fbpx

Cibdol Oil

IK DROOM OVER EEN REIS NAAR AMERIKA

Ik droom over een reis naar Amerika

Al vanaf de middelbare school droom ik erover. Een reis maken naar Amerika. De tijd van vrijheid komt steeds dichterbij, tenminste zo lijkt het. In 2016 ben ik als het goed is bezig met afstuderen. Na het afstuderen wil ik even genieten en het liefst een reis maken naar Amerika. Het is zo’n prachtig werelddeel, en je kunt moeilijk alles in één vakantie proppen. Het liefst bezoek ik eerst Californië dat de hele westkust van Amerika in beslag neemt. Deze staat heeft onder andere prachtige plaatsen als Santa Monica, Los Angeles, San Francisco en Venice. 

Californië

Het verbaast me altijd nog hoe groot alle staten zijn. Zo is de afstand van Los Angeles naar San Francisco ruim 380 mijl, zo’n 5,5 uur rijden. Dit is natuurlijk te doen als je de vakantie in tweeën splitst. Eerst de ene week in Los Angeles en dan de volgende week in San Francisco. Alleen het kostenplaatje schiet dan flink omhoog, en ik heb het idee dat je dan heel veel mooie plaatsen vergeet. Het leukste lijkt me om ook juist de minder bekende plaatsen te bezoeken.

Als ik dan zou mogen kiezen zou ik gaan voor Los Angeles. Deze plaats trekt dan het meeste mijn interesse. En het lijkt me dan speciaal om allerlei plaatsjes in de omgeving ook te bezoeken. Stiekem droom ik dan natuurlijk van een verblijfplaats aan het strand, zodat ik iedere ochtend kan worden met een prachtig uitzicht. L.A. is de grootste plaats van de staat Californië, en ook één van de grootste plaatsen van de gehele Verenigde Staten.

Los Angeles

De stad waarbij ik meteen denk aan The Hills. De serie die ik vroeger non-stop kon blijven kijken. Het lijkt me geweldig om foto’s te schieten in Amerika en even langs de Victoria’s Secret te gaan. Daarnaast is Hollywood een grote bezienswaardigheid, zo wil ik natuurlijk wel het Hollywood Sign en de Hollywood Walk of Fame met eigen ogen zien. Als ik toch aan het shoppen ben wil ik kijken of ik misschien wat beroemdheden tegenkom bij Rodeo Drive, de bekende winkelstraat met de dure merken. Stiekem zwijmel ik weg bij alle prachtige items in de etalage.

Santa Monica

Nabij Los Angeles ligt Santa Monica. De bekendste pier van Amerika. Iets wat je misschien zelfs niet van naam kent, maar wel van het enorme reuzenrad die je zag op de bovenstaande foto. Het lijkt me geweldig om deze pier eens in het echt te zien. Tot nu toe heb ik hem het meeste gezien in Rocket Power, en tegenwoordig spot ik hem in Grand Theft Auto. Het is gewoon een ervaring op zich om hier rond te lopen, het lijkt net of je in een tekenfilm stapt.

Disneyland

Ten zuiden van Los Angeles ligt het Disneyland pretpark dat als eerste werd gebouwd. Dit park ligt in Anaheim, en het lijkt me leuk om na Disneyland Parijs, toch ook het originele park te zien. Hier is de gehele trend begonnen, iets waar ik vanaf mijn eerste bezoek al fan van ben. Ik moet zeggen dat de plattegrond al genoeg zegt, als je nieuwsgierig bent moet je maar eens een kijkje nemen op deze website.

Venice Beach

Venice Beach is vooral prachtig vanwege het lange uitgerekte strand. Vanaf dit strand heb je ook nog eens een mooi oneindig uitzicht. Je ziet de zee en de horizon. Een strand waar je kunt genieten op je gemakje van de zonsopgang en de zonsondergang. Altijd als ik foto’s zie staan er niet bijzonder veel mensen op, nu maar hopen dat het altijd zo’n fijn en rustig strand is.

Bron foto: Pacheco

 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Amanda

  Wat tof! Ik wil ook die dingen allemaal bezoeken. Alleen Venice Beach ken ik niet, maar klinkt echt supermooi.

 • avatar
  Dana

  aaaah heerlijk! Ik zou zo op het vliegtuig kunnen stappen voor dit

 • avatar
  Daphne

  Aaah ik droom er ook al zo lang van, misschien.. ooit!

 • avatar
  Tess Evea

  Ik kan me het absoluut voorstellen dat je graag richting de VS wilt. Ik wil zelf ook nog graag die kant op, het land trekt mij echt heel erg. Daarnaast lijkt Canada mij ook wel wat!

 • avatar
  Sarah

  Californië staat ook hoog op mijn lijstje. Amerika is zo’n leuk land om op vakantie te gaan! Ik ben pas terug van een vakantie in Florida en ik kan al niet wachten om terug te kunnen gaan :)

 • avatar
  Melissa

  Ik zou LA & California ook graag bezoeken, maar New York staat zeker ook op mijn lijstje!
  x

 • avatar
  Nienke

  Ik ben van de zomer naar Los Angeles geweest en zou zo graag weer terug naar Amerika willen. Niet een per se LA, want hoewel het daar prachtig is heb ik niet echt dingen die ik per se nog een keer wil zien daar, maar ik zou bijvoorbeeld wel graag naar Florida willen in de toekomst :)

 • avatar
  Manon

  Geweldige droom! Ja naar Disneyland zou ik ook wel willen, lijkt me zo gaaf!

 • avatar
  mariëlle

  Hee wat leuk, ik droom ook al een hele tijd van. Ik wil het samen met een vriendin gaan doen!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP