fbpx

Cibdol Oil

NEW IN: OLYMPUS PEN E-PL7

New in: Olympus Pen E-PL7

Deze camera stond al maandenlang op mijn verlanglijstje. Het uiterlijk, de specs, alles sprak me aan. Deze beauty, de Olympus Pen E-PL7, hoort vanaf nu bij mij! En als het aan mij ligt, dan gaan we ook nooit meer uit elkaar. 

De keuze

Voor het aanschaffen wilde ik verschillende camera’s vergelijken. Een systeemcamera is een grote aankoop en ik wilde wel een camera aanschaffen waar ik jaren mee vooruit kon. Ik heb daarom op de handige website knibble verschillende camera’s naast elkaar gezet binnen mijn budget. Voor mij is het erg belangrijk dat de camera een klapbaar schermpje heeft, Full HD kan filmen, hem gemakkelijk mee kan nemen en er onderweg mooie foto’s mee kan maken.

Uiteindelijk kwam ik uit bij de Olympus PEN E-PL7. Ik had kortingscodes gevonden, waardoor het nog aantrekkelijker werd, maar deze bleken niet te werken. Daarom heb ik de beknibbel-wekker aangezet, zodat ik een berichtje kreeg wanneer hij afgeprijsd was.

Ervaring tot nu toe

NEW IN: OLYMPUS PEN E-PL7

Het is van zichzelf al een plaatje, en hij kan ook nog eens mooie plaatjes schieten. Tot nu toe heb ik er al een aantal foto’s mee gemaakt, waar ik al best tevreden over ben. De instellingen zijn even wennen, want het werkt allemaal net iets anders dan mijn huidige camera. Ik vind de foto’s van deze camera wat warmer, dan die van mijn huidige camera. Dit is natuurlijk terug te schroeven met de instellingen en dat heb ik tijdens het maken van de foto’s ook vaak gedaan.

Fantastische opties

NEW IN: OLYMPUS PEN E-PL7
Het is een prijzige camera, maar hij heeft een aantal fantastische opties. Zo kan je de camera besturen op je telefoon, hoe handig als hij op het statief staat en je jezelf gaat filmen! Op dezelfde manier, met de Olympus app, kun je je foto’s direct opslaan op je telefoon. Voor het maken van de perfecte Instagram foto, heb je diverse filters, die mooi zijn en heel gemakkelijk kunt toepassen.

In de iAuto-functie kunnen beginners gemakkelijk foto’s schieten. In deze functie kun je dingen aanpassen als; helderheid, wazige of scherpe achtergrond, verzadiging en de warmte. Iedereen snapt deze functies, en je kunt ook meteen op het schermpje zien, hoe het op de foto oogt.

Selfie

NEW IN: OLYMPUS PEN E-PL7
Het schermpje kun je draaien. Naar boven om dingen van onderen te fotograferen, en naar onderen om dingen van boven te fotografen. En je kunt het schermpje zelfs helemaal kantelen om de ideale selfie te maken. Dit was echt één van de functies waar ik verliefd op werd. Aangezien je het schermpje met je vingers kunt bedienen, kun je hem scherpstellen en de juiste belichting toevoegen. Een selfie maken met een camera was nog nooit zo makkelijk.

De Olympus Pen E-PL7 Pancake zoom kit is op dit moment verkrijgbaar vanaf €549,-.

 • Reacties ( 7 )

 • avatar
  Sara

  Ik vind de retro behuizing van deze camera altijd ontzettend mooi. Ik had hem ook al bij andere bloggers voorbij zien komen en ik ben echt een beetje jaloers. Het lijkt me een hele mooie camera voor foto’s en ook video’s. Wanneer ik er ooit een keer voldoende geld voor heb zou ik ook wel overwegen om deze te kopen :)

 • avatar
  Susanna

  Wat een mooie camera! Ik snap dat je alleen op het uiterlijk al verliefd kan worden :)
  Ik ben benieuwd naar de foto’s die je ermee gaat maken!

 • avatar
  Martine

  Deze camera vind ik echt prachtig: iedere keer als ik hem zie, is dat extra motivatie om door te sparen!

 • avatar
  Sara

  Telkens als ik deze camera zie, slaak ik nog net geen zucht. Ik vind het zo’n prachtig exemplaar! Wauw!

 • avatar
  Moniek

  Wat is deze camera toch een plaatje om te zien! Echt super tof z’n camera die er ook nog eens heel erg leuk uit ziet!

 • avatar
  Eilish (artisticstateofmind)

  Wat ziet de camera er leuk uit!

 • avatar
  manon

  De camera ziet er goed uit!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP