Cibdol Oil

TAG: MAAND VAN DE JONGE VROUW

Tag: maand van de jonge vrouw

Laatst ben ik getagd door Eline met de vraag of ik de maand van de jonge vrouw tag wilde doen. Deze tag staat volledig in het teken van de ‘Maand van de Jonge Vrouw’. Ik hoef dan vast niet uit te leggen dat ik mij aangesproken voel met een leeftijd van 18!

Wat vind je leuk aan opgroeien en zijn er ook dingen die je minder leuk vindt?
Het leuke aan opgroeien is eigenlijk dat je veel verschillende dingen doet. Je hebt veel verschillende hobby’s, je ziet veel verschillende scholen en je ontmoet veel verschillende mensen. Je ziet veel veranderingen en daar hou ik wel van. Het is minder leuk om in de puberteit te zijn, vind ik zelf. Je schaamt je in het begin overal voor en je bent totaal niet zeker over jezelf. Gelukkig veranderd dit nog!

Op welke aspecten/successen ben jij het meest trots?
Ik ben nog steeds hartstikke blij met het behalen van mijn HAVO diploma. De schoolexamens die je voor de echte examens hebt gingen bij mij nooit goed. Ik haalde daarvoor altijd lage cijfers en met herkansingen behaalde ik hetzelfde cijfer of niet veel hoger. Hier baalde ik steeds van en ik werd steeds onzekerder. Toch heb ik mijn echte examens met ruime voldoendes behaald en daar ben ik nog steeds heel trots op.

Mijn tweede punt is het behalen van mijn rijbewijs. Ik slaagde pas de vierde keer en de moed zakte bij mij al behoorlijk in de schoenen. Het ging steeds niet hoe ik wilde. Ik wist niet waar het aan lag, ik kon blijven oefenen, maar toch snapte ik alles al. Uiteindelijk had ik mijn examen dan toch behaald en nu vind ik het nog steeds raar dat ik helemaal alleen kan rijden!

Wat is voor jou een ultiem jeugdsentiment?
Mijn overgrote liefde voor beren. Ik heb vanaf mijn geboorte jarenlang met een knuffelbeer geslapen. Daarnaast keek ik ieder programma of iedere film waar een beer in voor kwam, onder andere Bolke de Beer & Winnie the Pooh. De liedjes en de filmfragmenten zitten nog volledig in mijn hoofd gestampt.

Aan welke modegril heb jij je (helaas) moeten overgeven?
Eigenlijk wilde ik vroeger altijd merkkleding, totdat mijn moeder zo verstandig was om mij uit te leggen dat ik 1 broek kon kopen van een paar honderd euro, of een paar mooie, goedkopere broeken. Hierdoor kickte ik meteen af en ben ik eigenlijk mijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Ik draag nu wat ik zelf mooi vind, merk of geen merk, het kan allebei. Ik ben eigenlijk heel erg blij dat mijn moeder dit mij heeft geleerd, hierdoor loop ik er niet hetzelfde bij als de rest van de wereld.

Hoe denk je over het feminisme?
Ik vind het goed dat het ooit is ontstaan. Vrouwen hebben hetzelfde recht als mannen en kunnen dezelfde banen als mannen uitoefenen. Er bestaan ook theorieën over dat vrouwen de mannen voorbijgaan, dat zij later de betere banen hebben en vervolgens zullen de mannen allemaal huismannen zijn. Dat vind ik persoonlijk te ver gaan.

Heb je weleens ervaren dat je anders werd behandeld door je geslacht?
Nee, helemaal niet. Ik zou die man dan ook net zo hard terugpakken hoor. Ik bedoel hun zijn echt niet meer dan wij vrouwen!

Wat zou in de “maand van de jonge vrouw” willen zeggen tegen je moeder?
Dat ze een hele lieve vrouw is en dat ik het ontzettend knap vind dat ze werkt en ook nog voor ons allemaal zorgt!

Wat een leuke en vrolijke tag. Ik vond het leuk om op deze manier even stil te staan bij de maand van de jonge vrouw. Van mij mogen jullie hem allemaal overnemen, als je jezelf maar jong genoeg voelt. ;)

 • Reacties ( 17 )

 • avatar
  Jana

  Leuk om te lezen :D x

 • avatar
  Nicole

  Super leuk om te lezen en het is echt een hele leuke tag. Ik heb ‘m nog nooit ergens anders gelezen!

 • avatar
  Rachel Kromdijk

  Leuk beantwoord alle vragen
  ik heb deze ook alweer een tijdje geleden ingevuld
  maar het blijft leuk om te lezen bij andere bloggers
  liefs

 • avatar
  Elke

  Hele leuke tag, en lief dat je wat over je moeder zegt!

 • avatar
  Isabel Cristina

  Zo leuk om de antwoorden op deze tag te lezen!

 • avatar
  Lies

  Hele leuke tag om te lezen! De foto’s die je erbij hebt gedaan vind ik ook erg leuk en wat lief wat je over je moeder zegt.

 • avatar
  Mademoiselle Sophistique

  wat goed van je moeder dat ze je geleerd heeft zo goed met geld en kleding om te gaan!

 • avatar
  Birds4Free

  Dit is een héél leuke tag! Funny, Winnie The Pooh!! Ik had er ook een grote liefde voor :)

 • avatar
  PiinkBeautyPrincess

  Leuke tag!

 • avatar
  Robin

  Leuke tag dit!

 • avatar
  Tess Evea

  Wat een leuke tag! En super leuke foto’s.

 • avatar
  Kirsty

  Leuke tag! Die eerste foto is echt schattig!

 • avatar
  Yvonne

  Wat een leuke foto’s zeg;) Erg leuk deze tag, lief ben je voor je moeder:)

 • avatar
  inspiredbylifee

  Leuke foto’s. Je hebt erg fijne lange antwoorden gegeven.

 • avatar
  Eline

  Wat superleuk om te lezen, leuke foto’s ook!

 • avatar
  Miss Sentinelli

  Super leuke tag, leuk om te lezen :)!

 • avatar
  vanessablogt

  Leuk om te lezen en mooie foto’s!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP