fbpx

Ik wil bloggen! e-book

Esmée, fulltime blogger

Hoi, mijn naam is Esmée. In juli 2013 begon ik met het schrijven van mijn eerste blogs. Destijds als hobby, maar in de tussentijd is mijn hobby uitgegroeid tot mijn fulltime baan.

Veel mensen vragen zich af hoe dat kan en zien zo’n baan ook wel zitten. Heel de dag vanuit huis werken, artikelen typen, foto’s maken en vrij wanneer jij dat wilt. Alleen de stap zetten is moeilijker, want waar moet je beginnen en als je blog eenmaal staat: hoe dan verder?

Daarom heb ik besloten om een e-book te schrijven met alle ins-and-outs over het starten van een blog tot het creëren van jouw online business. 

Misschien dacht je er al eerder over na om te beginnen met bloggen. Je zocht op Google en vond duizenden losse artikelen met tips om een blog te starten. Heel overweldigend, maar nergens een compleet en concreet stappenplan van het begin tot het eind, waarmee je direct aan de slag kon. Misschien wist je daardoor niet goed hoe je moest beginnen, waar je juist aan deed en of het wel echt hetgeen is wat bij jou past.

Misschien wil je nog steeds:

 •  Dezelfde vrijheid ervaren als bloggers
 •  Werken waar en wanneer je wilt
 •  Meer tijd overhouden voor familie en vrienden
 •  Iedere dag doen waar je het meest gelukkig van wordt
 •  Een eigen business opbouwen en niet afhankelijk zijn van een werkgever
 •  Jouw blog omzetten van een hobby naar een business
 •  Dagelijks bezig zijn met content maken en sociale media
 •  Alles leren over online marketing
 •  Leren hoe je online geld kunt verdienen

Dit is hét e-book voor jou als:

Je klaar bent om jouw eigen blog op te starten.

Je benieuwd bent hoe je jouw blog en sociale media verder kunt ontwikkelen.

Als je graag een voorsprong hebt op medebloggers.

Als je jouw blog naar een hoger level wilt tillen met strategieën om te blijven groeien.

Een boek vol met informatie en inspiratie

Bloggen, vloggen, sociale media: in 2020 doen we alles online. Je denkt misschien niet meteen aan blogs, maar als je iets opzoekt op internet kom je negen van de tien keer op een blog terecht. De websites die in de zoekresultaten staan zijn veelal blogs met reviews over beautyproducten en alles wat je moet weten als je een student bent, moeder wordt of voor het eerst op jezelf gaat wonen. 

Dit boek staat vol met meer dan 14.000 woorden over bloggen, sociale media en zelfs extra manieren om geld te verdienen naast een blog! Daarnaast worden er veel actuele onderwerpen besproken, zoals de AVG regelgeving en het cookiebeleid.

Dit ga je onder andere leren:

 •  Hoe je jouw eigen blog van het begin tot het eind op kunt zetten
 •  Wat de benodigdheden zijn om jouw blog om te bouwen tot een business (€€€!)
 •  Welke tarieven je kunt hanteren voor jouw blog, maar ook voor Instagram
 •  Wat de beste manier is om een pitch te schrijven
 •  Alles wat je moet weten over Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 •  Hoe je telkens weer inspiratie vindt als blogger
 •  Wat je kunt doen om jouw bezoekersaantallen te laten stijgen
 •  Hoe jij jouw eerste samenwerking scoort én vervolgens blijft scoren

Kortom: alles wat je moet weten om een blog te beginnen & te laten groeien.

Dit vinden anderen ervan:

Klaar om te bloggen?

Begint het al te kriebelen? Bloggen is ontzettend leuk en met dit boek maak je meteen een vliegende start. Niets beter dan dat. 

Ik ben zelf al 6 jaar bezig, maar heb er ontzettend lang over gedaan om bepaalde dingen te ontdekken en te leren. Het mooie is, dat jij het allemaal al kunt lezen in dit boek en na het lezen 100% op de hoogte bent. 

Het e-book kost €19,99 en bevat alle handvaten die je nodig hebt. Des te sneller je bestelt, des te eerder je jouw droom werkelijkheid kunt maken, dus klik snel hieronder om het e-book te bestellen!

#ikwilbloggen

Wil je iets delen over mijn e-book op sociale media? Super leuk! Je kunt dit doen met de hashtag #ikwilbloggen. Op die manier kan ik jouw post gemakkelijk terugvinden om een reactie achter te laten.

Veelgestelde vragen

Ja! Het e-book wordt geleverd in een PDF-formaat dat je direct kan downloaden. Dit bestand kan je op ieder apparaat openen, het enige wat je misschien moet downloaden is een PDF-reader van bijvoorbeeld Adobe.

In het e-book ga ik in op het aanmaken van een betaald domein via WordPress. Het is ook mogelijk om een gratis blog te starten bij WordPress, maar dan heb je minder mogelijkheden in het ontwerp ervan.

In het e-book praat ik geregeld over een laptop, maar dat is absoluut geen vereiste. Ik vind zelf een laptop heel fijn om mee te werken, omdat je hem overal mee naar toe kunt nemen en toch overzichtelijk kunt werken. Je kunt ook de WordPress app downloaden op je telefoon/tablet of natuurlijk gebruik maken van een desktop.

Je kunt geld verdienen met bloggen door reclame te maken voor bedrijven. Dit kan zijn in de vorm van advertorials (zoals je die ook ziet in magazines), banners en affiliate links (links waarover je een bepaald percentage ontvangt per verkocht product). Verder zijn er ook nog manieren om dit inkomen verder aan te vullen, zoals een eigen webshop, freelance opdrachten en trainingen. In het e-book ga ik hier per onderdeel verder op in.

In het e-book leg ik je uit hoe je een blog kunt beginnen via WordPress. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik zelf al 6 jaar ervaring heb met het platform en heel veel websites die je dagelijks bezoekt ook met deze software zijn gebouwd. Er zijn veel bloggers die in een later stadium alsnog overstappen naar WordPress, omdat je simpelweg meer mogelijkheden hebt. Je kunt daarom beter vanaf het begin meteen met WordPress beginnen!

Als jouw vraag er niet tussen staat, dan kun je me natuurlijk altijd een mailtje sturen via shop@esmeelifestyle.nl. Ik beantwoord je vraag zo snel als mogelijk!

TOP