fbpx

Cibdol Oil

Binnenkort kun je Instagram offline gebruiken

Binnenkort kun je Instagram offline gebruiken

Instagram werkt aan de mogelijkheid om de app voortaan offline te kunnen gebruiken. Niet om ons luxe probleem te verhelpen, maar juist omdat het aantal gebruikers toeneemt in landen waar high speed internet schaars is. 

De Facebook conferentie voor ontwikkelaars vindt op 18 en 19 april plaats in San Jose, Californië. Eén van de dingen die Facebook daar gaat bespreken is de offline mogelijkheid binnen Instagram en de mogelijkheid om dit ook binnen andere apps toe te passen. Volgens Facebook woont 80% van de Instagram gebruikers buiten de Verenigde Staten. En het aantal Instagram gebruikers blijft maar stijgen.

Tijd voor verandering dus, zodat de gebruiker, zelfs zonder internet, kan genieten van een volledige Instagram ervaring. Volgens Facebook kunnen we straks niet alleen continu genieten van leuke content, maar ook reageren op deze content en dat alles zonder een stabiele internetverbinding.

Ik vind het goed dat Facebook zelfs denkt aan de landen waar goed internet schaars is. Wij kunnen al zeuren als we even in de trein of in het vliegtuig geen internetverbinding hebben. Alleen in principe zijn er dus mensen met een veel groter ‘probleem’, als je het zo al mag noemen. Ik ben wel benieuwd hoe ze dit gaan toevoegen aan Instagram. Refresht onze telefoon automatisch als we wel internet hebben? Upload hij dan ook pas alle likes en reacties? Ik denk dat we nog even moeten wachten op de officiële aankondiging na de F8.

Bron beeldmateriaal: Picjumbo.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP