Aquafresh Complete Care

Aquafresh Complete Care Original
Pas geleden ontving ik mijn tweede perspakketje, de nieuwe tandpasta met een tandenborstel van Aquafresh. Dit is de Aquafresh Complete Care Original tandpasta, en zelf hadden wij thuis de Pure Breath versie al uitgetest. Dit keer testte ik dus de tandpasta met de originele frisse mintsmaak van Aquafresh. Deze tandpasta beschermt jouw tanden tegen de vele suikerzuren in onze voeding. 

Het product

Aquafresh Complete Care Original
Suiker komt voor in twee soorten, als natuurlijk ingrediënt en als ‘verborgen’ ingrediënt. In een groot gedeelte van onze voeding zit suiker, zelfs in bijvoorbeeld bananen en ketchup. Om onze tanden te beschermen, tegen al deze suikerzuren, heeft Aquafresh drie Complete Care tandpasta’s uitgebracht. Aquafresh Complete Care original is er één van, en dat is de tandpasta die ik de afgelopen tijd heb getest. Deze tandpasta’s zijn stuk voor stuk ontwikkelt basis van natriumfluoride, dit bestanddeel helpt om de mineralen in je tanden aan te vullen en het glazuur te versterken. Hierdoor zijn je tanden beter beschermt tegen de zuuraanvallen die veroorzaakt worden door suikers.

Testen

Aquafresh Complete Care Original
Aquafresh Flex & Control tandenborstel

De Aquafresh tandenborstel heeft een standaard vormgeving en een medium formaat. Het is geen tandenborstel met extra’s, hij bevat enkel haartjes om mee te poetsen. De tandenborstel voelt tijdens het poetsen stevig aan, maar daarnaast zijn de haartjes ook zacht. Het is niet zo dat deze tandenborstel je tanden of je tandvlees beschadigen, hij is precies goed, niet te hard en niet te zacht. Je kan met deze tandenborstel, naar mijn idee, alle tanden en plekjes goed bereiken. Hij poetst fijn, en het is zeker een goede vervanger van mijn oude tandenborstel.

Aquafresh Complete Care tandpasta

De originele tandpasta heeft de herkenbare mintsmaak van Aquafresh, persoonlijk vind ik dat een fijne smaak. Door deze smaak heb je het idee dat je mond langer fris blijft. Ik ben geen expert op het gebied van tandpasta, maar tot nu toe ben ik heel tevreden over deze variant. Hij poetst fijn, zonder een overdreven kleur, de kleur van de tandpasta wordt tijdens het poetsen lichtroze. Tegenwoordig zijn veel tandpasta’s blauw, waardoor ze deze opvallende kleur achterlaten in de wasbak. De kleur van de Aquafresh tandpasta is lichtroze, en laat dus geen vervelende restjes achter. Daarnaast heb ik geen vervelend gevoel bij het eten van iets zoets, ik heb de laatste tijd veel fruit gegeten en nergens last van gehad. Ik vind het dus wel een fijn idee, dat zonder dat ik iets merk, mijn tanden zijn beschermt tegen suiker. Ik zou misschien de Original variant wel inruilen voor Gentle White variant, aangezien het dan een soort 2-in-1 effect heeft; suikerzuurbescherming en wittere tanden.

Conclusie

Aquafresh Complete Care Original
Deze producten hebben een fijne indruk bij me achtergelaten. Het was leuk om weer eens wat anders te testen! De tandenborstel is een goede vervangen voor mijn oude tandenborstel, hij is stevig, maar niet overdreven hard. Tijdens het poetsen heb je gewoon het idee dat de haartjes ontzettend zacht zijn. De tandpasta geeft mijn mond een fris gevoel en zorgt er daarnaast voor dat mijn mond de gehele dag door wordt beschermt tegen suiker. Ik heb geen last ondervonden met deze tandpasta, ik had geen last met het eten van zoete producten of met het drinken van koude producten. Het is een fijne tandpasta, want zonder dat ik iets merk, zijn mijn tanden toch heel goed beschermd.

De Aquafresh Complete Care tandpasta is verkrijgbaar voor €2,99.

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Marlayne Vermeulen

  Klinkt goed!

 • avatar

  Deze zijn inderdaad erg fijn!

 • avatar
  Esther

  Fijne review! Ik gebruik eigenlijk altijd verschillende tandpasta’s maar die van Aqua fresh is wel altijd fijn. Zelf gebruik ik liever een electrische tandenborstel vind ik toch wat fijner.

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP