fbpx

Cibdol Oil

Warm water drinken: waarom zou je het moeten doen?

Warm water drinken: waarom zou je het moeten doen?

Wist je dat warm water drinken heel goed voor je is? Dan heb ik niet over thee, maar echt warm water in plaats van koud water. In dit artikel vertel ik je waarom je het absoluut zou moeten doen.

Voor de spijsvertering

Een kopje warm water drinken is onder andere heel goed voor de spijsvertering. Het wordt daarom aangeraden om je dag te starten met een warm glas water en een scheutje citroensap. Het brengt je spijsvertering op gang en in combinatie met citroen worden ook gifstoffen afgebroken, waardoor het kan helpen met gewichtsverlies. Verder helpt warm water drinken je om de rest van de dag je voeding beter op te nemen.

Het hydrateert de huid

Warm water drinken zorgt ervoor dat je bloedvaten verbreden, waardoor de hydratatie door het water toeneemt. Dit is niet alleen beter voor je lichaam, maar ook voor je huid. Zo krijg je meer vocht binnen, wat er uiteindelijk ook voor zorgt dat je huid meer gehydrateerd wordt. Wat bij te weinig water drinken en vochtopname niet het geval is.

Zachter voor de organen

Het klinkt zo misschien heel gek, maar je hebt het vast wel eens gemerkt. Je voelt na het drinken van een koud drankje meteen een bepaalde druk op je maag en blaas. Eén van de redenen om warm water te drinken is, omdat het zachter is voor de organen. Je hebt zo minder last van dat koude drukkende gevoel in je buik en kunt eventueel ook voor lauwwarm water gaan als je dat fijner vindt.

Verbetert de bloedsomloop

Heb je snel last van koude handen en voeten? Dan kan het helpen om je bloedsomloop te verbeteren. Dit doe je door gezond te eten, te bewegen, maar warm water drinken helpt hier ook een handje bij. Je voelt je hierdoor snel een stuk fitter!

Het werkt rustgevend

Vind je het lastig om tot rust te komen en lekker te slapen? Het drinken van warm water werkt rustgevend en daardoor is het gemakkelijker om te ontspannen. Voor je het weet val je in slaap en al helemaal in combinatie met deze tips voor een goede nachtrust.

Tegen verkoudheidsklachten

Heb je last van een verkoudheid of hooikoorts? Dan kan warm water drinken ook helpen om deze klachten te verminderen. Het vermindert de slijm in je keel en daardoor kun je weer wat lichter ademhalen. Met een scheutje honing erbij werkt het ook meteen verzachtend.

Het verlicht pijn

Als ik last heb van menstruatiepijn, dan neem ik geregeld een warm kopje thee. Ik heb er alleen nooit over nagedacht dat warm water in plaats van koud water ook een steentje bij kan dragen. Doordat warm water de bloedsomloop stimuleert verlicht het onder andere spierkramp, maar het warme water heeft ook een kalmerende werking op de buikspieren.

Drink jij wel eens warm water?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Sanne

    Eigenlijk druk ik nooit (meer) warm water. Wist ook helemaal niet dat hier zoveel voordelen aan verbonden zijn. Vind het overigens wel lekker! Zeker met een schijfje citroen erin of wat gember.

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP