fbpx

Cibdol Oil

De voor- en nadelen van maaltijdshakes

De voor- en nadelen van maaltijdshakes

Een tijdje geleden dronk ik geregeld een maaltijdshake. Ik vond het gemakkelijk om op deze manier snel onder het werken door te ontbijten of te lunchen. Alleen wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van maaltijdshakes?

Voordeel: het is een gemakkelijke maaltijd

Maaltijdshakes kunnen de gehele maaltijd vervangen. Een maaltijdshake bevat een bepaald aantal calorieen en voedingstoffen, zodat je wel voldoende binnenkrijgt. Hierdoor is het heel gemakkelijk om met een shake te ontbijten of te lunchen. Ik deed dit zelf geregeld, omdat ik altijd veel moeite heb gehad met ontbijten, maar het ook fijn vind om achter mijn laptop te lunchen. Ik werk soms liever door, waardoor mijn lunchtijd al snel opschuift, maar een maaltijdshake kun je gemakkelijk tussendoor drinken.

Voordeel: de lekkere smaken

Ik heb voorheen maaltijdshakes gedronken met vanillesmaak, die onder andere verkrijgbaar zijn bij Shakeplus.nl. Je kunt dit bijvoorbeeld mengen met (soja)melk, waardoor het eigenlijk net een milkshake is. Als je een beetje creatief bent, dan kun je er ook hele smoothies of andere kunstwerken van maken. De smaak vond ik persoonlijk altijd heel lekker, waardoor mijn maaltijd zo op was.

Nadelen: weinig afwisseling

Als je echt iedere dag ontbijt en luncht met een maaltijdshake, dan ben je dat op een gegeven moment wel beu. Zeker als je het bijvoorbeeld alleen doet voor het afvallen. Natuurlijk kun je andere smaken proberen, maar zelfs als ik iedere dag brood eet, wil ik 2x per week wel iets anders eten. Ik hou van afwisseling en dat mis je toch als je alleen maar maaltijdshakes neemt.

Nadelen: snoepen na afloop

Ik weet niet of dit nadeel aan mij ligt, maar altijd als ik ‘s middags een shake op had, dan had ik al snel zoete trek. Ik pakte al snel een paar dropjes of andere snoepjes om dit te onderdrukken. Terwijl als ik gewoon brood eet ik hier veel minder last van heb.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP