Cibdol Oil

20 REDENEN OM JE RIJBEWIJS TE HALEN

20 redenen om je rijbewijs te halen

Het duurde een jaar, maar uiteindelijk haalde ik hem, mijn rijbewijs. Sindsdien krijg je mij niet meer uit de auto, ik ben al twee keer in Duitsland geweest en één keer in Frankrijk. Ook reis ik nu voor mijn stage heel het land door. Ik hou er wel van, lekker rijden in de auto. Daarom besloot ik mijn rubriek 20 redenen te wijden aan het halen van je rijbewijs. Voor als je nog moet starten, maar er eigenlijk tegenop ziet. Er zijn genoeg redenen om te starten, lees maar mee.

 1. Ooit rij je weg in jouw droomauto. Zo blijf ik wegdromen bij een Lamborghini, ooit..
 2. Je voelt je vrij, je kunt werkelijk overal heen, wanneer je wilt.
 3. Je hebt nooit meer een probleem als je bus niet komt opdagen of de trein niet rijdt.
 4. Je kunt nu naast het vliegtuig, ook op vakantie met de auto.
 5. Je kunt met de auto naar een feestje en zo laat naar huis als je wilt.
 6. Het kan een groot verschil maken bij het zoeken naar een baan.
 7. Hoe eerder je begint, hoe makkelijker het is.
 8. Zo hoeven niet altijd je vrienden de Bob te zijn, maar kun jij ze ook een keer naar huis rijden.
 9. Het is een investering voor de rest van je leven.
 10. Je kunt aan iedereen jouw skills laten zien, vooral bij je vrienden die nog geen rijbewijs hebben.
 11. Altijd thuis op de snelste manier.
 12. Je kunt meezingen met de muziek zonder dat iemand het door heeft.
 13. Je draait jouw favoriete muziek in de auto, want jij zit achter het stuur.
 14. Je moet wel wakker blijven, want je moet opletten in het verkeer.
 15. Zelfs files zijn een feestje met jouw vrienden op de achterbank.
 16. Even naar het strand? Koelbox achterin, muziekje aan en rijden maar.
 17. Weer een reden voor een feestje, want je hebt eindelijk je rijbewijs gehaald.
 18. Geen stad is te ver. Eventjes naar Amsterdam? Geen probleem.
 19. Je bent een stuk flexibeler en hoeft niet eerst 9292 te checken voor de eerste aansluiting.
 20. Kortom, het is gewoon een geweldig gevoel om te gaan en te staan waar je wilt.

Bron foto: Ben

 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Sheila

  Ik heb dus niets met auto’s. Ik heb sinds kort mijn auto rijbewijs, maar vind er niet veel aan. Die vrijheid herken ik niet terug. Komt misschien omdat ik al jaren motor rijd. Dát is voor mij pas vrijheid. Ook het feit alleen al dat ik hem kan parkeren waar ik wil en nooit parkeergeld betaal ;)

 • avatar
  Lisa

  Vooral reden 1 is echt waarom ik een rijbewijs wil. Een Lamborghini is echt prachtig <3 Zelf is mijn droomauto een Tesla of een Lamborghini.

 • avatar
  Mayara Esther

  Ik zal me moeten schamen (nee toch niet hihi). Ik heb nog geen rijbewijs maar op het moment ben ik zo bezig met andere dingen en in Nederland kost het halen van je rijbewijs zo ontzettend veel. Wel leuke geschreven en motiverend. <3

  Heel veel plezier met je auto en hopelijk heb je binnen enkele jaren je droomauto hihi. <3

 • avatar
  Mayara Esther

  Ik zal me moeten schamen (nee toch niet hihi). Ik heb nog geen rijbewijs maar op het moment ben ik zo bezig met andere dingen en in Nederland kost het halen van je rijbewijs zo ontzettend veel. Wel leuke geschreven en motiverend. <3

 • avatar
  Steffi

  Leuk artikel! Ik heb zelf nog geen rijbewijs, maar ik ben ook net 18 geworden (; Toch ga ik denk ik volgend schooljaar beginnen met lessen, ik ben benieuwd of ik het een beetje kan!

 • avatar
  Marieke

  Ik moet nog beginnen met rijlessen, maar ik weet nog niet wanneer ik wil beginnen. Misschien ga ik nu toch maar even rondkijken online haha, want het is toch wel heel erg makkelijk

  • avatar
   Marieke

   Om te hebben dan haha, autorijden lijkt me niet zo makkelijk (;

 • avatar
  Dana

  Ik heb mijnes zo’n 2 maanden en ik ben er helemaal blij mee!

 • avatar
  Mariëlle

  Ik heb er ook veel te lang over gedaan en ik zag het niet meer zitten. Maar mijn ouders zetten een stok achter de deur en ik ben nu zo blij dat ik hem heb!

 • avatar
  Manon

  Een auto is fijn maar ook erg duur!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP