fbpx

Cibdol Oil

Bourjois 1 Seconde nagellak

Bourjois 1 Seconde nagellak

Deze drie kleurtjes kwam ik tijdens het opruimen van mijn stash tegen. Zonde, want ik had ze nog geen enkele keer gebruikt. De hoogste tijd om de Bourjois 1 Seconde nagellak eens uit te proberen.

Bourjois 1 Seconde nagellak

Bourjois 1 Seconde nagellak staat voor het professionele resultaat van een nagelstudio in slechts enkele seconden. Je lakt volgens Bourjois één nagel in één laag en in één seconde. In eerste instantie dacht ik dat de droogtijd ook één seconde zou zijn, maar de droogtijd is 50 seconden. Iedere nagellak uit deze collectie heeft een glanzende gelnagellak-achtige finish.

De Bourjois 1 Seconde nagellak is uitgebracht in 12 verschillende kleuren. Ik heb drie totaal verschillende tinten, namelijk Indigo For It, Grey To Meet You en Nice Tomette You. Een mooie opvallende indigo kleur, een grijze kleur die ik zeker nog niet in mijn collectie heb en een tomaat rode kleur. Let’s try them!

Indigo For It

Bourjois 1 Seconde nagellakBourjois 1 Seconde nagellakIn eerste instantie had ik bij Indigo For It (zonder de naam te lezen) een donker kobaltblauwe kleur verwacht, maar deze kleur neigt inderdaad een klein beetje naar paars. Ik vind het altijd mooi als een kleur in ieder licht iets anders oogt en dat is met deze zeker het geval. De ene keer oogt hij meer blauw en de andere keer een stuk paarser.

Indigo For It dekt niet in één laagje. Ik had daarvoor echt twee laagjes nodig en bij mijn pink schijnt hij zelfs dan nog een beetje door. Het kwastje is vrij groot, daardoor kun je heel snel lakken en ben je ook een stuk sneller klaar. Voor mijn pink is het grote kwastje wel te groot, waardoor ik daar minder goed en zo te zien ook minder dekkend kon lakken. Verder een prachtige kleur en toevallig op dit moment ook ontzettend trendy, dus die ga deze lente en zomer geregeld dragen!

Grey To Meet You

Bourjois 1 Seconde nagellak Bourjois 1 Seconde nagellakGrey To Meet You vind ik persoonlijk echt een aparte kleur. Wel heel mooi, maar zeker eentje die ik nog niet in mijn collectie had. Ook Grey To Meet You dekt niet in één laagje, maar na twee laagjes dekt hij wel volledig.

Het is een mooie grijze kleur en de glans maakt hem echt af. Wel verdwijnt bij mij de glans van deze lakjes (zonder topcoat) al na één dag. Enorm jammer, want de matte variant die je er voor terugkrijgt is niet mooi. Dit kun je natuurlijk wel gemakkelijk voorkomen met een topcoat, maar ik wilde hem even volledig op zichzelf testen.

Nice Tomette You

Bourjois 1 Seconde nagellak Bourjois 1 Seconde nagellakNice Tomette You is absoluut mijn favoriet van deze drie. Het is een hele unieke kleur, die ik ook niet in mijn stash heb en hij is lekker opvallend. De kleur dekt helaas niet volledig in één en zelfs niet in twee laagjes. Bij de foto met twee laagjes zie je hem namelijk nog doorschijnen bij de nagel van mijn pink en ringvinger. Erg jammer dat ze toch meer laagjes nodig hebben, dan Bourjois heeft beloofd.

De Bourjois 1 seconde nagellak blijft bij mij zonder base- en topcoat 2 à 3 dagen zitten. Wel is het jammer dat dan na één dag de glans al verdwijnt, waardoor je toch je nagels opnieuw moet bijwerken. De nagellak voelt na ongeveer 1 minuut inderdaad droog aan, maar toch durfde ik nog niet alles direct te doen. Helemaal uitgehard waren ze namelijk nog niet.

Conclusie

De kleurtjes zijn stuk voor stuk heel mooi, intens en de glans spreekt mij zeker aan. Het is alleen jammer dat de glans snel vervaagt en de kleuren niet in één keer dekken. De andere nadelen zijn gemakkelijk op te lossen met een base- en topcoat. De Bourjois 1 Seconde nagellak doet dus niet alles wat Bourjois beloofd, maar ze zijn wel heel fijn in gebruik.

Bourjois 1 Seconde nagellak is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en parfumerieën voor € 8,49 per stuk. 

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP