• Home
  • Geluk
    • Positiviteit
  • Business
    • Blog tips
    • Instagram tips
  • Lifestyle
    • Beauty
      • Haarverzorging
      • Huidverzorging
      • Make-up
      • Vegan beauty
    • Eten & drinken
    • Fashion
    • Interieur
    • Reizen
  • Cursussen
    • Positief Denken in 30 Dagen
    • Ik wil bloggen! e-book
  • Contact
Logo
Logo
Eten & drinken

Esmée bakt: Aardbeientaart met basilicumroom

3 februari 2020
3 min leestijd
14 Reacties

Aardbeientaart met basilicumroom
Mijn favoriete fruitjes zijn aardbeien, maar dat hadden jullie vast al ontdekt. Toen ik het recept aardbeientaart met basilicumroom tegenkwam in het kookboek Delicious – lekker thuis, wist ik al dat ik dit recept wilde maken. De taart zag er zo lekker uit. Een aardbeienvlaai vol met aardbeien, een taart voor 6 tot 8 personen. Hoe je hem maakt en wat ik er uiteindelijk van vond lees je in dit artikel. 

Ingrediënten

Aardbeientaart met basilicumroom
De ingrediënten en andere benodigdheden die je nodig hebt voor deze taart;

  • 200 gram amaretti, er wordt geschreven in het boek dat dit wordt verkocht in delicatessenwinkels, maar deze koekjes zitten ook in het Heel Holland Bakt concept van de Albert Heijn.
  • 125 gram boter, gesmolten en afgekoeld (eventueel nog wat extra boter voor het invetten van de vlaaivorm).
  • 500 gram aardbeien, grote exemplaren, gehalveerd.
  • 2 el poedersuiker, gezeefd + extra voor erbij.
  • 500 ml slagroom, geklopt.
  • 2 tl fijngeraspte (bio) limoenschil, aan één limoen heb je genoeg.
  • Pulp van 2 passievruchten, dit heb ik vervangen door Hak Verwenfruit – Mango en Passievrucht, omdat passievruchten niet verkrijgbaar waren in onze supermarkt.
  • 6 flinke basilicumbladeren, fijngesneden, dit heb ik vervangen door basilicum in een potje.
  • 100 gram dikke Griekse yoghurt.
  • vlaaivorm met losse bodem van 22 cm Ø, ingevet.

Bereiding

Aardbeientaart met basilicumroom
Het is de bedoeling dat je de amaretti tot fijn kruim maalt. Het wordt aangeraden om dit met een keukenmachine te doen, wij hebben deze niet, vandaar dat de amaretti nog in wat grotere stukken op de bodem ligt. Voeg de boter toe en meng alles door elkaar (met de pulseknop). Druk het mengsel op de bodem van de vorm uit tot een gelijkmatige laag. Ik heb na deze foto het mengsel nog tegen de bodem gedrukt door middel van een lepel. Na deze bereiding moet je de vlaaivorm met inhoud 45 minuten in de koelkast laten opstijven.

Ondertussen kun je verder met de volgende stappen. Snij de aardbeien door de helft en doe deze in een kom met de 2 el poedersuiker. De maker van het boek raadde aan dat de taart extra mooi is als je op een paar aardbeien de kroontjes laat zitten, ik heb dit zelf niet toegepast. Het was trouwens te verleidelijk om deze aardbeien te laten staan, maar je moet ze toch echt even wegzetten om verder te gaan met de volgende stap.

Aardbeientaart met basilicumroom
In de volgende stappen ga je verder met het laagje op de taart, het laagje dat tussen de bodem en de aardbeien komt. Je klopt de slagroom met de limoenrasp in een kom met een mixer, tot er stijve pieken ontstaan. Zeef de passievruchtenpulp bij de room en druk met een lepel zoveel mogelijk sap eruit. Gooi de pitjes weg en spatel het sap door de slagroom, even als de basilicum en de Griekse yoghurt. Als je net zoals mij de pot van Hak gebruikt, ik heb hiervan twee eetlepels in mijn mengsel gedaan, let wel op de grote stukken mango in dit potje.

Aardbeientaart met basilicumroom
Nu kan de pret beginnen. Haal de vlaaibodem uit de koelkast, zodat je hem kan beleggen met het slagroommengsel. Ik heb het slagroommengsel aangebracht met een lepel, zo kun je het mengsel gemakkelijk verdelen. Na het verdelen van het slagroommengsel kun je de aardbeien op de taart leggen. Vervolgens kun je voor het serveren nog wat poedersuiker strooien op de taart.

Het resultaat

Aardbeientaart met basilicumroom
Tadaa, there it is. Er zitten niet zoveel aardbeien op de taart als op het voorbeeld, in het voorbeeld zie je bijna de taart niet door de hoeveelheid aardbeien, maar mijn vlaaivorm is ook 5 cm groter. Toen ik een hap nam vond ik het erg lekker, ik vind wel dat de yoghurt een overheersende smaak heeft. Dit komt waarschijnlijk ook door mijn samenstelling van de ingrediënten, die net wat anders zijn als de originele ingrediënten. Het smaakt wel echt als een vlaai, dus je weet als je een keer vlaai hebt gegeten wel wat je kunt verwachten. Toch was het extra lekker, omdat de vlaai echt vers is, om het een keer zelf te maken. De bodem van amaretti was mijn favoriet, ook al was deze bij mij niet zo stevig. Ik heb stiekem al opgegooid dat ik graag een keukenmachine wil voor Kerstmis, maar ik weet dat deze schatjes geen koopje zijn.

Bron: Delicious – lekker thuis – geschreven door Valli Little
Shares
14 Reacties
  1. Floor

    15 oktober 2014 17:17

    Ik kan niet beschrijven hoeveel zin ik nu hierin heb! Ziet er heerlijk uit <3

    Beantwoorden
  2. Marlissa

    15 oktober 2014 16:02

    Wowwww lekker!!

    Beantwoorden
  3. Nailsbyfml

    14 oktober 2014 20:56

    Ziet er echt heerlijk uit!

    Beantwoorden
  4. Radianto

    14 oktober 2014 20:06

    Oooh, jammie dit ziet er super lekker uit!

    Beantwoorden
  5. Valerie

    14 oktober 2014 17:56

    Ohhhhh yum! Dit ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  6. Lyana

    14 oktober 2014 17:12

    Ik heb nog nooit gehoord van basilicumroom, origineel!

    Beantwoorden
  7. Maroussia

    14 oktober 2014 16:47

    Wat ziet dat er lekker uit! Ik ben dol op zulke recepten :) x

    Beantwoorden
  8. Kelly

    14 oktober 2014 15:44

    Hmm, altijd lekker!

    Beantwoorden
  9. Manon

    14 oktober 2014 13:12

    OH YUMMY dit ziet er zo lekker uit

    Beantwoorden
  10. Dionne

    14 oktober 2014 13:05

    ziet er heerlijke uit!

    Beantwoorden
  11. Maaike

    14 oktober 2014 12:50

    Die room vind ik er altijd zo lekker uit zien! Yummy

    Beantwoorden
  12. Melissa

    14 oktober 2014 12:39

    Ziet er heerlijk uit!
    x

    Beantwoorden
  13. Kirsty

    14 oktober 2014 12:36

    Ziet er heelrijk uit! IK vind het maken van taart stiekem vaak nog leuker dan het opeten hihi!

    Beantwoorden
  14. Hannelore

    14 oktober 2014 12:21

    Ziet er overheerlijk uit! Aardbei met basilicum vind ik zelf ook superlekker :)

    Beantwoorden
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig artikel

Ik ga naar Keulen!

Volgend artikel

Primark kerstcollectie

Dit vind je misschien ook leuk
Pickwick Green Hammam thee
Eten & drinken

Pickwick Green Hammam thee

2 min leestijd
15 oktober 2018
Rijst met kip en ananas-tomatensaus
Eten & drinken

Rijst met kip en ananas-tomatensaus

2 min leestijd
15 oktober 2018
Eten & drinken

Mijn eten van afgelopen week #3

3 min leestijd
29 juli 2020
© Esmée Lifestyle 2013 - 2023
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Contact
Logo
  • Blog
    • Beauty
    • Business
    • Fashion
    • Lifestyle
    • Interieur
    • Positiviteit
    • Reizen
  • Over mij
  • Shop mijn favorieten
  • Cursussen
    • Positief Denken in 30 Dagen
    • Ik wil bloggen! e-book
  • Inloggen
  • Contact

Esmée Lifestyle gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat je deze website zo goed mogelijk beleeft.

Je kunt meer lezen over de cookies die gebruikt worden of ze in- en uitschakelen in de instellingen.

Last Updated on 3 februari 2020 by Esmée

Esmée Lifestyle | De lifestyle blog over geluk & positiviteit
Mede mogelijk gemaakt door  GDPR Cookie Compliance
Cookiebeleid

Esmée Lifestyle gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat je deze website zo goed mogelijk beleeft. Cookies worden opgeslagen in jouw webbrowser en zorgen er onder andere voor dat jouw instellingen worden opgeslagen. Ook kijk ik welke artikelen je het leukst vindt om te lezen, zodat ik aan de hand daarvan nieuwe artikelen kan bedenken.

Als je wilt kun je hier meer lezen over het privacy- en cookiebeleid.

Functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat jouw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat je Esmée Lifestyle makkelijker kunt bezoeken. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk dat het reactieformulier de gegevens onthoudt die je al een keer hebt ingevuld. Deze cookies mogen wij plaatsen zonder dat je hier toestemming voor geeft.

Analytische cookies worden gebruikt om Esmée Lifestyle zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van jou en andere bezoekers. Door middel van deze cookies krijgen we inzicht in de manier waarop jij onze website gebruikt. Dit gebeurt geheel anoniem en daarom hebben wij hier geen toestemming voor nodig. Deze cookies staan dan ook automatisch aan!

Het is niet mogelijk om de functionele cookies uit te schakelen. Deze zorgen ervoor dat Esmée Lifestyle blijft werken, zoals het hoort.

Marketing cookies

Op Esmée Lifestyle maken we gebruik van marketing cookies. Op deze manier kunnen wij en derde partijen inzicht krijgen in de prestaties van bepaalde campagnes, maar ook de getoonde advertenties op jouw persoonlijke voorkeuren afstellen.

Dit gebeurt op basis van een profiel dat wordt opgesteld op basis van uw klik- en surfgedrag binnen én buiten Esmée Lifestyle. Tevens wordt middels deze cookies aan jou als websitebezoeker een unieke cookie-ID gekoppeld, zodat je niet meerdere keren dezelfde advertentie te zien te krijgt. Voor het activeren van deze cookies dien je zelf toestemming te geven.

Activeer eerst de functionele cookies om verder te gaan. Zo kunnen wij jouw instellingen opslaan voor de volgende keer.