DINGEN AAN ANDEREN OVERLATEN

Dingen aan anderen overlaten

Iets wat ik altijd lastig vind, dingen aan anderen overlaten. Als iets altijd zelf doe en het dan aan iemand moet overdragen, dan ben ik bang. Bang dat datgene niet goed gaat of niet gaat zoals ik wil. Het is een soort controle houden, en ik denk dat het ook te maken heeft met mijn perfectionisme, maar wat doe je eraan? Is het mogelijk om het ‘gewoon’ los te laten en met een gerust hart op vakantie te gaan?

Knop omzetten

Als ik op vakantie ga moet ik een knop omzetten. Ik wil volledig genieten, dus die knop moet om. Ik probeer mijn gedachten te verzetten, het idee los te laten en me gewoon te focussen op de leuke dingen. Als ik bijvoorbeeld bezig ben met mijn blog, dan denk ik niet na over mijn werk of over andere dingen. Het is bijvoorbeeld ook best wel gek om m’n huis achter te laten als ik op vakantie ga. Het is een apart idee, maar ik ben blij dat ik die vervelende gedachten kan stoppen door iets leuks te doen.

Perfectionisme?

Als iemand anders iets van je overneemt, dan gaat het altijd op een andere manier. Als je perfectionistisch bent, dan wil je juist dat het op een bepaalde manier gaat. De manier die jij fijn vind en goed vind passen bij het onderdeel. Ik heb mijn perfectionisme een stukje los kunnen laten, maar het zal voor altijd een eigenschap blijven. Geen slechte eigenschap, maar het brengt wel nadelen met zich mee.

Accepteren

Slechte eigenschappen moet je accepteren en goede eigenschappen moet je laten stralen. Ik ga gewoon genieten op vakantie en probeer mijn gedachten echt af te sluiten. Zo ga ik in de vakantie zo min mogelijk op mijn telefoon kijken, wat werk betreft. Het is vakantie en zo moet het ook voelen. Als het goed is hebben we geen internet in het hotel, dus als je dan op je mobiel kijkt, dan doe je het alleen voor je familie of voor iets anders wat je leuk vind. Dat werk komt wel weer na de vakantie! ;)

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP