Het was weer eens tijd om te bakken. Ik vind het altijd leuk om te doen, en met dit regenachtige weer kun je het niet beter treffen. Ik besloot een cake te bakken, want daar had ik echt trek in. Dus nadat ik mijn verslagen af had besloot ik meteen te beginnen. De bereidingstijd op de verpakking is voor mij nooit haalbaar, maar de Appelkaneelcake is in ieder geval goed gelukt.
De bereiding
Zoals ik al zei lukte het me niet om de bereidingstijd te halen, er staat op dat je het in circa 15 minuten kunt bereiden. Dit is lastig haalbaar, vooral omdat je de appel in stukjes van 0,5-1 centimeter moet snijden. Hier ben je met een grote appel wel even zoet mee. Je hebt voor deze cake het volgende nodig; 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Appelkaneelcake, 175 gram roomboter of margarine, 4 eieren (M) en 1 grote of 1,5 kleine appel. Daarnaast heb je nog wel boter en bloem nodig om de cakevorm van 30 centimeter in te vetten en te bestuiven. Zelf heb ik geen bloem gehad, omdat dit niet op de verpakking stond bij de benodigdheden, maar wel bij de bereiding.
Bron: Koopmans recept Appelkaneelcake.
In de oven
De cake moet 60 tot 75 minuten in de oven. Bij ons thuis was hij na 60 minuten al gaar. Dit kun je testen door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken, hij is gaar als de prikker droog en schoon terugkomt. Ik heb hem uiteindelijk 65 minuten in de oven laten staan, zodat hij net wat knapperiger werd.
Proeven
De cake kwam mooi goudbruin uit de oven en ik kon niet wachten met proeven. Eigenlijk moet je hem eerst nog goed af laten koelen, maar ik vind het altijd zo lekker als datgene wat je net gebakken hebt nog warm is. Dan lijkt het pas echt vers. De knapperige korst, het zachte binnenste en de appelkaneel smaak; deze cake is werkelijk heerlijk. Hij is erg groot, maar je kunt hem drie dagen in de koelkast bewaren, en je kunt hem 3 weken in de vriezer bewaren. Nu dit artikel klaar is krijg ik weer trek in een stukje!