fbpx

Cibdol Oil

Mijn sterke kanten

Mijn sterke kanten
De vorige keer had ik het over het uiten van jezelf en het liefst doe je dat natuurlijk op een goede manier. Eén van die goede manieren is het laten stralen van je sterke punten of kanten. Dit is jouw kracht en het is heel speciaal om daar iets mee te doen, je kunt het goed en daarvoor is het bedoeld. Ik laat jullie mijn 4 sterkste kanten zien, en daarbij geef ik tips om op zoek te gaan naar jouw sterke kanten. 

Integriteit

Wat een lastig woord, toen ik het voor de eerste keer las had ik er werkelijk nog nooit van gehoord. Hoe kom je er dan achter dat het jouw sterke kant is? Nou, ik deed een test op Psychologie Magazine en daar kwam deze eigenschap uit met de hoogste score. Dit begrip staat voor eerlijkheid en betrouwbaarheid. Als ik iets graag doe is het eerlijk zijn, als er iets aan de hand is zeg ik dat het liefst meteen. Eerlijkheid kan je ver brengen en vaak zijn mensen je dankbaar als je iets eerlijk zegt, bijvoorbeeld als je vind dat diegene vaak pessimistisch tegen dingen aankijkt of als diegene een beetje mascara op de huid heeft in plaats van op haar wimpers. Ik kan het herkennen in mezelf, maar ik vind het ook een belangrijke eigenschap bij anderen. Ik vind het vaak fijn om te horen wat anderen van me vinden. Zo is er een keer oprecht tegen me gezegd dat ik erg stil ben, sindsdien ben ik er wat meer op gaan letten.

Doorzettingsvermogen

Dit is iets wat uit de test kwam, maar wat ik zelf ook vaak noem als mijn sterke punt. Ik ben een echte doorzetter en als ik iets wil, dan vecht ik daarvoor! Zo lukt het me om iedere dag een artikel online te zetten, op tijd uit m’n bed te komen en door te gaan met mijn studie en mijn bijbaantje. Doorzettingsvermogen kan erg fijn zijn, want ik geef nooit zomaar op, eigenlijk geef ik nooit mijn dromen op. Maar toch kan het ook nadelen hebben, zoals constant doorwerken en soms denk ik niet genoeg aan mezelf. Iets meer ontspanning in mijn leventje zou af en toe wel fijn zijn.

Zelfstandig

Iets wat ik door de jaren heen heb geleerd is zelfstandig zijn. Op mijn basisschool en middelbare school werd zelfstandig werken toegepast, op de middelbare school moest ik zelf mijn toetsen in plannen. Zelfstandig aan het werk is voor mij totaal geen probleem. Ik kan alles prima zelf oplossen, maar daardoor zoek ik vaak weinig hulp, waardoor sommige dingen veel tijd kosten. Het is toch wel iets waar ik trots op ben, want in veel situaties heb je dit nodig. Je hebt niet altijd anderen om je te helpen.

Optimisme

Iets wat ik ook mezelf aan heb geleerd is positief zijn, door positief in het leven te staan is alles zoveel leuker. Onder optimisme vallen voor mij ook hoop en dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor alles wat ik tot nu toe heb bereikt. Ieder klein momentje, klein lichtpuntje, kan voor mij al een feestje zijn. Ik word bijvoorbeeld al blij met een leuke reactie op een artikel of een klein complimentje. Hoop is een andere belangrijke factor in het optimisme. Ik hoop altijd dat alles goed komt en ik droom dan ook graag over de toekomst. Ik droom niet alleen over de toekomst, maar ik werk ook voor mijn eigen toekomst. Als ik iets wil bereiken, dan ga ik ervoor, hier komt ook mijn doorzettingsvermogen in terug.

Hoe ontdek ik mijn sterke kanten?

Er zijn verschillende manieren om je sterke kanten te ontdekken. Door de verschillende tests op internet, zoals de test van Psychologie Magazine, deze test geeft heel duidelijk in een rangorde jouw sterke kanten aan. Daarnaast zul je door de jaren heen ook wel jouw sterke kanten gevonden hebben, jouw krachten die het leven makkelijker kunnen maken. Als je na de test en je eigen ervaringen nog verder op zoek wilt naar jouw sterke kanten, dan raad ik je aan om het te vragen aan je familieleden of vrienden, de mensen die heel dichtbij je staan. Deze mensen kennen jou goed en zullen ook wel bepaalde dingen heel fijn vinden aan jouw persoonlijkheid.

 • Reacties ( 9 )

 • avatar
  Sanne Makeupgorgeous

  Wat leuk! Ik ga meteen eens testen wat mijn sterke kanten zijn.

 • avatar
  Birte

  Oh, ik wil die test van Psychologie Magazine echt eens doen. Onlangs deed ik voor het werk nog een persoonlijkheidstest en daar kwamen toch vrij verrassende resultaten uit!

 • avatar
  Claudia

  Wat interessant. Ik ga die test eens doen om te kijken of er nog iets nieuws uitkomt.

 • avatar
  Eilish

  Mooi artikel! Goed dat je hier aandacht aan besteed!

 • avatar
  Suzanne

  Superfijn artikel. Goed dat je zo over je positieve kanten kan praten, leuk!

 • avatar
  Valerie

  Leuk artikel om te lezen!

 • avatar
  Bouchra

  Erg mooi artikel! Bedankt voor de tip, ik ga die test zo direct ook eens doen :)

 • avatar
  Manon

  Allereerst wil ik zeggen dat je de laatste tijd echt super veel leuke en fijne artikels schrijft waar ik best wel veel aan heb. Dit artikel vind ik ook weer helemaal super gewoonweg, omdat je echt durft om je sterke kanten te benoemen. Ikzelf durf dat nog niet goed.

  • avatar
   Esmée

   Heel erg bedankt, het betekent echt veel wat je zegt! Toen ik deze reactie zag kreeg ik meteen een grote lach op mijn gezicht. Ik ben van plan om iedere dinsdag dit soort artikelen te schrijven, gewoon omdat ik het belangrijk vind dat mensen tevreden zijn over zichzelf en met zichzelf. Vroeger voelde ik me ook onzeker, dus ik vind het fijn dat ik nu mensen hiermee kan helpen, door het schrijven van artikelen. x

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP