Cibdol Oil

De zon komt op voor jou

De zon komt op voor jou
Heb je wel eens nagedacht over hoe vaak de zon eigenlijk op komt en onder gaat? Juist, iedere dag in jouw leven gaat de zon op en onder. Oké sommige landen zijn een uitzondering, maar in Nederland en België is dit standaard. Hoe warm de zon die dag ook is, de zon komt op voor jou. De zon komt op voor jou om wat van je dag te maken, om uit je bed te kruipen en vervolgens te doen wat je wilt. Je bepaald zelf wat je die dag allemaal gaat bereiken, maar iedere dag is een nieuwe dag.

Maak wat van je dag

Waarschijnlijk heb je dit advies al ontzettend vaak gehoord, maar het is zo belangrijk. Je leeft maar één keer en als je iedere dag geniet, dan ben je gewoon gelukkiger. Ik wordt namelijk echt niet gelukkig van luie dagen waarop ik helemaal niets doe of dagen waarop ik me verveel. Ik zorg altijd dat ik iets te doen heb, al is het maar iets kleins, want een lui dagje mag er heus wel eens tussen zitten. Als ik wat heb gedaan wat ik belangrijk vind en wat op mijn lijstje stond, dan ben ik blij, ik heb iets bereikt die dag.

Dingen die je kunt bereiken kunnen klein zijn, maar ook heel groot. Soms beginnen dingen klein, maar groeien ze uiteindelijk uit tot iets groots. Zo begon ik met 0 volgers op mijn blog en een paar keer per week een artikel en zit ik nu over de 400 volgers en verschijnt er iedere dag een artikel. Mijn blog is iets wat ik heb opgebouwd en iets waar ik iedere dag trots op ben. Ooit op een dag begon ik met bloggen, die dag kwam de zon op voor deze kans en de volgende dagen komt de zon weer op voor andere kansen.

Stel doelen

Het is belangrijk om doelen te stellen in het leven, dat kan echt op allerlei manieren. To do lijstjes zodat je alles doet wat je op die dag wilt doen, een bucketlist voor je gehele leven vol met dingen die je wil bereiken of het vaststellen van je droom.

 • Een to do lijstje maak ik bijna iedere dag, ik vind het fijn om een overzicht te hebben van wat er nog moet gebeuren en met zo’n lijstje zal ik niet snel iets overslaan. Ik merk dat ik actiever aan de slag ga met een lijstje en dat ik het een uitdaging vind om het uiteindelijk allemaal af te krijgen.
 • Het maken van een bucketlist is iets groots, maar het is zo fijn als je daar iets af kan strepen. Een bucketlist is een lijst van dingen die je nog wilt doen of bereiken in je leven. Mijn bucketlist is vooral gevuld met het bezoeken van bestemmingen. Ik hou van reizen en ik wil nog zoveel van de wereld zien.
 • Maar je kan ook nog je dromen vaststellen, dat is iets groots, iets waar je langer over na moet denken. Dromen zijn vaak de dingen waar je voor leeft. Een droom onderscheid zich weer in verschillende doelen en die kun je aanpakken iedere dag als je wakker wordt.

Bereik je doelen

Iets wat soms heel lastig kan zijn. Ik weet nog wel dat ik vroeger helemaal mijn to do lijstjes niet nastreefde, ik stelde vaak dingen uit. Uitstellen kan een groot probleem zijn bij het bereiken van je doelen, maar waarom zou je het uitstellen? Heb je een belangrijke reden voor je uitstelgedrag? Gaat het binnen je persoonlijke leven even niet zo lekker en heb je even tijd voor je zelf nodig? Of ben je gewoon te lui om het aan te pakken?

Voor de laatste vraag kan ik een oplossing bedenken. Stel beloningen aan jezelf voor de dingen die je bereikt. Als je bijvoorbeeld al je taken aan het begin van de dag doet, dan mag je een uur lang series kijken met je favoriete snack erbij, of iets dergelijks. Let er wel op dat je jezelf niet teveel gaat belonen door middel van echte cadeautjes, want voor je het weet huilt je bankrekening. Als zelfs beloningen niet helpen en je het gewoon lastig vind om de drempel over te gaan, dan is het belangrijk om jezelf gewoon moed in te spreken, of als je doel erg lastig is dan kun je altijd om advies of hulp vragen.

Wanneer je je to do lijstjes afmaakt, iedere dag weer, dan wordt je vanzelf een gelukkig mens. Ik glimlach altijd als ik zie dat ik alles van mijn lijstje heb afgestreept. Als het je de ene dag gelukkiger maakte, dan heb je de volgende dag meer zin om ermee aan de slag te gaan. En uiteindelijk leiden je doelen naar je droom, dus onthoudt waar je het allemaal voor doet.

Geniet van de zon

Vergeet niet te genieten van je dag, maar dat komt waarschijnlijk helemaal goed. Zorg dat alle doelen en dromen bij je passen en dat je er ook echt voor wilt gaan. Er is niets beter dan het vinden van iets waar je dolgelukkig van wordt. Wie wordt er nou niet gelukkig van een zonsopgang of een zonsondergang? De zonsopgang staat voor een nieuwe dag en de zonsondergang hoort je een geweldig gevoel te geven, omdat je die dag van alles hebt bereikt.

Bereik jij iedere dag je doelen?

 • Reacties ( 12 )

 • avatar
  Eilish

  Wat een mooi artikel!

 • avatar
  Merel

  Wat een oppeppend artikel is dit zeg. Keep up the good work!

 • avatar
  Irma

  Oh, wat een fijn artikel dit zeg! Ik werd al blij van de titel! :)

 • avatar
  Laura – Lulufashion.nl♡

  Wat een mooi artikel, en wat leuk geschreven. Ik ben soms ook een uitsteller en daar moet ik inderdaad wat aan doen. En genieten is inderdaad erg belangrijk! Hele fijne tips, bedankt! X

 • avatar
  Mariëlle

  Het is altijd goed om hierover te praten, sommige mensen genieten niet zo snel. Ik daarentegen kan echt genieten van iets kleins!

 • avatar
  Jenn

  Goed geschreven!

 • avatar
  Angela

  Wat een geweldig artikel!

 • avatar
  Manon

  Wat een leuke artikels schrijf je en ook mooie! Soms had ik echt zo van blegh morgen weer een dag blegh weer werken weer dezelfde dingen, maar nu probeer ik vaak ook andere dingen savonds te plannen of gewoon lekker van me avondje genieten

 • avatar
  Patoirblog

  Wat schrijf je dit zo mooi! <3 Ik ben ook zo'n to do lijstjes freak om het zo te zeggen. Ik denk er helemaal hetzelfde over!

 • avatar
  Eline

  Wat een heerlijk positief artikel, ik word er gewoon vrolijk van!

 • avatar
  Lizadekker

  Heehee! Ik heb jou blog genomineerd voor het sunshine blogger award! Ga voor meer informatie naarmijn blog! Liefs lies

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP