Cibdol Oil

Egypte dag 2: zon, zee & strand

Egypte dag 2: Zon, zee & strand
Wakker worden met zo’n uitzicht en meteen een zonnetje in je gezicht. Je wordt spontaan weer vrolijk, en je lichaam wordt opgeladen met zonnestralen. Ik vind het zelf altijd heerlijk, ik ben dan ook echt een zomermeisje. De tweede dag in Egypte was de dag om het hotel te verkennen, inclusief het hotel aan de overkant. Het hotel aan de overkant is van dezelfde organisatie, dus we konden hier onder andere gebruik maken van het strand. 

Ontbijt

De eerste keer ontbijten in een all inclusive hotel. Na een heerlijke douche en een nacht in een keihard bed, au, gingen we voor het eerst ontbijten. Er was ontzettend veel keus, maar ik ben al snel tevreden met een simpel ontbijtje. Het ontbijt in Egypte is aan de zoete kant, er zijn veel broodjes die wij normaal gesproken eten bij de koffie of thee. Zo heb ik regelmatig een heerlijke koffiekoek op. De eerste keer ontbijten begon met een croissantje, brood, fruit en natuurlijk een cappuccino.

Voorlichting

We kregen een voorlichting van Arke na het ontbijt. Deze voorlichting ging over wat algemene informatie, de huidige situatie in Egypte en diverse excursies. De excursie die ik wilde doen bleek extreem duur te zijn bij Arke, helaas. Gelukkig was het op dit moment in Egypte wel veilig genoeg en erg rustig. Hierdoor hoefde we ons al wat minder druk te maken. De reacties van het thuisfront waren namelijk niet altijd even positief. En het leuke nieuws was dat we ook het andere hotel mochten gebruiken, dit hotel heeft namelijk een strand. We hadden nu dus genoeg informatie om de hotels te ontdekken, en misschien de omgeving door middel van een excursie.

Senzo Mall

Een groot winkelcentrum, met veel winkels die we in Europa ook kennen, maar ook met de grote Amerikaanse supermarkt Spinneys. We zijn hiernaartoe gelopen na de voorlichting van Arke. We wilden namelijk wat drinken en chips halen voor in de hotelkamer, maar natuurlijk ook eventjes shoppen. Shoppen is iets wat ik vaak leuk vind in andere landen, je komt met dingen thuis die niemand anders heeft. Alleen dit winkelcentrum had dus winkels als de Mango, waardoor ik uiteindelijk niets heb gekocht. Ze hadden wel andere items, maar ik zag niets wat me echt aansprak. De supermarkt vond ik wel echt geweldig, hij is zo groot en je kunt er echt alles vinden. Je hebt er zelfs wasmachines en televisies. Het lijkt wel op een heel groot warenhuis, alleen dan voornamelijk met eten.

De Rode Zee

Egypte dag 2: Zon, zee & strand
We besloten het andere hotel te ontdekken, wat dus eigenlijk vanzelf een strandwandeling werd. Wat is het water mooi helder! We liepen op een gegeven moment, zonder dat we het door hadden, gewoon weer een andere hotelketen binnen. Oops, dat ging snel! Op de terugweg liepen we langs een kraampje die ook excursies aanbood, hier kon je dezelfde excursie doen als bij Arke, alleen dan goedkoper en uitgebreider. Daarnaast zouden we voor het eerst gaan snorkelen. Eerst dacht ik echt dat het niets voor zou stellen, voor zo’n prijs leek het onvoorstelbaar! Gelukkig veranderd later mijn mening, als we uiteindelijk echt twee excursies uitvoeren.

De avond

Het was nog een rustige dag, met voornamelijk het ontdekken van de twee hotels en de rest van de omgeving. Het eten vind ik tot nu toe nog meevallen, ik kan steeds wel iets vinden wat ik lekker vind. Deze avond at ik gewoon frietjes met wat salade. De rest van de avond brachten we door in het hotel. We dronken nog wat met zijn vieren en vervolgens gingen we al vrij snel naar boven. Er was die avond geen entertainment, het was ook zondag, en dat merkte je af en toe ook. Net als de meeste zondagen in Nederland, gewoon een lui dagje.

 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Inge

  Ontiegelijk jaloers! Geniet ervan. XO

 • avatar
  Evelien

  Klinkt heerlijk! Geniet er van :)

 • avatar
  Wendy

  Ook best lekker, zo’n lui dagje. :)

 • avatar
  Birte

  Ooit wil ik ook een keer naar Egypte. Leuk artikel, Esmée en nog veel plezier daar!

 • avatar
  Laura

  Wat klinkt het heerlijk! Heb nu helemaal zin om op vakantie te gaan haha.

 • avatar
  Daphne

  Klinkt heerlijk daar, superveel plezier nog!

 • avatar
  Mariëlle

  Wat wil ik er nog graag naar toe zeg, het lijkt me zo’n leuke ervaring!

 • avatar
  Anouk

  Heerlijk, krijg meteen zomerkriebels! En buitenlandse supermarkten zijn ook zeer groot favoriet bij mij, kan er uren ronddwalen. Geniet van je vakantie!

 • avatar
  Amy

  Klinkt allemaal heel leuk! :D veel plezier nog in Egypte

 • avatar
  Manon

  Leuk dagje heb je gehad. Dat winkelcentrum lijkt me erg leuk om naartoe te gaan, kende ik nog niet. Trouwens wat vervelend dat het bed zo hard is!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP