fbpx

Cibdol Oil

BBQ tips: zo bereid je grote stukken vlees

BBQ tips: zo bereid je grote stukken vlees

Als het lekker weer is, dan is het extra leuk om buiten te koken. Een avondje barbecueën valt altijd in de smaak, maar soms wil je toch net iets anders. Je kunt er dan voor kiezen om grote stukken vlees te bereiden en met deze BBQ tips gaat jou dat vast en zeker lukken!

1. Marineren

Je begint bij het begin en dat is het vlees eerst op kamertemperatuur laten komen. Ondertussen kun je hem alvast marineren door het grote stuk vlees in te vetten met een olie, zoals zonnebloemolie en vervolgens te kruiden naar smaak.

Als de smaak van BBQ vlees je vaak bevalt, dan kun je kiezen voor BBQ kruiden voor de ultieme beleving in een handomdraai. Anders kun je kiezen voor andere kruiden die je lekker vind, zo doen rozemarijn en knoflook het altijd goed!

2. Verwarm de BBQ voor

Voordat je begint met het bakken en braden van het vlees is het belangrijk dat de BBQ goed op temperatuur is. Het verschilt per soort vlees en manier van verwarmen hoe warm je de BBQ laat worden. Voor een snelle bereiding wordt de BBQ vaak tot 200 graden opgewarmd, maar bij een langzame bereiding is 120 graden al voldoende. Dit is bijvoorbeeld het geval bij bavette bbq vlees, dit verwarm je indirect op bij 120 graden.

Als je het vlees op een indirecte manier wilt verwarmen, dan zorg je dat er onder het gedeelte waar het vlees komt te liggen niets brandt. Hier leg je dus geen kolen en steek je niet het gas aan.

3. Bakken maar!

Als de BBQ de gewenste temperatuur heeft bereikt, kun je het vlees op de directe of indirecte manier gaan bakken. Hierbij is het vooral belangrijk dat je je geduld bewaard en je kunt daarom het beste ver voor etenstijd beginnen. Afhankelijk van het vlees kun je (net als in de pan) eerst de buitenkant goed bruin bakken en vervolgens op een lagere temperatuur laten garen.

4. Meet de temperatuur

Een stuk vlees als brisket kopen is heel uitdagend, omdat deze heel langzaam moet garen om mals te blijven. Als hij te hard gaat wordt hij al snel stug. Het is bij dit soort stukken vlees of als je niet veel ervaring hebt, handig om een thermometer te hebben om de temperatuur bij te houden.

Door de temperatuur weet je precies hoe gaar het stuk vlees op dat moment is. Bij de meeste stukken vlees zit je voor medium gebakken tussen de 50 à 60 graden goed, maar check altijd voor je aan de slag gaat wat de aangeraden temperatuur is.

5. In aluminiumfolie

Hoewel je na de bereiding waarschijnlijk niet kunt wachten om het vlees aan te snijden en te gaan eten, is het beter om het nog even te laten rusten in aluminiumfolie. Op die manier behoud je de smaak en het vleessap, waardoor hij malser en lekkerder wordt. Ook loopt de temperatuur nog iets op, dus kan hij eventueel nog net iets verder nagaren, hou hier rekening mee.

Ga jij deze zomer grote stukken vlees bereiden met deze BBQ tips?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP