Esmée bakt: Appelkaneelcake

Esmée bakt: Appelkaneelcake
Het was weer eens tijd om te bakken. Ik vind het altijd leuk om te doen, en met dit regenachtige weer kun je het niet beter treffen. Ik besloot een cake te bakken, want daar had ik echt trek in. Dus nadat ik mijn verslagen af had besloot ik meteen te beginnen. De bereidingstijd op de verpakking is voor mij nooit haalbaar, maar de Appelkaneelcake is in ieder geval goed gelukt. 

De bereiding

Esmée bakt: Appelkaneelcake
Zoals ik al zei lukte het me niet om de bereidingstijd te halen, er staat op dat je het in circa 15 minuten kunt bereiden. Dit is lastig haalbaar, vooral omdat je de appel in stukjes van 0,5-1 centimeter moet snijden. Hier ben je met een grote appel wel even zoet mee. Je hebt voor deze cake het volgende nodig; 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Appelkaneelcake, 175 gram roomboter of margarine, 4 eieren (M) en 1 grote of 1,5 kleine appel. Daarnaast heb je nog wel boter en bloem nodig om de cakevorm van 30 centimeter in te vetten en te bestuiven. Zelf heb ik geen bloem gehad, omdat dit niet op de verpakking stond bij de benodigdheden, maar wel bij de bereiding.


Bron: Koopmans recept Appelkaneelcake. 

In de oven

Esmée bakt: Appelkaneelcake

De cake moet 60 tot 75 minuten in de oven. Bij ons thuis was hij na 60 minuten al gaar. Dit kun je testen door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken, hij is gaar als de prikker droog en schoon terugkomt. Ik heb hem uiteindelijk 65 minuten in de oven laten staan, zodat hij net wat knapperiger werd.

Proeven

Esmée bakt: Appelkaneelcake
De cake kwam mooi goudbruin uit de oven en ik kon niet wachten met proeven. Eigenlijk moet je hem eerst nog goed af laten koelen, maar ik vind het altijd zo lekker als datgene wat je net gebakken hebt nog warm is. Dan lijkt het pas echt vers. De knapperige korst, het zachte binnenste en de appelkaneel smaak; deze cake is werkelijk heerlijk. Hij is erg groot, maar je kunt hem drie dagen in de koelkast bewaren, en je kunt hem 3 weken in de vriezer bewaren. Nu dit artikel klaar is krijg ik weer trek in een stukje!

 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Wendy

  Hmmm, die heb ik ook een keer gemaakt. Heerlijk! Heb nu gelijk weer trek. ;)

 • avatar
  Shanti

  Heerlijk, appel en kaneel <3 <3

 • avatar
  maroussia

  Lekker hoor! Ik krijg er honger van haha x

 • avatar
  Daphne

  Ziet er heeeerlijk uit!

 • avatar
  Lies

  Ziet er heel erg lekker uit! Ik wil zelf ook snel weer eens dingen gaan bakken, maar eerst moet helaas onze oven nagekeken worden.

 • avatar
  Tessa

  Jaaa deze cake is zo goddelijk! Wij hebben toevallig nog een stukje liggen hier! Een van de lekkerste cakes ooit hihi!
  Liefs, Tessa

 • avatar
  Fabienne

  Nom, heb er meteen zin in!

 • avatar
  Pauline

  Mmmm je doet me watertanden! Lijkt me makkelijk ook!

 • avatar
  Gea

  Lijkt me lekker!

 • avatar
  Manon

  Niet zo moeilijk, lijkt me erg lekker

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP