fbpx

Cibdol Oil

Tuin ideeën voor een knusse tuin

Tuin ideeën voor een knusse tuin

Nu de lente is aangebroken en we de eerste warme dagen achter de rug hebben, is het tijd om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Zelf heb ik al wat nieuwe bloemen in de tuin gezet en nu is het tijd om de tuin wat knusser te maken. Daarom heb ik een heleboel knusse tuin ideeën verzameld en die deel ik vandaag met jou!

1. Meer groen

Een tuin zonder groen vind ik eigenlijk geen optie. Het eerste dat wij in onze tuin hebben gedaan is een extra perkje gemaakt met planten. Nu hebben we aan beide zijdes van de tuin veel groen en dat heeft zoveel sfeer toegevoegd.

Door meer groen toe te voegen aan je tuin krijg je echt het gevoel dat je buiten bent in de natuur, maar je creëert ook automatisch meer leuke hoekjes en een knusse tuin. Het kan zo simpel zijn als wat tegels eruit en planten erin, maar ook plantenbakken kun je gemakkelijk op verschillende plekken in de tuin wegzetten.

Zelf vind ik klimplanten heel erg mooi en je hebt er ook erg weinig onderhoud aan. Zo heeft de klimroos die wij van mijn opa en oma hebben gekregen dit jaar al een flinke groeispurt gemaakt en deze gaat nu langzaam langs de regenpijp bij de schuur omhoog. In het extra plantenbakje hebben we een klimplant die nu al een groot gedeelte van de schutting bedekt.

2. Veranda of tuinkamer

Eén van mijn favoriete knusse tuin ideeën is het maken van een veranda of een tuinkamer. Een veranda wordt ook wel terrasoverkapping genoemd en dat is in Nederland geen overbodige luxe. Onder een terras overkapping kun je namelijk ook perfect zitten als het buiten regent, maar bijvoorbeeld wel heel warm is of als het ‘s avonds donker wordt. Een veranda voegt heel veel knusheid toe aan je tuin en vult een leeg hoekje enorm mooi op.

Een tuinkamer is ideaal als je meer van je tuin wilt genieten, zonder direct buiten te zitten. Tuinkamers zijn eigenlijk veranda’s met wanden. Dit is leuk als extra ruimte aan je huis of juist midden in de tuin. Zo kun je ook als het kouder is in de tuin zitten en de ruimte eventueel verwarmen met een heater.

3. Verlichting

Met verlichting kun je heel veel sfeer creëren. Zo kun je bomen in de tuin uitlichten, maar ook leuke lichtslingers ophangen rondom het zitgedeelte. Dit is bij mij zelf ook nog een aandachtspuntje, want toen we van de week ‘s avonds buiten zaten, viel het me op dat we eigenlijk te weinig licht hadden. Mocht het lastig zijn met stroompunten, bekijk dan hier de tuinverlichting ideeën zonder stroom.

4. Creëer meerdere hoekjes

Mocht je er ruimte voor hebben, dan mogen meerdere hoekjes in dit lijstje met tuin ideeën niet ontbreken. Door meerdere hoekjes te creëren wordt je tuin automatisch een stuk knusser, omdat je ook de ruimte meer gaat benutten. Denk bijvoorbeeld aan een hoek met een eettafel, maar ook aan een hoek om lekker te loungen of te zonnen.

5. Ga de hoogte in

Als je juist weinig ruimte hebt, ga dan de hoogte in. Zo kun je prima een smalle, maar hoge plantenbak maken en daarvoor een bankje zetten of misschien je gehele tuinset. Daarnaast hoef je het groen niet eens allemaal in een plantenbak te zetten, maar kun je ook planten laten groeien over een pergola of tegen de wanden van de schutting of de schuur. Er zijn genoeg tuin ideeën waardoor je de hoogte in kan en toch met weinig een knusse tuin creëert.

6. Gebruik warme decoratie

Hierboven vind je mijn bord met leuke tuin ideeën en daarop zie je altijd allerlei decoratie voorbijkomen. Als je een knusse sfeer wilt creëren, dan is decoratie waar je een warm gevoel van krijgt van belang. Zelf ben ik heel erg fan van Ibiza tuin decoratie, een stijl die je gemakkelijk in heel de tuin kunt doortrekken. Ga voor veel zomerse zachte materialen en decoreer je tuin, net zoals je dat bij je interieur zou doen.

Hang leuke dingen op aan de wanden, leg een vloerkleed neer en maak het comfortabel met veel kussentjes en dekentjes. Kies een leuk tafelkleed en maak een leuke mand met spullen waarmee je je in de tuin kunt vermaken, denk aan tijdschriften, zonnebrand en een grote kan om te vullen met water en fruit. Na het decoreren ziet je tuin er vanzelf veel gezelliger uit!

Bron foto: Verasol

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP