fbpx

Cibdol Oil

Bio Oil droge huid gel review

Bio Oil droge huid gel review

De Bio Oil droge huid gel is een innovatief product. In plaats van het basisingrediënt water wordt er gebruik gemaakt van olie, waardoor de huid beter verzorgd wordt. Dat klinkt heel aantrekkelijk voor mijn droge huid met eczeem, maar ook droge plekjes op je gezicht die maar niet lijken te verdwijnen. In deze Bio Oil droge huid gel review lees je precies hoe ik het product heb ervaren!

Bio Oil droge huid gel

Bio Oil droge huid gel review

Veel bodybutters en -lotions bestaan het grootste gedeelte uit water. Dit water verdampt als het in aanraking komt met de huid. Dit komt doordat water en olië niet mengen, maar olie op water blijft liggen, waardoor de olie in veel gevallen de huid niet eens bereikt.

De Bio-Oil droge huid gel bestaat voor het grootste deel uit olie en slechts 3% uit water. Het water dat wordt gebruikt is nodig om bepaalde ingrediënten te activeren. Doordat het een gel is kunnen de 97% actieve ingrediënten sneller en effectiever de huid bereiken.

Daarnaast heeft olie vochthoudende eigenschappen. Olie legt een soort beschermlaag over de huid, waardoor vocht niet meer kan ontsnappen. Je smeert dus veel effectiever dan met bodybutters en -lotions die grotendeels uit water bestaan, omdat het je huid optimaal voedt en het ook daadwerkelijk vasthoudt.

Bio Oil droge huid gel review

Gel huidverzorging

Het product is dus een gel. Dit is best even wennen, omdat je toch de crèmes gewend bent. Er staat dan ook duidelijk op de verpakking aangegeven dat je maar een klein beetje nodig hebt. Je kunt met het kleine beetje op de foto bijvoorbeeld al een groot gedeelte van je arm insmeren. Het product is op deze manier dus heel zuinig in gebruik!

Ondanks dat je weinig gebruikt duurt het wel even voor het product intrekt. Zeker in holtes heeft het bij mij wel een ochtend nodig om volledig in te trekken. Als je net als mij last hebt van eczeem, dan kan dit soms gaan broeien, dus probeer het dan eventueel verder uit te smeren of toch nog minder te gebruiken.

Bio Oil droge huid gel review

Voor de rest reageert mijn huid er heel goed op. Als het is ingetrokken, dan ziet mijn huid er ook echt gehydrateerd (licht glanzend) uit. De eczeem plekken trekken er niet door weg, maar doordat mijn huid minder droog is krijg ik wel minder last van jeuk. Daarnaast bevat het product wel parfum, maar echt heel weinig, waardoor ik zelfs daar met mijn gevoelige huid geen last van heb. En het ruikt wel heel lekker!

De reguliere droogheid blijft bij mij na één keer smeren echt een paar dagen weg, waardoor je meteen het verschil van de Bio Oil droge huid gel ten opzichte van bodylotions en -butters merkt. De hevige droge plekken, als gevolg van mijn eczeem, voelen na één keer smeren nog niet helemaal gehydrateerd en hebben dus echt wel meer verzorging nodig.

Conclusie

Bio Oil droge huid gel review

De Bio Oil droge huid gel is echt een toppertje tegen een droge huid. Je hebt slechts een klein beetje gel nodig, waardoor het product heel zuinig is in gebruik. Het product heeft ondanks dat je weinig gebruikt, wel even nodig om in te trekken. Dit is zeker in de holtes het geval, waardoor je bij een huid met eczeem wel een broeierig gevoel kan ervaren.

Al met al verzorgd hij een droge schilverige huid heel goed en zorgt hij daardoor voor minder jeuk en irritatie. Mijn eczeem neemt er niet door af, maar ik kan er wel beter vanaf blijven doordat ik niet getriggerd word door de jeuk (die ik normaal gesproken veel ervaar door mijn droge huid).

Ook voor de winter lijkt het me een heel fijn product voor je gezicht, zodat je droge plekjes snel kunt verhelpen. Voor de zomer is hij voor mijn gezicht wel te vettig.

De Bio Oil droge huid gel is verkrijgbaar bij Bol.com voor €15,95 (200ml).

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Bettie

    Ik heb op dit moment weer extreem veel last van droge handen (te vaak handen wassen). En inderdaad jezelf insmeren met iets vettigs is beter dan met bodybutter

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP