fbpx

Cibdol Oil

MAAK VAN JE HOBBY JE BIJBAAN

Maak van je hobby je bijbaan

Zoals jullie weten heb ik mijn blog sinds juni omgedoopt tot mijn eigen bedrijfje. Hierdoor is het allemaal wat officiëler en professioneler en heb ik alle vrijheid in mijn ‘bijbaan’. Ik vind het heel leuk dat ik mijn hobby bloggen kan combineren met inkomsten genereren. Hoe kan jij dat ook bereiken?

Veel mensen van mijn leeftijd werken vanuit een uitzendbureau of bij een supermarkt of in de horeca. Als ik daarover nadenk, prijs ik mezelf echt gelukkig dat ik al vroeg van mijn hobby bloggen mijn ‘bijbaan’ heb kunnen maken. Ik hoop hier zelfs nog eens mijn echte baan van kunnen maken. Ik wil een naam worden in de wereld van bloggers. Ik weet dat dit een grote droom is, maar als je ergens wilt komen, begint het met de lat hoog leggen.

Je bijbaan maken van je hobby

Het bloggen heeft mij al zoveel gebracht. Ik hoop dat ik mijn lieve volgers blijf inspireren. Zolang je iets graag wilt, kun je het bereiken, daar ben ik echt van overtuigd. Als je nu met tegenzin naar je bijbaan of stage gaat, neem dan een keer een moment voor jezelf om goed na te denken over wat je wilt. Wat zijn je dromen en wat is een realistische weg die je moet afleggen om daar te komen? Ik geef je hierbij wat tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Tip 1: bespreek je ideeën met vrienden

Denk je na om iets te starten, zoals een eigen website of misschien zelfs een product? Bespreek het met vrienden en familie. Ik heb zelf de stap naar het bloggen gezet, omdat mijn vriend me aanmoedigde toen ik zelf nog in de twijfelzone zet. Achteraf ben ik daar zo blij om!

Tip 2: denk je plan of idee goed uit

Ga niet meteen van start. Denk eerst goed na over je idee en werk dit goed uit. Bespreek dat daarna ook met vrienden om je plan of idee verder te finetunen. Zij kunnen je van waardevolle input voorzien om het nog beter te maken.

Tip 3: neem concurrenten onder de loep

Onderzoek concurrenten en kijk op het internet wat er in jouw branche of rondom jouw idee al bestaat. Hier kun je ook weer door geïnspireerd worden.

Tip 4: neem tijd om in ‘de regeltjes’ te duiken

De Kamer van Koophandel en de Belastingdienst zijn instanties die allerlei regeltjes hanteren, die je even goed moet doornemen. Het is niet het allerleukste van een eigen bedrijfje, maar het is wel nodig om alles goed op orde te hebben.

Van dromen naar doen

Hoe luxe is het om je eigen bijbaan te bepalen, zelf je tijd in te delen, zelf te bepalen hoeveel tijd je hieraan besteedt en zelf veel invloed te hebben op hoeveel inkomsten je hiermee genereert? Dromen is stap 1, vergeet stap 2 niet en neem zelf het roer over als het gaat om je inkomsten en tijdsbesteding. Go for it!

 • Reacties ( 9 )

 • avatar
  Annelies

  Super leuk dat jij van je blog al een bijbaantje hebt kunnen maken. Zelf loop ik nu stage bij Flair en dit laat me inzien dat het journalistenleven écht wel iets voor mij is. Ik dacht wel al zoiets doordat ik zo graag schrijf op mijn blog, maar nu weet ik het pas echt zeker. Zet me zeker aan het denken om dit binnen enkele maanden op zelfstandige basis te doen… :-) Liefs!

 • avatar
  Laura

  Wat fijn dat je van je hobby je bijbaan hebt kunnen maken! Daar droom ik ook nog van!

 • avatar
  Eline

  Wat stoer dat dit nu je bedrijfje is, dat wist ik niet, gefeliciteerd nog! Ga vooral zo door xxx

 • avatar
  Nadeche

  Echt fijn dat je je tips deelt, zodat andere er ook gebruik van kunnen maken. Zelf zit ik erg met het kopen van een domeinnaam, omdat ik niet weet hoe en waar dat moet. Verder wordt ik van Google ook niet veel wijzer, helaas.

  Liefs,
  Nadeche

  • avatar
   Esmée

   Hi Nadeche, Ik wil je gerust helpen. Wat snap je niet? :)

   • avatar
    Nadeche

    Hi Esmée,

    Superlief dat je me wil helpen. Ik wil een domeinnaam kopen, maar ik weet niet waar dat kan en hoe dat werkt? Maar zullen we er even over mailen? Dan hoef ik niet alles bij je comments te spammen. ;)

    Liefs,
    Nadeche

 • avatar
  Amy – The Pink Perfectionist

  Was het hier in België ook maar zo makkelijk! Ik zou doodgraag een eigen bedrijfje maken van mijn blog maar helaas is dat hier niet te doen. Ik verdien helaas geen 1000€ per maand aan m’n blog en dat is wel ongeveer het min. dat je moet verdienen om rond te komen als je hier je eigen bedrijfje wilt opstarten. Balen, in Nederland lijkt het een pak makkelijker!

 • avatar
  Manon

  Fijn artikel. Je moet inderdaad even goed de tijd nemen om de regels in te duiken!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP