar te leggen, zowel die van de grote banken, als de kosten van de kleine banken. Je zult verbaasd zijn over hoeveel geld er te besparen valt! En is dat niet wat jij heel graag wilt? 

Er zijn namelijk een aantal nieuwe banken die echt voordelig kunnen zijn voor jou. Het openen van een bankrekening kost tegenwoordig ook nog maar weinig tijd, want alles kan online, of bij de nieuwe banken vaak via hun app. Het is echt niet moeilijk om een nieuwe rekening te openen of te switchen van bank!

Verschillen in tarieven

De verschillen in tarieven tussen de banken zijn opmerkelijk:

Bij rood staan verschillen de banken onderling duidelijk in het berekenen van hun rente; dat varieert nogal wat en dit kan zo nu en dan een ware valkuil zijn. Als we het hebben over rente op saldo is dat helaas overal miezerig: meestal 0% tot maximaal 0.01%!

Binnen Europa is betalen bij de meeste banken vaak gratis, buiten de Eurozone echter kunnen de kosten door koersopslag en ook door extra opnamekosten behoorlijke verschillen per bank opleveren. 

Let ook op wanneer je graag een tweede betaalpas wilt, want die kan je bij sommige banken namelijk veel geld kosten! 

Terwijl er banken zijn die meer dan € 30 per jaar rekenen voor een tweede pas, zijn er ook banken waar deze onder de € 10 per jaar kost. 

Welke bankrekening is voor mij geschikt?

Tja, iedereen heeft natuurlijk andere wensen betreffende zijn bankrekening. Sommigen zoeken misschien een groene rekening, anderen letten alleen op de kosten. 

De ene bank brengt voor contant geld storten kosten in rekening terwijl de andere op zijn beurt weer opnamekosten berekent in het buitenland of misschien zelfs ook in Nederland. Welkom in de banken-jungle!

Onze tips tot slot

Tot slot geven we je deze tips nog graag mee voordat je een definitief besluit neemt:

  • Wist je dat kleine banken altijd blij zijn met nieuwe klanten? Ze hanteren vaak kortingsacties en soms kost jouw bankrekening het eerste jaar niets. 
  • Lees jezelf altijd in betreffende de kosten die je gaat krijgen na het eerste (half)jaar.
  • Check of je rood mag staan en hoeveel dat je kost.
  • Check of je een pakketprijs krijgt of slechts een basispakket waarbij nog extra kosten in rekening worden gebracht. 
  • Check de kosten voor een 2e pas.
  • Let altijd op de vaste maandelijkse of jaarlijkse kosten van bankrekeningen, aangezien ook deze enorm variëren.
  • Check of je wel of niet rente over je saldo krijgt, ook al zal het niet veel zijn.

Als je op zoek bent naar de voor jou beste bankrekening, kijk dan op https://www.nmanet.nl/bankrekening-vergelijken/. Als je interesse hebt in het  besparen van bankkosten, is dit namelijk de snelste manier.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP