Kyleena: de eerste update

Kyleena: de eerste update

De afgelopen tijd krijg ik veel mailtjes en berichtjes hoe het nu gaat met mij en hoe de Kyleena mij bevalt. Nu ik weer volop artikelen aan het schrijven ben, leek het me wel tijd voor de eerste update over de Kyleena. 

De eerste paar maanden

Na het tegenvallende anticonceptiestaafje, de Implanon, ben ik voor de Kyleena gegaan. Dit is de kleinere versie van de Mirena. De Kyleena is nu net iets langer dan een half jaar op de markt in Nederland. In het verhaal rondom mijn overstap van de Implanon naar de Kyleena vertel ik hoe het plaatsen en de eerste maand eraan toe ging. Ik had in de eerste maand nog veel last van pijnlijke steken in mijn buik en had de hoop dat dit (net zoals bij andere dames) twee weken later zou wegtrekken.

De pijn werd in de maanden daarna steeds minder. Ik denk dat ik er wel langer dan 6 weken last van heb gehad, misschien wel twee maanden. In het begin had ik vooral veel pijn als ik nodig naar het toilet moest en had ik ook af en toe gewoon spontane steken. Alleen dat veranderde langzaam naar geen pijn of alleen pijn na een rare beweging. Af en toe voel ik hem wel zitten, maar als je er niet op let, dan heb je hier eigenlijk geen last van. Nu ik dit verhaal aan het typen ben, bijvoorbeeld wel.

In de eerste paar maanden had ik een aardig menstruatie-ritme. Ik werd vaak rond dezelfde dag in de maand ongesteld en dit hield dan zo’n vijf dagen aan. Tussendoor kon ik wel eens last hebben van spotting, maar dit zijn slechts een paar druppels. Het is tot nu toe zeker te overzien als je het vergelijkt met mijn historie omtrent de menstruatie. Ik voel me er in ieder geval al beter bij!

Het eerste halfjaar

Wow, nu ik dit verhaal typ en terugkeek in mijn vorige artikel, zag ik dat het precies een half jaar geleden is dat mijn Kyleena is geplaatst. Ik heb helemaal nog niet het idee dat hij er al zo lang in zit, maar de tijd is ook werkelijk omgevlogen. Dat is natuurlijk ook een goed teken!

Op dit moment heb ik niet veel last meer van pijn. Ik merkte het alleen heel erg tijdens het klussen en verhuizen, omdat ik toen dagelijks te maken kreeg met veel werk dat ik normaal gesproken niet doe. Zo heb ik een kamertje geschilderd met allerlei hoekjes waar ik lastig bij kon. Ik strekte me helemaal uit om er bij te kunnen en na afloop was ik heel blij dat ik ermee klaar was. Ik had deze dagen en een paar dagen daarna nog wel last van pijnscheuten. Het is maar net waar je buikspieren aan gewend zijn.

Mijn ongesteldheid is nog rustiger dan in het begin. Mijn hoeveelheid bloedverlies wordt steeds minder, waar ik echt heel blij mee ben. Dit kon in het begin, net na de Implanon, vrij heftig zijn. Alleen nu is het eigenlijk iedere periode best rustig. Wel heb ik af en toe nog spottingen, die wat langer kunnen aanhouden. Ik merk dat het nog steeds aan het werken is, dat mijn menstruatie nog steeds veranderd. Ik hoop dat dit over een halfjaar wat stabieler is en dat ik dan in ieder geval geen last meer heb van spottingen. Ik heb het geluk dat ik vaak thuis werk, anders had ik dit heel ongemakkelijk gevonden.

Iedereen is natuurlijk anders en bij mij is het bloedverlies altijd erg hevig geweest. Daarom is er bij mij ook in overleg met de gynaecoloog besloten om voor de Kyleena te gaan en niet voor een ander anticonceptiemiddel. Als je twijfelt zal ik zeker aanraden om naar de dokter te gaan, zodat gekeken kan worden wat het beste bij jouw situatie past. Ik ben tot nu toe in ieder geval erg tevreden met de Kyleena en kan zeker aanraden aan jonge vrouwen om dit anticonceptiemiddel mee te nemen hun persoonlijke beslissing.

Mochten er nog vragen zijn, dan mag je me natuurlijk altijd een mailtje sturen via info@esmeelifestyle.nl of hieronder een reactie achterlaten door middel van het formulier. 

 • Reacties ( 1 )

 • avatar
  R.

  Hey!
  Blij dat je hierover geschreven hebt! Ik ben de kyleena namelijk aan het overwegen. Ik vroeg me af of je ook bijwerkingen van het hormoon ervaart. (honger, acné, veranderde emoties, sex-drive,…) Zelf heb ik hier namelijk enorme last van met de pil, en ik ben bang dat ik dit met kyleena ook ga hebben, ondanks de zeer lage dosis hormoon…
  Liefs,
  R.

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP

Share
Pin
Tweet
3 Shares