Cibdol Oil

marketing online

3 tips om jouw positie in Google te verhogen

Als je een nieuwe website begint, dan is het fijn als je website gevonden wordt door mensen die opzoek zijn. Als jij je best hebt gedaan om een artikel te schrijven met tips, dan hoop je dat mensen die deze tips nodig hebben ook bij dit artikel terechtkomen. De meeste bezoekers die ik ontvang op mijn blog komen hier terecht via Google, het is dan ook van groot belang om jouw positie in Google te verhogen.

1. SSL verbinding

Dit is volgens mij iets wat niet iedereen weet. Als je een website hebt met een beveiligde verbinding, ook wel SSL verbinding genoemd, dan scoort je website hoger in Google. Op Esmée Lifestyle heb ik nog geen SSL verbinding, maar op LA Boss heb ik dit laatst wel toegevoegd. Je kunt een SSL verbinding aanvragen bij je hosting. Voor LA Boss heb ik dit aangevraagd om eventueel een webshop te kunnen starten, waarvoor dit vereist is, maar voor de positie van jouw website in Google is dit ook een goede optie.

2. Schrijf unieke content

Als je over onderwerpen schrijft die je zelf niet snel tegenkomt in Google, dan scoor je natuurlijk sowieso hoger. Het internet staat vol met allerlei onderwerpen, maar als jij iets zoekt wat je niet kunt vinden, dan kan iemand anders er ook naar opzoek zijn. Als je dan ook nog eens een expert bent op dat gebied, maak er dan gebruik van. Speel in op de kansen en schrijf altijd unieke content. Persoonlijke ervaringen zijn altijd uniek, dus het is niet zo moeilijk als je denkt.

3. SEO specialist

Als je het uitgebreider aan wilt pakken, dan kun je jouw website laten controleren door een SEO specialist. SEO is de afkorting van search engine optimization, dit een bekende methode om hoger te scoren in Google. Er zijn namelijk zoveel SEO optimalisatie trucjes, zelfs je lay-out kan meewerken aan een hogere positie in Google. Als je er niet veel verstand van hebt, laat het dan eens nakijken door een SEO bureau, zoals riveronline.nl. Het is misschien een investering, maar het kan je behoorlijk wat opleveren! Je kunt natuurlijk ook eerst proberen om dit via plugins te bereiken. Zelf gebruik ik al jarenlang Yoast SEO, waardoor veel van mijn artikelen hoog scoren in Google.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP