5 leuke manieren om wijn op te bergen

5 leuke manieren om wijn op te bergen

Als je een wijnliefhebber bent, dan kan het heel leuk zijn om dit terug te laten komen in het interieur. Er zijn talloze leuke manieren om wijn op te bergen en ik geef je in dit artikel 5 tips.

1. Wijnrek op het aanrecht

Een klein wijnrekje in de keuken is ideaal voor de flessen wijn die je nog hebt staan. Op deze manier heb je een fijn overzicht en kun je de wijnflessen meteen koud zetten als dat nodig is. Ik vind dit ijzeren rekje heel mooi voor op het aanrecht als je een ruime keuken hebt, maar je hebt ook kleine rekjes. Zo zijn er af en toe ook kleine houten wijnrekjes verkrijgbaar bij de Aldi. Door deze praktisch in te richten kun je er alsnog voldoende flessen wijn in kwijt!

Als je wat minder ruimte hebt op het aanrecht, dan kun je zo’n wijnrek natuurlijk ook kwijt op een andere plek. Wellicht heb je ruimte bovenop je keukenkastjes of bovenop de koelkast. Deze plek is minder makkelijk om een fles wijn te pakken, maar het staat alsnog heel leuk als decoratie.

2. Wijnopslag onder de trap

Wat zit er bij jou onder de trap? Niet in ieder huis is de ruimte onder de trap benut. Over leuke manieren om wijn op te bergen gesproken, hoe slim is het dan om hier een prachtige wijnopslag van te maken? Het kan er super luxe en stylish uitzien. Zeker wanneer je trap midden in de woonkamer staat! Er zijn op Pinterest zelfs hele inloopkasten met wijn te vinden en dat gewoon onder de trap. Je zult verstelt staan over hoeveel ruimte je eigenlijk nog onder de trap hebt en wat je hier allemaal kwijt zou kunnen. Een praktische en mooie oplossing in één.

3. Wijnladder in de keuken

Iets wat minder ruimte in beslag neemt is een wijnladder. Je kunt deze onder andere in de keuken naast het aanrecht kwijt, maar bijvoorbeeld ook tegen een lege wand. Misschien heb je nog een kleine wand tussen twee deuren of een lege wand in de keuken? Daar zou je perfect een wijnladder neer kunnen zetten of op kunnen hangen. Een wijnladder kan prima in ieder interieur, want het kan een luxe of juist een hele speelse uitstraling geven.

Daarnaast hoeft een wijnladder niet perse op te vallen. Misschien is dit de beste keuze voor mensen die een kleine touch missen in hun interieur of niet willen dat wijn de overhand gaat spelen, maar toch graag een extra ruimte willen op wijn op te bergen.

4. Koelkast om wijn op te bergen

Eén van de andere leuke manieren om wijn op te bergen is een koelkast. Wanneer je een groot wijnliefhebber bent, dan kan dit ontzettend handig zijn. Op deze manier kun je je wijn namelijk koel bewaren en ook instellen op de juiste temperatuur. Het hoeft niet heel lastig te zijn, want je kunt een koelkast misschien in de kelder zetten of inbouwen in een keukenkastje. Hij hoeft niet perse heel groot te zijn, want je hebt ook hele kleine koelkasten waar slechts een paar flessen tegelijkertijd in passen. Deze kleine koelkasten zijn meestal zo smal als één wijnfles en je kunt er ongeveer zeven wijnflessen in kwijt. Je kunt ter inspiratie eens kijken voor een wijnklimaatkast bij horecagrootkeukenshop.nl.

5. Wijnkasten in het interieur

Daarnaast zijn er nog talloze leuke manieren om wijn op te bergen in kasten of in rekken. Je kunt een kast inbouwen in de muur, maar ook een kast (deels) inrichten met je favoriete of mooiste wijnen. Ik vind voornamelijk dit soort ingebouwde wijnkasten erg mooi! Het is heel origineel en je kunt er bovendien erg veel wijn in kwijt. Zeg daar maar eens “nee” tegen! ;)

Verder zijn er ook verschillende rekken verkrijgbaar. Deze zul je voornamelijk in woonwinkels tegenkomen als decoratie, maar ook deze accessoires kun je natuurlijk vullen met je voorraad. Ik zou dit zelf niet snel kiezen, voornamelijk van die rekken die op de grond staan, want je kunt er wel snel tegenaan stoten. Het zou natuurlijk zonde zijn als het valt.

Wat vind jij de mooiste manier om wijn op te bergen?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Jamey

    Wat een leuke ideeën zeg!

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP