HOE OVERLEEF IK STAGE?

Hoe overleef ik stage?

Inmiddels loop ik al vanaf februari stage. Het is ontzettend leuk, maar ook zwaar. Het is iets wat je doet voor ervaring en voor je studie, maar tegelijkertijd moet je het zelf willen. Als je er iedere dag tegen opziet, dan wordt het nog een lange periode. Ik heb wel het idee dat ik het getroffen heb met mijn stage en daar mag ik heel blij mee zijn. Als je collega’s en je werk meezit, dan gaan de dagen zo voorbij. Alleen… Hoe overleef ik stage? 

Gebrek aan vrije tijd

Iets wat ik vervelend vind is het gebrek aan vrije tijd. Het liefst zou ik veel vaker werken aan mijn blog, zodat ik hem echt naar een hoger level kan tillen. Alleen ik ben ‘s avonds vaak laat thuis, vooral als ik nog vergaderingen heb. Ik reis ongeveer een uur, waarvan een half uur met de trein en een half uur met de bus. Helemaal niet erg, maar het is vervelend als de rest binnen vijf minuten thuis is en jij moet nog even reizen.

Ik probeer op mijn stage zo effectief mogelijk te werken. Ik zet alle taken voor die dag, of voor de aankomende periode, op een rijtje. Dan kijk ik wat het belangrijkste is en daar begin ik mee. Ik zie er vaak tegenop, omdat ik het idee heb dat het ontzettend veel is. Alleen als ik eenmaal begin dan heb ik heel mijn to-do-lijstje afgewerkt aan het einde van de dag. Fijn, want des te eerder klaar, des te eerder naar huis! Vaak vertrek ik rond 16:40, zodat ik rond 18:00 meteen aan kan schuiven om te eten.

Serieuzer

Ik zei niet voor niets dat ik het getroffen had op stage, want ik mag zelf een planning maken en wordt volledig losgelaten in mijn taken. Zolang ik mijn taken goed uitvoer is er niets aan de hand, zolang het maar wel volgens de afspraken gebeurd. Het is wel een stukje serieuzer als school. Zo zit ik vier dagen per week op kantoor, dan wordt alles voorbereid voor het aankomende evenement. Als er een evenement is, dan werk ik vijf dagen per week. Het was in het begin best zwaar, van twee dagen naar school naar fulltime stage. Het is wel fijn dat ik hier alvast aan kan wennen, want in het begin vond ik het best lastig.

Have fun

Maak er een mooie tijd van op je stage. Het is ten slotte iets waar je kunt leren voor later. Een foutje maken is niet erg en lol maken met je collega’s is toegestaan. Maak af en toe een grapje, geniet van de dingen die je doet en neem af en toe een risico. Ik denk dat je het niet altijd té serieus moet nemen, omdat het juist een periode is van fouten maken en daarvan leren.

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Nienke

  Het grote nadeel aan stage vond ik, omdat ik in de winter stage liep, dat het nog donker was als ik ging en alweer donker als ik thuiskwam, wat bijvoorbeeld de mogelijkheid om foto’s te maken voor mijn blog nogal beperkte. Verder wat het wel leerzaam!

 • avatar
  Manon

  Stage vond ik altijd heel leuk , behalve toen ik bij de Gemeente stage liep! Ik heb nooit erg gevonden dat ik geen vrijetijd meer had, want toen ik op de school stage liep en bij een uitzendbureau was het gewoon echt lachen! De gemeente vond ik weer te zakelijk

 • avatar
  Eilish (artisticstateofmind)

  Ik moet nog op zoek naar een stage voor in september! Pff, spannend! Fijn artikel!

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP