Naar Keulen: Dag 1


Ooh, wat heb ik hier naar uitgekeken, en wat was het weer snel voorbij. Als jullie dit lezen dan ben ik alweer onderweg naar school voor mijn enige tentamen van deze periode. Ondertussen ben ik nog in de wolken van onze korte ontsnapping naar de stad Keulen. Het was zo’n fijn moment, eventjes een paar dagen weg. Na al dat harde werken was dit echt even iets wat ik nodig had, even geen verplichtingen, alleen genieten van de stad en alles om je heen. Je leest nu alles over mijn eerste dag in Keulen.

Aankomst


We hadden geboekt voor een ander hotel, dan waar we uiteindelijk terecht kwamen. Het hotel dat we geboekt hadden had een storing in het systeem, waardoor er teveel boekingen binnen waren gekomen. Ze verwezen ons door naar een ander hotel, van dezelfde keten, en ook nog eens net een tikje luxer. Ik wilde eigenlijk dolgraag een bad, die in het geboekte hotel niet zat, maar in het hotel waar we uiteindelijk terecht kwamen wel. We verbleven in Dorint An der Messe Köln.


De kamer had meerdere luxe opties. Zo hadden we een eigen minibar, een koffiezetapparaat, een föhn en wat handige beauty-accessoires. We hadden een doosje met daarin een naaisetje, wattenstaafjes, wattenschijfjes en een vijl. Verder hadden we gewoon bodylotion en een zeepje, maar in dit hotel hadden ze ook washandjes, iets wat eigenlijk ieder hotel zou moeten hebben. De douche en het bad waren fijn, de temperatuur wisselde alleen af en toe van warm naar koud. Wel kon je de temperatuur echt goed warm zetten.

Een stukje wandelen
We vroegen ons af wat er allemaal in de buurt van het hotel zat. Tot onze verbazing zat de stad, en dus de Dom van Keulen, een stuk dichterbij dan dat we verwacht hadden. We besloten erheen te lopen en vervolgens terug te gaan, zodat we op tijd terug zouden zijn voor het diner. Het was behoorlijk fris en het begon zelfs al een beetje donker te worden. Dankzij de mooie zonnige dag heb ik een aantal hele mooie foto’s kunnen maken. Wat zijn de Dom en de bijbehorende brug met alle slotjes toch indrukwekkend en enorm fotogeniek. We keken op deze plaatsen echt even onze ogen uit.

Het diner

Het was eventjes een geregel, maar uiteindelijk konden we gaan dineren. Onze boeking was inclusief diner, maar dat waren ze in dit hotel niet gewend. Gelukkig werd er helemaal niet moeilijk gedaan en konden we gewoon kiezen wat we wilde. Ik heb hert gegeten en mijn vriend koos voor een biefstuk, allebei in combinatie met frietjes. Het was nogal prijzig, want alleen voor het vlees betaalde je al zo’n €25,00. Daarnaast moest je zelf alles erbij kopen. Ik moet zeggen dat het eten wel smaakte, alleen het duurde 45 minuten voordat het er was en toen het er eenmaal was was het al lauw/koud. Het leek wel of ze onze maaltijd uit het oog verloren waren. Uiteindelijk heb ik er niets van gezegd, omdat we echt honger hadden en geen zin hadden om opnieuw zolang te wachten, het was inmiddels namelijk al half 8. Ik moet zeggen dat ik de frietjes wel erg lekker vond, en van de koffie achteraf heb ik ook kunnen genieten.

Plannen voor de volgende dag

Na het diner gingen we naar de hotelkamer en hebben we daar nog wat op het internet gesurft. Ik ben op een gegeven moment eventjes in bad gegaan om vervolgens lekker onder de dekens te kruipen. We hadden besloten om de volgende dag om 8:15 op te staan en om 8:45 te gaan ontbijten. We gingen namelijk naar Phantasialand, ik was daar nog nooit geweest, spannend.

 • Reacties ( 9 )

 • avatar
  melissa

  Keulen is echt een fijne stad! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt :) x

 • avatar

  Ooh wat leuk om te lezen en te zien! Ik ben dol op Keulen, mijn favoriete stad! Ik ga er een paar keer per jaar heen. Mijn man en ik hebben ook een hangslotje hangen op de brug. Telkens als we naar Keulen gaan, gaan we nog even kijken en vinden hem altijd nog terug :D
  Je moet ook zeker gaan shoppen in Keulen, dat is echt heaven! Sinds kort zit er ook een Primark!

  • avatar

   Wat leuk om je positieve reactie te lezen! Ik ben inmiddels alweer terug en ik heb zeker geshopt. Al die mooie winkels bij elkaar, dat kun je natuurlijk niet laten. Een keer teruggaan zou ik zeker willen, het was echt een mooie stad en er hangt zo’n fijne sfeer. <3 x

 • avatar

  Mooie foto’s en prachtige hotel! En de bijbehorende brug met alle slotjes vind ik erg mooi, ik vind het super leuk en lekker romantisch (naast dat het ook fotogeniek is zoals je zegt).

 • avatar

  Erg mooie foto’s! Ik wil ook nog graag een keer naar keulen :) x

 • avatar
  Manon

  Dat ziet er heel erg goed uit! Prachtige foto’s heb je gemaakt.

 • avatar

  Ah leuk om te zien!

 • avatar

  Leuke foto’s!
  Ik zou ook graag eens naar Keulen gaan!
  Ik ben benieuwd naar de volgende dag!
  Liefs, <3

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP