Cibdol Oil

Mijn zomervakantie plannen

Mijn zomervakantie plannen
Mijn zomervakantie staat al voor de deur. 12 juni maak ik mijn laatste tentamen en als ik dan geen herkansingen heb, dan heb ik vakantie! Er moeten natuurlijk nog wel wat projecten worden afgerond, maar dat zijn maar een paar daagjes school. Ik besloot na te denken over wat ik nou eigenlijk allemaal wilde doen in de zomervakantie en daar kwamen een aantal dingen door naar voren. Neem een kijkje naar mijn zomervakantie plannen die ik nu al heb bedacht! Dit artikel is geschreven in samenwerking met GoEuro. 

zomervakantie plannen

Phantasialand

Met ons Efteling-abonnement mogen we diverse attractieparken gratis bezoeken, onder andere Phantasialand. In Phantasialand staan een aantal vette achtbanen, die ik zeker even wil uitproberen. Ik ben zelf nog nooit eerder in dit attractiepark geweest, tenminste niet dat ik weet. Én er staat ‘s werelds steilste afdaling in een wildwaterachtbaan, super gaaf om een keer mee te maken. Het is leuk om dit een keer aan het begin van de zomervakantie te doen, zodat we een ander attractiepark aan het einde kunnen doen, of natuurlijk andersom.

zomervakantie plannen

Utrecht

Het was ineens een ingeving, het lijkt me leuk om een keer naar Utrecht te gaan! De stad ligt op zich niet zo ver van mijn woonplaats en toch ben ik er nog niet geweest. Het lijkt me zo’n gezellige stad en volgens mij kun je er ontzettend goed winkelen. Daarnaast lijkt het me weer eens leuk om de toerist in Nederland uit te hangen, zoals de Dom bekijken en even lekker fotograferen in een voor mij nog ‘onbekende’ stad.

zomervakantie plannen

Europa-Park

Mijn vriend en ik kwamen eerst met het idee om naar Europa-Park te gaan. Een attractiepark die we ook één dag gratis mogen bezoeken met ons Efteling-abonnement. Ik ben hier een stuk nieuwsgieriger naar als Phantasialand. De decoratie van het park is prachtig en ik ben benieuwd of ik me er net zo op m’n gemak voel als in de Efteling. Of het kan tippen aan het sfeertje in de Efteling. Ik vermoed dat het nog veel leuker is, maar je weet het maar nooit.

Wel keek ik een beetje op tegen de reistijd van Europa-Park, het is voor mij namelijk 565 kilometer. Ik wilde met de auto gaan, maar ik vroeg me af of dat wel het verstandigste was. Het is voor mij in één keer een hele rit, daarnaast heb ik nog niet eerder in het buitenland gereden, spannend! Ik kwam daardoor terecht op de website GoEuro, waar je kunt vergelijken welk vervoersmiddel het gunstigste is, qua tijd en qua geld. Daar kwam uit dat de auto echt een heel stuk goedkoper is, qua tijd zou je nog kunnen kiezen voor de trein, aangezien dat voor mij wel wat rustiger is, maar dat is wel veel duurder. Je betaald voor de heen- en terugreis met de auto namelijk €126,38, terwijl je voor de trein €336,- betaald. Ik ben enorm enthousiast en het is altijd fijn om op de hoogte te zijn van de reiskosten, het is eigenlijk altijd iets onbekends, je weet het pas achteraf.

Wat ga jij doen in de zomervakantie?

 • Reacties ( 9 )

 • avatar
  Ines

  Superhandig die website! En je plannen klinken erg leuk :D

 • avatar
  Ryanne

  Wat een leuke plannen! En een abbonement op de efteling, IDEAAL!

 • avatar
  Babs

  Ik ben geboren in Utrecht en die stad is echt de moeite waard! De onderaardse gangen onder de Domtoren zijn pas geopend, daar ga ik een keer naartoe en binnenkort veel muziek op straat. Leuke winkels, echt top!
  Het enige waar ik in durf in de Efteling is de wildwaterbaan, toen wij in Phantasialand waren dus ook erin…schrok mij een hoedje, je ging inderdaad loodrecht naar beneden… man , wat schrok ik, maar achteraf ook best stoer…veel plezier alvast!

 • avatar
  Rosanne

  Wat heb je leuke plannen in gedachten zeg. Utrecht is echt heel erg leuk. En je hebt er een Mac store haha. Ik ben er vandaag nog geweest, en morgen ga ik weer. Lekker een drankje doen. liefs x

  • avatar
   Esmée

   Een MAC store is altijd een pluspunt! Veel plezier morgen. x

 • avatar
  Mayara Esther

  Leuke plannen, vooral naar Europa-park lijk me erg gaf (alhoewel het lang duurt). Ik wens je alvast heel veel plezier. :)

 • avatar
  Denise

  Wat een leuke plannetjes! Heel gaaf dat je een efteling abonnement hebt <3

 • avatar
  Kelly

  Wat een leuke plannen! Ik heb zelf nog geen flauw idee wat ik ga doen.

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP