Privacyverklaring

Esmée Lifestyle is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens, zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Esmée Lifestyle
www.esmeelifestyle.nl
info@esmeelifestyle.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

Esmée Lifestyle verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam;
  • Adresgegevens;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Website;
  • IP-adres;
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website;
  • Overige persoons- en/of bedrijfsgegevens die je actief verstrekt, bijvoorbeeld in correspondentie.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@esmeelifestyle.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Esmée Lifestyle verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
    Wanneer er contact opgenomen wordt met Esmée Lifestyle via het reactieformulier of contactformulier op deze website wordt er gevraagd om een (bedrijfs)naam, e-mailadres en eventueel een website. Deze gegevens worden gebruikt met de grondslag om een overeenkomst op te zetten en contact op te nemen voor bedrijfsdoeleinden.
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren
    Bij een digitale bestelling in de webshop zijn persoonsgegevens noodzakelijk om goederen en diensten af te leveren. Er wordt gevraagd om een voor- en achternaam, e-mailadres en het land waarin de koper zich bevindt. Deze persoonsgegevens zijn nodig om een overeenkomst te verwezenlijken en te voldoen aan de wettelijke verplicht per land.
  • Esmée Lifestyle analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren
    Om de website zo goed als mogelijk af te stemmen op jouw voorkeuren analyseert Esmée Lifestyle welke pagina’s jij bezoekt en hoe lang jij op de desbetreffende pagina blijft. Als bezoeker geef jij hiervoor toestemming door de cookies te accepteren.
  • Esmée Lifestyle verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte
    Sinds 2015 staat Esmée Lifestyle ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en daardoor mede bij de Belastingdienst. Daarom verzamelen wij persoonsgegevens met een wettelijke verplichting, het gaat hier om de (bedrijfs)naam, het (factuur)adres, het BTW-nummer en het KvK-nummer van de bedrijven waarmee een overeenkomst in stand wordt gezet.

Geautomatiseerde besluitvorming

Esmée Lifestyle neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Esmée Lifestyle) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Esmée Lifestyle bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • Boekhouding en facturen
    De gegevens binnen onze boekhouding, waaronder de facturen, worden 7 jaar bewaard. Na 7 jaar worden de gegevens vernietigd. Op deze manier voldoen wij aan de wettelijke verplichtingen van een onderneming.
  • Reacties op artikelen
    De reacties op artikelen worden bewaard zolang de artikelen online staan.
  • E-mail en telefoon
    Wanneer een overeenkomst en de betaling zijn afgerond worden de desbetreffende e-mails verwijderd. De overige e-mailberichten en telefoongeschiedenis worden verwijderd binnen 1 jaar na het laatste contact.
  • Statistieken
    De statistieken van Google Analytics blijven maximaal 26 maanden bewaard. Na 26 maanden worden de statistieken automatisch verwijderd.

Delen van persoonsgegevens met derden

Esmée Lifestyle verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Esmée Lifestyle blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Esmée Lifestyle gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Esmée Lifestyle gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Klik hier voor een verdere toelichting.

Op Esmée Lifestyle worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht van deze cookies:

CookieNaamFunctieBewaartermijn
Google Analytics_gaRegistreert een uniek ID om statistieken omtrent de gebruikersactiviteit te verzamelen26 maanden
Google Analytics_gatBeperkt de verzoeksnelheid1 sessie
Google Analytics_gidRegistreert een uniek ID om statistieken omtrent de gebruikersactiviteit te verzamelen1 sessie
WordPresstk_lrInterne statistieken om gebruikersactiviteit te meten om de gebruikerservaring te verbeteren1 jaar
WordPresstk_orInterne statistieken om gebruikersactiviteit te meten om de gebruikerservaring te verbeteren5 jaar
WordPresstk_r3dInterne statistieken om gebruikersactiviteit te meten om de gebruikerservaring te verbeteren2 dagen
WordPresstk_rlInterne statistieken om gebruikersactiviteit te meten om de gebruikerservaring te verbeteren1 sessie
WordPresstk_roInterne statistieken om gebruikersactiviteit te meten om de gebruikerservaring te verbeteren1 sessie
WordPresstk_tcInterne statistieken om gebruikersactiviteit te meten om de gebruikerservaring te verbeteren1 sessie

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Esmée Lifestyle en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@esmeelifestyle.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Esmée Lifestyle wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Esmée Lifestyle neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via info@esmeelifestyle.nl. Esmée Lifestyle heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • TLS (voorheen SSL). Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het groene hangslotje in de adresbalk.
  • DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam naar het hieraan gekoppelde IP-adres; het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.

TOP