fbpx

Cibdol Oil

We kunnen eindelijk links plaatsen op Instagram

We kunnen eindelijk links plaatsen op Instagram

Hoe vervelend is het als je een linkje wilt delen, maar deze dan niet klikbaar is? Op Instagram is dat al vanaf het begin af aan het geval, maar gelukkig komt er een manier om je linkje alsnog met je vrienden en volgers te delen.

Instagram Direct

De optie om een linkje te delen wordt namelijk geïntroduceerd in Instagram Direct. Instagram Direct is het messenger-systeem achter Instagram. Dit kun je gebruiken om te chatten, maar ook om natuurlijk leuke nieuwtjes te delen door middel van links. Aangezien je voorheen de gehele link zelf moest kopiëren en plakken in je browser, is het een hele opluchting dat deze links nu gewoon klikbaar zijn.

Op de rechtse afbeelding zie je hoe de link wordt weergegeven. Dit doet ons uiteraard denken aan de links binnen Facebook. En dit vind ik dan wel een positieve verandering. Een Instagram groep is namelijk een stuk makkelijk bij te houden. Zo hou je gemakkelijk contact met bijvoorbeeld personen die je niet in real life hebt ontmoet, maar kun je wel gemakkelijk dingen met elkaar delen. Dan hoef je niet meer “verplicht” je nummer te geven, omdat Whatsapp makkelijker werkt.

Geen vierkante afbeeldingen

Op Instagram Direct is het nu ook mogelijk om staande en liggende afbeeldingen te versturen. Voorheen kon je daar alleen nog maar vierkante afbeeldingen delen. Best gek eigenlijk, aangezien Instagram een hele lange tijd geleden al is afgestapt van de verplichte vierkante afbeelding. Destijds was dat een behoorlijke rel, maar tegenwoordig is iedereen er wel weer aan gewend. Toch zou het nog fijn zijn als je in je feed je afbeeldingen kunt schalen, aangezien daar wel alles nog vierkant is. Maar dat is misschien een functie voor een latere update. ;)

Verdere updates

Naast deze twee recente updates, geef ik nog even een paar updates die Instagram de laatste paar weken heeft doorgevoerd. Wellicht ken je ze al, aangezien deze al wat langer zijn doorgevoerd. Eén van de dingen is namelijk dat je nu hashtags en locaties in je verhalen op Instagram kunt gebruiken. Dat kon natuurlijk al, maar deze zullen nu dus ook zichtbaar zijn binnen de explore functie. Stel ik kies voor #esmeelifestyle in mijn Instagram story, dan zie je dat ook terug als je op deze hashtag zoekt. Hetzelfde geldt voor de locaties.

Ook heeft Instagram een archief toegevoegd aan je feed. Dit vond ik echt een geweldige uitvinding! Zo kun je dus foto’s uit je feed archiveren. Als je bijvoorbeeld denkt dat je feed er mooier uitziet zonder die foto, maar hem toch niet durft te verwijderen. Als je hem hebt gearchiveerd kun je hem op ieder moment weer terugplaatsen. Hierdoor verlies je nooit je foto, krijg je geen spijt als je een foto uit je feed haalt en kun je checken wat voor invloed bepaalde foto’s op jouw feed hebben. Echt fijn!

De updates worden zo snel als mogelijk door Instagram doorgevoerd. IPhone krijgt de updates eerst, gevolgd door Android. De updates van de links zou al doorgevoerd moeten zijn (versie 10.22), de staande en liggende afbeeldingen volgen later. 

Bron: Instagram

 • Reacties ( 1 )

 • avatar
  NAthalie

  Hoe fijn! Ik wist niet dat ze dit gingen doorvoeren.
  Bedankt voor het artikel!

  Liefs, Nathalie

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP