Gaat je telefoon batterij snel leeg? Sta je halverwege de dag alweer met een telefoon die opgeladen moet worden, terwijl je hem nog voor allerlei dingen nodig hebt? Samen met een expert van ThePhoneLab heb ik deze gids samengesteld met 10 tips om batterij te besparen, zodat jouw telefoon een stuk langer meegaat.
Batterij besparen met deze 10 tips
Wanneer je batterij snel leeg gaat, dan wil je het liefst zo snel mogelijk een oplossing. Met deze tips kun je besparen op je batterijgebruik, maar ook ervoor zorgen dat je batterij in het algemeen zijn goede conditie behoudt. Je wilt tenslotte niet dat je jouw telefoon niet meer kunt gebruiken, omdat de batterij keer op keer leeg lijkt te lopen.
1. Energiebesparingsmodus aan
Wil je er snel voor zorgen dat jouw telefoon accu langer meegaat? Dan kun je de energiebesparingsmodus inschakelen. Deze zorgt er onder andere voor dat apps zichzelf niet meer op de achtergrond verversen en de helderheid van je telefoon lager staat. Zo kun je vaak toch nog een paar uur langer op je telefoon doorbrengen. Handig als je nog bereikbaar wilt blijven totdat je de telefoon thuis aan de oplader kunt doen.
2. Pas de helderheid aan
De helderheid van je telefoon heeft veel invloed op het batterijgebruik. Wanneer je deze op dit moment standaard op z’n felst aan hebt staan, dan kan het helpen om over te schakelen naar de automatische stand. Op die manier houdt je telefoon zelf bij of je scherm feller of minder fel kan staan. Wil je dit liever niet? Dan kan het helpen om je telefoon minder fel te zetten en alleen feller te zetten als het echt nodig is.
3. Sluit alle openstaande apps
Ben jij iemand die alle apps altijd netjes afsluit, of staan ze bij jou eigenlijk altijd open? Als je ze altijd open laat staan, is het verstandig om ze voortaan gewoon af te sluiten. Dit doe je bij iPhone door omhoog te swipen en vervolgens alle apps naar boven weg te vegen. Bij Android doe je dit door op het vierkantje te tikken en klik vervolgens op ‘alle sluiten’ of veeg ze één voor één weg.
Je kunt vervolgens ook eens nalopen welke apps er bij jou op de achtergrond draaien. Iedere app die zichzelf automatisch update en waar je meldingen van ontvangt, ververst zichzelf namelijk op de achtergrond. Deze gebruiken ook batterij van je telefoon, maar eigenlijk zonder dat je het opmerkt. Het kan handig zijn om dit uit te zetten bij apps die je vaak handmatig ververst en waarvan je meldingen niet noodzakelijk vindt. Dit kun je bij instellingen per app nalopen door meldingen uit te schakelen en via algemeen of per app > verversen op achtergrond te beslissen voor welke app je dit wel of niet wilt.
4. Zet alle verbindingen uit
Is je telefoon batterij snel leeg? Dit kan ook komen door alle verbindingen die je aan hebt staan. Voornamelijk bluetooth en wifi kunnen veel batterij verbruiken als ze heel de tijd aan het zoeken zijn. Maar ook als veel apps je locatie controleren is dit funest. Zet de verbindingen die je niet nodig hebt daarom uit, zo voorkom je dat ze onnodig je batterij opslurpen.
5. Zet je telefoon op stil zonder trillen
Wil je dat je batterij het langst meegaat? Dan is je telefoon op stil zetten de oplossing, zeker wanneer je veel meldingen krijgt. Het is wel belangrijk dat je hierbij ook de trilstand uitzet, want deze verbruikt eigenlijk nog het meeste van je batterij. Wil je toch meldingen horen? Dan kun je beter voor geluid gaan, dan de trilfunctie.
6. Kies voor geoptimaliseerd opladen
Telefoons hebben tegenwoordig veel opties om je batterij langer mee te laten gaan. Voor je batterijconditie is de functie geoptimaliseerd opladen geïntroduceerd. Deze zorgt ervoor dat je telefoon accu oplaadt aan de hand van jouw gedrag. Zo laadt hij ’s nachts bijvoorbeeld geleidelijk op en gaat hij niet zo snel mogelijk naar 100%. Deze optie vind je bij je batterij instellingen.
7. Houd een percentage aan tussen de 20 en 80 procent
Het meest optimale batterijpercentage voor je telefoon is tussen de 20 en 80 procent. Het is dus helemaal niet erg om je telefoon tussendoor opnieuw aan de lader te leggen als hij tussen de 20 en 80 procent blijft. Je hoeft hem niet de hele tijd volledig op te laden tot 100%, wat je tijd scheelt en waardoor je batterijconditie niet verslechtert.
8. Maak je telefoon goed schoon
Je denkt er misschien niet snel over na, maar een vieze telefoon heeft ook een negatieve invloed op je batterij. Wanneer er bijvoorbeeld veel stof in je oplaadpoort zit, laadt je telefoon minder goed op. Je kunt de oplaadpoort van je telefoon met behulp van een klein borsteltje, zoals een tandenborstel, schoonmaken. Bij ThePhoneLab doen ze dit zelfs geheel gratis voor je, top service!
9. Vermijd extreme temperaturen
Je telefoon functioneert het beste tussen de 16 en 22 graden. Nu is dit natuurlijk niet altijd haalbaar, maar het is wel belangrijk om je telefoon niet teveel bloot te stellen aan extreme temperaturen. Zo zijn temperaturen van boven de 35 graden al schadelijk voor je telefoon (batterij). Leg je telefoon daarom niet in de felle zon, maar berg hem veilig op een koele plek op.
10. Gebruik de officiële lader
Het klinkt misschien als een marketingpraatje, maar de officiële lader gebruiken brengt echt voordelen met zich mee. Zo laadt de officiële adapter op de precieze spanning die jouw telefoon accu nodig heeft en voorkomt hij zo dat je telefoon tijdens het laden te warm wordt. Tevens kan een officiële lader er ook voor zorgen dat het geoptimaliseerd laden beter wordt toegepast.
Klopt je batterijpercentage wel?
Soms kan het zijn dat je telefoon niet het precieze percentage aangeeft dat je batterij in werkelijkheid is. Heb je bijvoorbeeld dat je telefoon al uitvalt bij een 5% batterijpercentage of dat je telefoon niet verder oplaadt dan 85%? Dan kun je het beste je batterij opnieuw kalibreren. Dat doe je met de volgende stappen:
- Laat je telefoon een keer helemaal leeglopen, echt totdat hij zichzelf uitschakelt.
- Sluit de telefoon aan op het stopcontact met een originele lader.
- Voer een harde reset uit door je telefoon op te starten, zonder voldoende batterij.
- Laad de batterij op tot 100%. Dit kan even duren.
- Als de batterij 100% is, laat hem dan nog 60-90 minuten aan de oplader zitten.
- Je batterij klaar met kalibreren en geeft het exacte percentage weer.
Telefoon, tablet of laptop batterij snel leeg? ThePhoneLab helpt je verder!
Ben je na het lezen van deze tips erachter gekomen dat deze niet meer werken en je telefoon uitvalt bij 20-30% batterijcapaciteit? Of is de maximale batterijcapactiteit nog maar 80% of lager? Dan is het tijd om je telefoon te laten repareren en je batterij te laten vervangen. Bij ThePhoneLab in Den Haag aan de Frederik Hendriklaan is jouw telefoon accu veelal binnen 30 minuten gerepareerd. Ook maakt het niet uit of je langskomt met problemen aan een iPhone batterij, Samsung batterij, OPPO batterij of OnePlus batterij. De specialisten repareren bijna alle telefoon merken!
Is juist jouw tablet batterij of laptop batterij snel leeg? Ook dan kun je bij ThePhoneLab terecht! Na het vervangen van je telefoon, tablet of laptop batterij ontvang je 12 maanden garantie op de werking van de batterij. Op de meeste andere telefoon-, tablet- en laptop reparaties zit levenslange garantie op de werking van het vervangen onderdeel. Het maakt daarbij niet uit of je langskomt voor een iPhone reparatie, Samsung reparatie, OPPO reparatie, OnePlus reparatie of een telefoon-, tablet of laptop reparatie van een ander merk.
Het is goed om te weten dat de batterij van nature minder efficiënt wordt en daarom kan hier geen levenslange garantie op worden geboden.
ThePhoneLab is gespecialiseerd in telefoon, tablet en laptop reparaties. Je kunt met al jouw problemen bij hen terecht. Heb jij een barstje in je scherm? Een slechte accu? Een niet werkende camera? Of een kapotte achterkant? Bij ThePhoneLab ben je ook welkom voor een schermreparatie, een camera reparatie, het vervangen van je achterkant en nog veel meer! De specialisten repareren jouw toestel veelal binnen 30 minuten in hun winkel aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag. Daarnaast hebben ze ook nog winkels in Amsterdam, Utrecht, Alkmaar en Haarlem.
ThePhoneLab wordt door hun klanten beoordeeld met een 9,5 op basis van 7500+ reviews. Daar kun je jouw telefoon, tablet of laptop dus met een gerust hart achterlaten voor reparatie! Ook is een telefoon reparatie, tablet reparatie of laptop reparatie goedkoper én duurzamer dan het aanschaffen van een nieuw toestel. Zit je even krap bij kas of wil je niet in één keer een grote uitgaven doen na je telefoon reparatie, tablet reparatie of laptop reparatie? Dan kun je bij ThePhoneLab ook betalen in 2, 3 of 4 termijnen!
De specialisten van ThePhoneLab doen er alles aan om jouw telefoon, tablet of laptop succesvol te repareren, zodat jij met een werkend toestel (en een glimlach) de winkel weer verlaat. Soms lukt het echter niet om de telefoon reparatie, tablet reparatie of laptop reparatie succesvol uit te voeren. Een voordeel: je hoeft dan ook niet te betalen. ThePhoneLab repareert op basis van no cure, no pay! Daarnaast belooft ThePhoneLab jou: 30 minuten service, levenslange garantie, zeker van je data en op iPhone schermen de laagsteprijsgarantie.