fbpx

Cibdol Oil

HANDIG EN SNEL ONTHAREN

Handig en snel ontharen

Eerlijk gezegd heb ik echt een bloedhekel aan het ontharen van mijn lichaam. Het hoort er gewoon bij en naderhand vind ik het heerlijk om gladde benen te hebben, maar het klusje zelf vind ik toch niet zo leuk en probeer ik altijd zo lang mogelijk uit te stellen. Toch heb ik nu een handige manier gevonden waardoor het sneller en beter gaat en daarnaast ook geschikt is voor gezichtsbeharing.

Mijn ervaring

Ik werd geïnspireerd door een hack video van Serena Verbon van Beautylab. Voor de video, kun je eventjes hier klikken. Ze had het over het fenomeen gezichtsbeharing scheren. Mannen scheren namelijk ook de gezichtsbeharing en waarom zou het niet geschikt zijn voor vrouwen?! Het is namelijk veel sneller en minder pijnlijk, dan aan de slag te gaan met waxstrips of een pincet.

Toch durfde ik het maar niet aan, aan de slag gaan met een scheermes in mijn gezicht. Serena was enthousiast, maar ik was toch een beetje bang. Tot ik het besloot te doen, geheel onverwachts besloot ik om aan de slag te gaan met een wegwerk scheermesje op mijn gezicht en het werkte! Hier volgen een aantal tips hoe je het gemakkelijk kunt aanpakken en waar het allemaal geschikt voor is.

Wangen, wenkbrauwen en snor

Zelf heb ik het gebruikt om mijn wangen (de donsharen/bakkenbaarden), rondom mijn wenkbrauwen en snor te ontharen. Zeker voor je snor en wangen is het een hele snelle manier en ben je binnen no time haarvrij. Je wenkbrauwen vragen wel iets meer werk, want je wilt niet zomaar je hele wenkbrauw weghalen. Zelf gebruik ik het heel voorzichtig tussen mijn wenkbrauwen om mijn doorgetrokken wenkbrauw te voorkomen en ook boven de wenkbrauwen om verdwaalde haren weg te halen. Tussen mijn wenkbrauw en ogen vind ik het nog een beetje eng, want hier is niet heel veel ruimte om te ontharen en hier ga ik dan ook liever aan de slag met een pincet.

Zorg dat je huid en mes nat is

Het is heel belangrijk bij het ontharen dat je huid nat is en ook je mes even in het water is gedompeld. Op deze manier kun je het makkelijkste aan de slag gaan met het scheermes op de huid en voorkom je ook irritatie van de huid naderhand.

Maak geen rare bewegingen

Om een bloedbad te voorkomen, is het belangrijk dat je huid goed nat is, dat je een scherp mes hebt en dat je geen rare bewegingen maakt. Je moet met een gemakkelijke beweging over je huid gaan en niet te veel druk zetten op het mes en de huid. Als je gewoon in rechte banen over je huid gaat en al het bovenstaande ook hebt gedaan, heb je de minste kans om wondjes te maken.

Verzorging na het scheren

Als je je benen hebt geschoren, is het altijd fijn om deze vervolgens in te smeren met een voedende bodylotion of butter. Dat is bij je gezicht net zo fijn. Ontharen van de huid is namelijk op geen enkele manier niet schadelijk voor de huid. Het is belangrijk dat je vervolgens de huid even insmeert met een crème die de huid weer herstelt, of eventueel een voedend masker voor het beste effect. Je huid straalt vervolgens weer helemaal!

De voordelen

[su_list icon=”icon: heart-o” icon_color=”#9d9d9d”]

 • Een snelle en makkelijke manier van ontharen.
 • Het irriteert de huid bij mij het minste, terwijl ik bij waxen langere tijd een rode en gevoelige huid heb.
 • De haren groeien niet sneller of dikker terug dan voorheen, hier hoef je dus ook niet bang voor te zijn.
 • Je huid ziet er stralender uit, omdat deze haarvrij is, maar ook de bovenste huidlaag geëxfolieerd wordt.
 • Je hebt een mooiere gladde basis voor de make-up die je er vervolgens over aanbrengt en je gezicht ziet er ook niet zo dof uit door de donsharen.

[/su_list]
Het is echt een handige manier om gezichtsbeharing weg te halen, want het is snel, pijnloos en het heeft ook geen groot kostenplaatje. Ik ben heel erg benieuwd hoe jij over deze manier van ontharen van het gezicht denkt, laat het vooral weten in de comments.

 • Reacties ( 1 )

 • avatar
  Tessa

  Woow nog nooit zo over nagedacht, je hebt me zeker geinspireerd. Weg met dat haar!!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP