Blijf altijd jezelf, met of zonder designerkleding


Ik weet nog wel dat ik vroeger door tijdschriften bladerde en dat ik schrok van de prijzen die stonden bij de fashion foto’s. Wat een belachelijke bedragen, wie betaalt nou zoiets voor dat bepaalde kledingstuk of accessoire? Ik trok me nooit iets aan van bepaalde merken op de middelbare school. Als ik iets mooi vond dan kocht ik het gewoon, of het nou een paar euro was of een paar tientjes. Als iets bij me past, dan past het bij me.

Koop je wel eens designerkleding?

Natuurlijk heb ik wel bepaalde merken in mijn kledingkast hangen of liggen. Zo heb ik een tas van Guess, een tas van Liu Jo, maar ook kleding van G-star en schoenen van Steve Madden. Het zijn niet dé high-end-merken. Ik heb geen Chanel in mijn kledingkast hangen. Waarom niet? Omdat ik dit echt te duur vind, en er ook niet mee in aanraking kom. De merken die ik hiervoor noemde zijn bereikbaar en gemakkelijk verkrijgbaar in diverse winkels. Als ik dan iets zie hangen wat ik mooi vind, dan neem ik dat gewoon mee. Soms wel kijkend naar het prijskaartje en soms niet.

Zou je ooit designerkleding willen?

Ik moet zeggen dat ik in een outlet in mijn handen heb gestaan met prachtige pumps van Prada. Ze waren heel ver afgeprijsd en ik twijfelde enorm. Helaas, viel de prijs een stuk hoger uit, dan dat er stond aangegeven, anders stonden die nu in mijn kast. Ze liepen enorm lekker en ik zag en voelde gewoon dat het van goede kwaliteit was. Ik heb nog nooit zo goed op zo’n hak gelopen, de hak was best hoog en dun voor mijn doen. Ik wankelde niet en mijn voet bleef stevig zitten in deze schoen.

Ooit zou ik heus wel wat high-end-merken aan mijn kledingkast toevoegen. Niet omdat het een merk is en anderen mogen zien dat ik geld heb, maar gewoon omdat dit soort kleding vaak een stuk langer meegaat, en op sommige kleding kan ik echt een crush krijgen. Als ik ooit die Prada pumps weer tegenkom voor een aantrekkelijke prijs, dan neem ik ze mee. Gewoon omdat ik weet dat ik nooit zulke pumps ga vinden, die zo goed aansluiten bij mijn voeten. Daarnaast hou ik echt van unieke kleding, kleding die niet veel mensen dragen. En dat kun je toch beter bereiken met unieke merken, merken waar anderen niet vaak mee in aanraking komen.

Designerkleding of ‘gewone’ kleding?

Als ik bijna hetzelfde kledingstuk zie voor de goedkopere prijs, dan zou ik toch deze meenemen. Uiteindelijk kun je hetzelfde kledingstuk nog een aantal keer aanschaffen, maar die prijs van het designerkledingstuk behaal je nooit. Ik ga op dit moment ook voor de goedkopere kledingstukken. Ik shop graag bij winkels als H&M en Mango, dit is zo’n beetje de prijsklasse waarbinnen ik shop. Ik koop liever veel goedkopere kledingstukken, dan één duur kledingstuk. Het is echt een voordeel als je ieder seizoen nieuwe kledingstukken aan kan schaffen, zo veranderd je kledingkast gemakkelijk mee als jouw stijl aan het veranderen is. Je hoeft je geen zorgen te maken over de designerkleding, want die heb je simpelweg niet of niet zoveel.

Blijf altijd jezelf

Wat ik met deze tekst mee wil geven is dat je altijd jezelf moet blijven. Koop je deze kleding echt voor jezelf? Of koop je het toch om indruk te maken op anderen? Ik koop vaak kleding, omdat ik het mooi vind en ik het graag zou dragen, niet omdat anderen het willen zien. Het is jouw lichaam en je kunt dus beter iets dragen wat je echt mooi vind. Koop geen dure merken, omdat anderen dat merk helemaal geweldig vinden. Blijf altijd jezelf en koop gewoon wat je mooi vind. Als dit vaak designerkleding is dan is dat zo. Doe waar jij je goed bij voelt. Ik voel me goed in goedkope kleding, maar als ik een mooi duur kledingstuk tegenkom dan zou ik deze ook meenemen. Ik heb mijn eigen stijl ontwikkeld en die zou ik altijd blijven handhaven, het maakt me niet uit wat anderen denken.

 • Reacties ( 17 )

 • avatar

  Geweldig artikel! Ik koop weleens merk, maar niet om het merk, gewoon omdat ik het product mooi vind. Meestal gaat mijn voorkeur toch uit naar de spullen van Primark of H&M

 • avatar

  Het is zeker belangrijk altijd jezelf te blijven <3 Ik heb geen designer kleding mijn dochtertje heeft een paar duurdere merken in haar kast liggen, maar ook van de Wibra enz…:-) x

 • avatar

  Het is zeker belangrijk altijd jezelf te blijven <3 Ik heb geen designer kleding mijn dochtertje heeft een paar duurdere merken in haar kast liggen, maar ook van de Wibra enz…:-) x

 • avatar
  Roxanne

  Soms koop ik wel eens desginerkleding of make-up. Niet om het te showen, maar gewoon voor de heb. Ik zie het als het kopen van een duur schilderij omdat je van kunst houdt. Gewoon, een verzamelding zegmaar.

 • avatar
  Bianca

  Ik heb eigenlijk niks met dure kleding en al helemaal niet met schoenen, een mooie tas geef ik dan wel wat meer aan uit maar alsnog geen prijzen a la chanel.

 • avatar
  Irma

  Kan er veel over zeggen, maar wat een goed artikel!

 • avatar

  goed artikel het is belangrijk dat je altijd jezelf blijft.
  ik koop altijd wat ik mooi vind en meestal zijn het geen merkkleding.
  Liefs Nathalie

 • avatar
  radianto

  Dat heb je erg mooi verwoord Esmée! En over dat meerdere goedkope items of één duur item, dan kies ik liever ook voor goedkopere dingen die misschien iets minder zijn van kwaliteit. Omdat je kledingstijl voortdurend veranderd ja!

 • avatar

  Tja, ik vind dat een heel goed artikel, waar men maar eens goed over na moet denken…ik heb zelf altijd gedragen wat ik zelf leuk vond, en mij niets aangetrokken wat een ander ervan vond…en dat heeft heel leuke situaties opgeleverd…Sommige kledingstukken hingen lang in de kast voor ik ze ging dragen , juist omdat er geen goede reden of gelegenheid was om ze eerder te dragen…

 • avatar

  Ik vind het tegenwoordig wel fijner om te investeren in stukken waar ik langer mee kan doen: Een goede jeans, een klassieke leren tas of leren laarzen.
  Voor van die trends (zoals nu de ruit sjaaltjes en blouses) ga ik wel naar Mango of H&M of zo. Dan vind ik het zonde om veel geld neer te tellen voor iets wat ik 1 seizoen draag.

 • avatar

  great!

  kiss

 • avatar

  Leuk om zoiets te lezen! Designer kleding koop ik alleen in een outlet x

 • avatar
  Daphne

  Ik koop eigenlijk nooit designerkleding, maar ook vaak dingen die erop lijken (en dan 10 keer zo goedkoop, haha!)

 • avatar

  Soms zie ik inderdaad een mooie jurk staan in Cosmopolitan en is hij €489, dan ga ik altijd maar opzoek naar een jurk die erop lijkt maar dan voor wat minder geld.

 • avatar

  Zelf koop ik ook eender wat, al kost het maar een paar euro. Maar ik merk toch dat hoe ouder ik word, hoe meer ik wil investeren in kwaliteitskledij :-) Liefs!

 • avatar

  wat een leuk artikel, ik koop alleen designerkleding als ik het echt heel mooi vind en het nergens anders kan vinden bijvoorbeeld. Maar over het algemeen vind ik de kleding bij de Zara en H&M ook goed genoeg :)

 • avatar
  Manon

  Ik ben nooit zo van het merk, want ik zie vaak bijvoorbeeld shirts of jasjes en dan zie ik in een andere winkel bijna hetzelfde voor een stuk goedkoper en dan denk ik ach dan koop ik toch de goedkope en dan kan ik zelf wat meer kopen…

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP