5 dingen om te doen met warm weer

5 dingen om te doen met warm weer

Het wordt maar liefst 30 graden vandaag! Hoe lekker dat ook klinkt, het kan behoorlijk benauwd zijn in Nederland en vaak weet je dan niet wat je moet doen. Daarom deel ik 5 activiteiten met jullie, die perfect zijn tijdens warm weer!

1. Zwemmen

Deze is misschien wel heel vanzelfsprekend, maar met dit warme weer heb je toch zin om in een koud zwembad of in de koude zee te duiken?! Ga een dagje naar het zwembad of naar het strand. Dan ben je heel de dag zoet en kun je om de zoveel tijd heerlijk afkoelen.

2. In de tuin

Als je een tuin hebt, dan kan het ook heerlijk zijn om daar gewoon lekker in de schaduw te zitten. Zoek een plekje in de schaduw uit en pak er wat leuks bij. Ga bijvoorbeeld zelf (alcoholvrije) cocktails maken, doe een bordspel of een leuke buitenactiviteit. Misschien kun je wel een leuk spel bedenken met waterpistolen en waterballonnen? En als het echt te warm wordt, dan pak je toch lekker de sproeier of de tuinslang erbij.

3. Naar het bos

Wat dacht je van een rondje lopen door het bos? Dan ben je toch even actief bezig en door de bomen kan het in het bos een stuk koeler zijn. Misschien kun je zelfs picknicken als daar plek voor is. Soms heb je grote zandvlaktes met schaduw, waar je lekker neer kunt ploffen. Ook zijn er vaak terrasjes rondom het bos te vinden, waar je na een wandeling even kunt blijven hangen.

4. Winkelcentrum of bioscoop

Als je echt klaar bent met de hitte, dan kun je verkoeling zoeken in een winkelcentrum of bioscoop. Aangezien hier vaak de airco erg hoog is, krijg je wel weer een enorme klap van de warmte als je naar buiten gaat. Alleen je hebt toch even in de koude lucht een filmpje kunnen kijken of wat mooie items kunnen shoppen.

5. Barbecue

Ja, het is eindelijk lekker weer, dus dan kunnen we weer barbecueën. Nodig je familie en vrienden uit en plof lekker met z’n allen in de tuin voor een uitgebreide barbecue. Maak lekkere hapjes klaar, zet voldoende drankjes koud en genieten maar! Het voordeel met dit weer is dat je vrij vroeg met een barbecue kunt beginnen, maar ook juist lang buiten kunt blijven hangen.

Wat ga jij doen vandaag?

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Daphne Lippmann

  Leuke tips, zodra ik een dag vrij heb zal ik dit zeker in gedachten houden!

 • avatar
  Jana cools

  Ik ben fan van het cinema-idee 😀 Lege zaal, frisse ruimte, ijskoude cola en leuke film? Check!

 • avatar
  Mariëlle

  Haha eeehm ik ga de hele dag staan hakken op een festival in de volle zon :D Maar deze ideeën zijn ook heerlijk!

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP