Cibdol Oil

Waarom ben ik begonnen met bloggen?

begonnen met bloggen
Laatst kwam ik deze vraag tegen op de blog van Lisanne Leeft en ik besefte me dat deze simpele vraag best interessant kan zijn. Achter elke blog zit een ander verhaal, soms een simpel verhaal, maar soms ook een heftig verhaal. Je begint met bloggen met een reden, ik heb zelf getwijfeld of ik wel een blog moest beginnen, maar nu blog ik al meer dan een jaar met zoveel liefde en plezier. Vandaag lees je mijn verhaal, het verhaal achter mijn blog. (De bovenstaande foto is niet van mij, had ik maar zo’n mooi werkplekje!)

Mijn eerste aanraking met websites

Mijn eerste aanraking met websites was op de basisschool. Ik begon mijn eerste websites op MSN Groups. Een community waar je heel gemakkelijk een eigen website neer kon zetten en waar je automatisch veel contact kreeg met de andere mensen in de community. Het was echt een hobby, ik was er na schooltijd veel mee bezig. Ik wilde mijn websites zo mooi mogelijk hebben en was altijd aan het spelen met de lay-out. De websites die ik destijds had gingen echt over allerlei verschillende onderwerpen, zo kon je bijvoorbeeld een poppetje adopteren en deze dan een mooi thuis geven. Ik stak er ontzettend veel tijd in, maar ik kreeg er zoveel positieve reacties op en ik vond het zo leuk, dat was voor mij altijd de reden om door te gaan. Helaas stopte MSN Groups toen MSN de overstap maakte van Hotmail naar Live, er werd beloofd dat ongeveer hetzelfde terug zou komen, maar dat is nooit gebeurd.

Schrijven als nieuwe hobby

Toen MSN Groups stopte ging ik op zoek naar een nieuwe hobby. Ik bleef altijd de hoop houden dat er een nieuwe community online zou komen, maar dat kon ik wel vergeten. Ik was altijd wel het meisje dat probeerde een dagboek bij te houden, schrijven vond ik leuk om te doen, maar doorzettingsvermogen ontbrak destijds. Ik schreef korte verhaaltjes, maar ik vond het lastig om deze verhaaltjes af te maken. Mijn liefde voor schrijven ging uiteindelijk verder in het schrijven van gedichten. Iets wat me wel altijd lukte en waarin ik wel doorzettingsvermogen had. Mijn gedichten schreef ik in een groot notitieboek, maar af en toe ook op losse blaadjes. Later besloot ik een blog te beginnen voor mijn gedichten om ze te delen met andere mensen en ervoor te zorgen dat ik ze nooit meer kwijt zou raken.

Mijn eerste blog

Mijn eerste blog was dus een blog vol met gedichten. Ik kreeg wat reacties met feedback, waardoor ik mijn gedichten nog mooier en beter kon maken. Het betekende veel voor me en ik vond het fijn om een nieuwe bezigheid te hebben. Deze blog heb ik eigenlijk nooit gedeeld met mijn familie of vrienden en hield ik altijd meer voor mezelf. Er kwamen af en toe vanzelf mensen op mijn blog terecht via WordPress en even later kreeg ik zelfs volgers. Het was leuk voor erbij, maar ik miste toch nog een echte hobby. Het schrijven van gedichten gaf me niet genoeg voldoening. Ik deed het af en toe ‘s avonds als vermaak, maar het was niet iets waar ik dag en nacht mee bezig wilde zijn.

Bezoeken van andere blogs

Naast het bloggen van mijn gedichten besloot ik gewoon wat andere blogs te zoeken ter vermaak. Dit begon met één dag per week en vervolgens bezocht ik bepaalde blogs iedere dag. Ik raakte geïnspireerd door andere blogs en bloggers. Ik kreeg steeds meer de droom om zelf een blog te starten. Een blog met een breder onderwerp dan alleen maar gedichten, een blog die mijn persoonlijkheid en interesses zou weerspiegelen. Ik was alleen zo onzeker door het grote aantal succesvolle bloggers die iedere keer hoge kwaliteit leverden. De concurrentie zou hoog zijn en ik wist niet of ik het leuk zou vinden om mee te doen met de massa, ik ben altijd wel iemand geweest die niet hetzelfde wilt zijn als anderen. Ik besloot het voor te leggen aan mijn vriend, aangezien het maar bleef knagen, en zijn reactie was eigenlijk meteen positief. “Als je het wilt doen, dan moet je ervoor gaan”, een reactie die ik nooit meer zou vergeten.

De start van Esmée Lifestyle

Die reactie gaf de doorslag om een eigen blog te beginnen. De naam van mijn blog kwam eigenlijk vanzelf, ik wilde het simpel houden. Esmée Lifestyle was een leuke naam, mijn naam zit erin verwerkt en het onderwerp waar mijn blog volledig om draait; mijn leven. Ik begon gewoon op de gratis versie van WordPress, dit deed ik om te zien of het echt bij me paste. Na een aantal maanden was ik er zeker van, dit was mijn hobby die ik al een tijdje zocht, vanaf toen heb ik een eigen domeinnaam genomen. Het werd esmeelifestyle.nl, in plaats van esmeelifestyle.wordpress.com. Mijn blog heeft al mijn hobby’s in één en al mijn interesses kan ik delen in artikelen. Het bloggen heeft mijn interesses zo ver ontwikkeld; het schrijven en fotograferen gaat zoveel beter. Ik ben begonnen met bloggen, omdat ik zocht naar mijn hobby en mijn grote hobby heb ik nu gevonden.

 • Reacties ( 26 )

 • avatar
  Lyana

  Ik wist helemaal niets van je gedichten! Misschien is het weleens leuk om je beste gedichten met ons te delen, als je dat wilt?

  • avatar
   Esmée

   Ja ik zat eraan te denken in een nieuwe categorie, met eventueel ook nieuwe gedichten. Het juiste product moet daarvoor alleen nog binnenkomen, dus eventjes geduld. :) x

 • avatar
  Kimberley

  Leuk om te lezen hoe het allemaal begonnen is :)

 • avatar
  Saar

  Wat leuk om jouw verhaal te lezen! Bloggen is echt een leuke bezigheid en ik vind alvast dat je leuk schrijft (op basis van dit blogje dan :))

 • avatar
  Lisette

  Leuk om te lezen! Ik had eerst ook een blog met gedichtjes. :)

 • avatar
  Ines

  Met MSN groups is het voor mij ook allemaal begonnen!

 • avatar
  Elbrich

  Leuk om dit zo te lezen, ik herken mezelf hier echt in.

  Liefs, Elbrich
  xfashionmeep.blogspot.nl

 • avatar
  Sanne Makeupgorgeous

  Leuk om te lezen. Iedere blog heeft inderdaad zo zijn eigen verhaal.

 • avatar
  Nicky

  Wat leuk om te lezen, ik ben ook jaren actief op MSN community geweest, zo was ik ook begonnen.

 • avatar
  Gaia Swanenberg

  aah super leuk om te lezen! Je bent er ook echt goed in!

 • avatar
  Kirsty

  Wat leuk om jouw verhaal te lezen qua hoe je bent begonnen! Bloggen is echt de beste hobby ooit <3

 • avatar
  Linda / Oh My Beauty

  Wat leuk om te lezen!

 • avatar
  Manon

  Ik herken mij hier heel erg in. Het is echt super fijn om zo een leuke hobby te hebben. Leuk om te lezen waarom jij bent begonnen met bloggen.

 • avatar
  Ruby

  Leuk om jou verhaal ook eens te lezen achter het bloggen. Liefs

 • avatar
  Kimberly

  Super leuk om te lezen zeg! Ik herken trouwens wel wat je zegt met in het begin dat je een poppetje kon adopteren en een mooi huis kon geven, zo’n soort site had ik ook maar dan bij Myid ofzoiets haha! Super leuk! Ik vind je blog echt super leuk dus het is een hele goede stap van je om een blog te beginnen! :D

 • avatar
  Beautyjuf

  Wat ontzettend leuk om te lezen waarom je bent begonnen met bloggen. Wat mooi dat je nu je hobby hebt gevonden en dat je hierin je passie kwijt kunt. Ik was ook op zoek naar een hobby waarin ik mijn creativiteit kwijt kon: schrijven, fotograferen en interesse in beauty, make-up en nagellak. Het kwartje viel op zijn plek: een blog. Ik geniet er volop van. Ik wens jou ook nog heel veel plezier met bloggen!!

 • avatar
  Mira

  Wat leuk om te lezen zeg, achter iedere blogger zit weer een ander verhaal:)
  En die werkplek is inderdaad prachtig, daar droom ik ook van!

 • avatar
  Nailsbyfml

  Wat een leuk en origineel artikel !

 • avatar
  Justine

  Leuk om te lezen hoe het begonnen is en hoe je uiteindelijk hier terecht bent gekomen. Mooie blog heb je!

 • avatar
  saskia

  Wat leuk om te lezen! je hebt een leuke blog!

 • avatar
  Eilish

  Ik ben ook deels begonnen met het schrijven van gedichten Leuk om te zien!

 • avatar
  Bianca

  Wat leuk om te lezen! Ik was vroeger ook actief op MSN Groups en vond het zo jammer dat ze hiermee gingen stoppen x

  • avatar
   Esmée

   Gelukkig nog iemand die het kent! Het had zo fijn geweest als ik destijds wist wat een blog was, haha, dan had ik namelijk daar een overstap naar gemaakt. x

 • avatar
  Valerie

  Leuk artikel! En wat fijn dat je je grote hobby nu gevonden hebt :-)

 • avatar
  Manon

  Wat leuk om te lezen, je naam heb je inderaad goed gekozen en bloggen is ook echt een hobby van me geworden <3

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP