Onze creatie, onze drukke wereld


We leven in een wereld dat grotendeels gecreëerd is door onszelf. Wij hebben veel regels bepaald, we hebben zelfs onze eigen beroepen benoemd. Zo bestond het beroep blogger voorheen niet, maar tegenwoordig wordt het wel degelijk als een beroep gezien. Door deze feiten lijkt ineens alles mogelijk, en alles is ook mogelijk, zolang je er zelf voor vecht. We zijn allemaal mensen en we kunnen leren van elkaar, maar het mooie is dat we alles zelf kunnen creëren, inclusief deze drukke wereld. 

Alles om ons heen

Alles om ons heen is gemaakt door mensen, mensen hebben het bedacht en op de wereld neergezet. Zelfs de treinen, de huizen en het internet. Het lijkt onmogelijk, het is iets wat we af en toe niet kunnen begrijpen. Er is zelfs iemand die het geld heeft uitgevonden, en iemand die bedacht dat mensen moesten werken voor hun geld binnen een beroep. In ruil voor geld konden ze dan dingen aanschaffen die ze nodig hadden. Alles is uiteindelijk steeds groter geworden, en steeds meer vanzelfsprekend. Zelfs deze drukke wereld, waarin iedereen wilt werken, zijn of haar dromen na wilt jagen en succesvol wilt worden. Alles is mogelijk, zelfs in deze drukke wereld waarin al zoveel bestaat. Zolang we het kunnen dromen is het haalbaar.

Let goed op jezelf

Soms werken we te hard zonder dat we het doorhebben. Het lijkt normaal te zijn in deze maatschappij. Eerst naar school, om vervolgens de rest van je leven te werken. Soms kan je werk leuk zijn, zo leuk dat het lijkt op een hobby en dan heb je meestal nergens last van. Alleen is het vaak zo dat mensen zo in een bepaalde baan rollen, gewoon omdat het voelt alsof het ‘moet’. Het is tenslotte een baan in de samenleving, en deze past volgens mij het beste bij me. Je kunt ook ontdekken wat je écht leuk vind, of van je hobby je werk maken. Laat je dromen nooit varen, maar blijf wel goed op jezelf letten. Het is goed om iedere dag even te ontspannen en stil te staan bij wat je op dit moment doet. Iedereen is anders en iedereen houdt van iets anders. Het is onze creatie, onze drukke wereld, dus laten we het feestje vieren zoals we dat zelf willen.

Creëer jouw wereld

Maak jouw wereld een feit. Een wereld zoals jij die wilt hebben. Een wereld met jouw beste vrienden, diegenen die jouw steunen door dik en dun, maar ook een wereld vol met jouw dromen. Het kan geen kwaad om af en toe jezelf als individu te zien. Je wilt uiteindelijk iets wat goed is voor jezelf, en anderen zien jou ook graag gelukkig. Wanneer jij jouw dromen waarmaakt, en datgene vindt waarvoor je wilt leven, dan voelt je leven als een sprookje. Je kan jouw eigen wereld creëren, ondanks dat er al zoveel bestaat. Jij blijft uniek, ondanks dat er zoveel mensen zijn.

 • Reacties ( 6 )

 • avatar

  goed geschreven! je hebt een mooie blog!

 • avatar
  Manon

  Weer heel mooi! Ik ben het met Daphne eens.

 • avatar
  Priscila

  Great post!! ;)
  Kisses from Spain.
  Xoxo, P.

 • avatar

  Wauw, tof dat dit artikel mij weer ontzettend inspireert <3 Heel mooi geschreven!

 • avatar

  Wat heb je dat mooi geschreven! Zelf vind ik het ook heel belangrijk dat je je dromen nooit laat varen.

 • avatar
  Daphne

  Heel mooi geschreven, ik vind het ook altijd zo mooi om te zien hoe iedereens wereld zo anders is en helemaal naar hun eigen wensen ingericht is!

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP