Op 1 januari 2017 wordt er een nieuw biertje uitgebracht. En niet zomaar een biertje, het jaar wordt ingeluid met Tony’s Chocolonely bier. Hier hebben we allemaal al jaren op gewacht, bier met een heerlijke chocolade smaak!
Tony’s Chocolonely en brouwerij de Prael, twee Amsterdamse bedrijven, hebben de handen in één geslagen. Uiteindelijk zijn ze samen tot een speciaalbiertje gekomen, genaamd Tony’s Chocolate Milk Stout. Milk Stout is in Nederland nog niet zo bekend. Het is een bierstijl uit Engeland, die erg populair werd na de Eerste Wereldoorlog. De Milk Stout staat bekend om zijn donkere kleur en het lagere alcoholpercentage. Het belangrijkste ingrediënt van het bier is lactose (melksuiker), dit zorgt ervoor dat het bier een zoete smaak krijgt.
In de Tony’s Chocolate Milk Stout is een ander belangrijk ingrediënt natuurlijk cacaopoeder. Deze cacaopoeder, komt van cacaobonen die Tony’s Chocolonely direct heeft ingekocht bij hun partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust. De cacaopoeder zorgt in dit biertje voor een romige, chocolademelk smaak.
De Tony’s Chocolate Milk Stout is vanaf 1 januari 2017 verkrijgbaar in verschillende horecazaken in Nederland. Hij wordt daar verkocht als ‘bier van het moment’ van de tap, zolang de voorraad strekt. Het bier is ook verkrijgbaar bij Marqt, Gall & Gall, Mitra, een aantal zelfstandige slijterijen en Albert Heijn vestigingen. En natuurlijk in de Tony’s Store en bij de Prael.
Bron beeldmateriaal: Flickr.