fbpx

Cibdol Oil

TUTORIAL: HET WITTE TEKSTBALKJE OP EEN FOTO

Tutorial – het witte tekstbalkje op een foto

De laatste tijd zie je dit witte tekstbalkje, zoals hierboven op de foto, veel op mijn blogfoto’s tevoorschijn komen. Het laat de tekst net wat meer naar voren komen, zodat het zorgt voor een leesbare tekst. Dit is vooral handig op een afbeelding met veel kleuren. Ik heb de laatste tijd een aantal vragen gehad over hoe ik dit precies deed en daarom heb ik besloten om er een blogpost over te maken. In deze blogpost zul je een tutorial vinden voor het maken van dit witte tekstbalkje op een foto. 

TUTORIAL: HET WITTE TEKSTBALKJE OP EEN FOTOJe opent de afbeelding in Photoshop. Hier voeg je een extra laag toe. In deze extra laag zul je het balkje maken. Door het maken van een extra laag, kun je dit balkje apart van de foto aanpassen.

TUTORIAL: HET WITTE TEKSTBALKJE OP EEN FOTOIn deze laag selecteer je een gebied met een vorm naar keuze.

TUTORIAL: HET WITTE TEKSTBALKJE OP EEN FOTODeze selectie vul je met het emmertje, dit kan in een kleur naar keuze. Ik gebruik zelf altijd de kleur wit. Zorg er wel voor dat je de gemaakte laag hebt geselecteerd, oftewel Layer 1!

TUTORIAL: HET WITTE TEKSTBALKJE OP EEN FOTOHet witte balkje kun je doorzichtig maken aan de rechterkant met de opties fill & opacity. Je kunt het balkje zo doorzichtig maken als je zelf wilt. Hoe doorzichtiger, hoe meer je de kleuren van de foto ziet.

TUTORIAL: HET WITTE TEKSTBALKJE OP EEN FOTOIn het witte balkje kun je vervolgens een tekst typen. Deze tekst kun je zo groot maken als je zelf wilt. Het witte balkje kun je, doordat hij in een aparte laag zit, ook nog aanpassen aan de grootte van de tekst. Je kunt beide lagen, de tekstlaag en de laag van het balkje ook nog verschuiven. Als het volledig aan je eisen voldoet dan sla je de afbeelding op!

Het is een snelle en makkelijke aanpassing, maar het geeft een groot verschil. Ik hoop dat de uitleg duidelijk is en vragen mogen jullie natuurlijk altijd stellen.

 • Reacties ( 25 )

 • avatar
  Natasja

  Hoi!

  Leuke blog heb je:), handig deze tutorial duidelijk uitgelegd en het maakt idd een groot verschil:), ik ga er ook even mee bezig

 • avatar
  Fabian

  Super handige post! Gewoon makkelijk, met plaatjes. Ook een vaak voorkomend onderwerp qua vraag, maar nooit echt goed uitgewerkt als antwoord. Hier wel! Alleen zou onder de tutorial nog een stappenplan van 1. Doe dit, enz, voor de dummies wel handig zijn! Super blogpost verder, chapeau!

  Groetjes Fabian

 • avatar
  Esther

  Leuke tutorial !
  X Esther – Confashions

 • avatar
  Isabel Cristina

  Wat leuk om te zien, ik doe het anders. Ik pak een vorm naar keuze en stel meteen in hoeveel procent ik het wil “bedekken”, de doorzichtigheid dus. :-)Leuk om te zien!

 • avatar
  Bo

  Handig! Zo doe ik het ongeveer ook ^^

 • avatar
  Marion

  Ik heb zelf geen photoshop maar photofiltre, daar kun je het ook mee maken ;) Altijd handig om dit soort tips te weten!

 • avatar
  chitchatontherocks

  Handige tutorial. Nu idd nog Photoshop in huis halen ;-).

 • avatar
  Fashionadvies

  heel handig om te weten!

 • avatar
  Vintagirie

  Bedankt! Nu alleen nog photoshop aanschaffen :)

 • avatar
  Mandy

  Handig! ik gebruik zelf altijd Gimp er voor

 • avatar
  Lies

  Heel erg handig artikel! Ik gebruik zelf toch steeds vaker Photoshop, maar dat is echt iets wat ik nog stukje bij beetje aan het leren ben met wat je er allemaal mee kan. Ik ga dit daarom ook zeker eens uitproberen.

 • avatar
  DQ

  Ik gebruik zelf geen photoshop voor het bewerken van mijn foto’s, maar handig dat je er een artikel over maakt :) X

 • avatar
  Isabel

  Wat een handige tutorial, dit ga ik ook eens proberen!

 • avatar
  Yvonne

  Wat n handig artikel. Ik gebruik soms Photoshop maar van die lagen heb ik tot nu toe niks begrepen;)

 • avatar
  Kirsty

  Leuke uitleg!

 • avatar
  Miss Sentinelli

  Handige tutorial :)!

 • avatar
  Melissa

  Handige tutorial!
  x

 • avatar
  Eline

  Leuke tutorial, ik ga dit ook eens proberen :)

 • avatar
  Kim // Vintage & Beauty

  Fijne tip!

 • avatar
  Lidewij

  Oeh, wat een handige tutorial! Ik bewerk mijn foto’s via picmonkey en niet via photoshop, maar dit ziet er wel heel leuk uit :D

 • avatar
  Manon

  Ik gebruik pickmonkey altijd hiervoor.

 • avatar
  Kato

  heel leuk! welk programma gebruik je hier voor? xx

 • avatar
  Kelly

  Wat grappig om te zien! Ik doe het zelf op een ietwat vereenvoudigde manier, bij mij word hij niet eerst helemaal wit maar meteen al doorzichtig. :)

 • avatar
  Lizzy

  Handige tutorial! Ik vind zo’n wit tekstbalkje best mooi, en ik doe het ook regelmatig maken! :)

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP