Cibdol Oil

3 Wordpress plugins die je moet hebben

3 WordPress plugins die je moet hebben

Als je net als mij niet heel handig bent met het bouwen van een eigen website, dan kunnen een aantal WordPress plugins enorm handig zijn. Vandaag bespreek ik drie plugins die je moet hebben. 

1. All in one WP security

Ik heb al een aantal keer meegemaakt dat ik mijn blog kwijt was. Eén keer echt volledig, waardoor niets teruggezet kon worden en één keer was ik een maand aan artikelen kwijt. Nu ligt het probleem niet altijd bij jezelf, maar kun je wel je website op een aantal manieren extra beveiligen. Denk aan een andere URL voor je inlogpagina, zodat niet iedereen daar zomaar bij kan. En IP-adressen die automatisch geblokkeerd worden als er meerdere malen foutief is ingelogd. Dit soort dingen kun je instellen met de all in one WP security plugin. Zeker een aanrader voor je eigen veiligheid.

2. SiteOrigin CSS

Zoals ik in de inleiding al zei, ik ben niet zo goed in het bouwen van websites. Als ik iets zie in mijn lay-out dat veranderd moet worden, zou ik eerlijk gezegd niet weten hoe ik dat moet doen. Ik was dan ook enorm blij toen ik de SiteOrigin CSS plugin ontdekte. Met deze plugin kun je klikken op een bepaald onderdeel op je website en die door middel van een lijst met allerlei opties aanpassen. Zo kun je de kleur, de grootte en het lettertype op een simpele manier aanpassen. Ik kan niet zonder!

3. Yoast SEO

Waarschijnlijk kennen jullie deze allemaal wel. Zo niet? Dan zal ik hem maar snel installeren! Er zijn meerdere plugins waarmee je de SEO van je website en je artikelen kunt optimaliseren. Alleen Yoast SEO is daar wat mij betreft nog steeds de fijnste tool voor. Ook al heb ik momenten dat ik er uren mee loop te stoeien, het zorgt er wel voor dat mijn blog de meeste bezoekers ontvangt via Google. En geloof me, dat wil jij ook.

Bron beeldmateriaal: Unsplash.

 • Reacties ( 6 )

 • avatar
  Eline

  Yoast gebruik ik al, maar de andere plugins ken ik nog niet. Ik zal ze deze avond eens beter bekijken. Wie weet zijn ze ook voor mij handig!

 • avatar
  BIANCA schrijft

  Yoast ken ik wel en die is inderdaad zeer belangrijk, de andere 2 ken ik eigenlijk niet. Daar ga ik me toch maar eens in verdiepen.

 • avatar
  Mariska

  Interessant! Yoast kende ik uiteraard, de rest nog niet. Ik heb inderdaad ook weleens enthousiast iets in mijn css aangepast wat niet kon… weg blog!
  Ik ga direct even de plugins bekijken.

 • avatar
  Teddy

  Wat een fijne plugins! Ik kende ze nog niet allemaal!

 • avatar
  Joyce – LemonyLifeNL

  Oeh ik ga die SiteOrigin eens even installeren!

 • avatar
  Amy

  Yoast is voor mij ook een onmisbare plugin, zo makkelijk! Ook Editorial Calendar en Akismet vind ik echte musthaves.

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP