PERMANENT ONTHAREN MET DE SILK’N JEWEL

Permanent ontharen met de Silk’n Jewel

De zomer komt er weer aan. Tijd om eindeloos te genieten in korte shortjes, in je bikini, maar ook in hemdjes. Echt de periode waarin wij vrouwen ons het meeste moeten ontharen. Zeker als je op vakantie gaat wil je stralend in je bikini rondlopen, iedere dag opnieuw. Ik testte de Silk’n Jewel, een apparaat waarmee je jezelf permanent kunt ontharen. Get ready for summer!

Hoe werkt het?


De Silk’n Jewel werkt met lichtflitsen, de zogenaamde Home Pulsed Light technologie. De technologie wordt al jarenlang gebruikt en is door vooraanstaande dermatologen als veilig, gemakkelijk en effectief bestempeld. Daarnaast is het ontharen volledig pijnloos, doordat het apparaat enkel gebruik maakt van lichtflitsen. De Silk’n Jewel heeft vijf energiestanden, waar je gemakkelijk tussen kunt wisselen door slechts een druk op de knop. Deze vijf energiestanden geven aan hoe snel het apparaat lichtflitsen afgeeft. Hoe hoger de energiestand, hoe effectiever. Het is wel verstandig om van tevoren jouw ideale energiestand vast te stellen. Zo weet je zeker dat je huid na afloop niet gaat irriteren. Dit kun je simpelweg testen door met het apparaat te flitsen op verschillende plaatsen van je lichaam.

Wanneer je jouw ideale energiestand hebt gevonden, kun je beginnen. Dit is volledig afhankelijk van je huidskleur, maar ook van de kleur van je haartjes. Ik merkte zelf dat de derde stand een beetje pijn deed, dus ik heb de tweede energiestand aangehouden. Daarnaast kun je wanneer je gebruik maakt van de eerste of tweede energiestand, de Jewel gewoon over je huid laten glijden. Hierdoor ben je binnen een mum van tijd klaar met de behandeling, die je in het begin om de twee weken herhaalt. Als de behandeling aanslaat, kun je over gaan op eens in de vier weken. Ideaal voor de zomer!

Ervaring met de Silk’n Jewel


Op de bovenstaande foto zie je het gedeelte dat je tegen je huid aandrukt om te ontharen. Het apparaat beschikt over een huidskleursensor. Wanneer de huid te donker is, zal het apparaat niet flitsen. Dan kun je het apparaat op een lagere stand zetten en vervolgens verder gaan met ontharen. Daarnaast zal het apparaat sowieso niet flitsen als het niet tegen de huid aan is gedrukt. Ik vond persoonlijk dat dit net een wat veiliger gevoel geeft, zeker aangezien het de eerste keer was dat ik zo’n apparaat gebruikte.

Ik heb nog nooit een behandeling gehad met licht, dus dat was in het beginnen even wennen. Ik schrok in het begin een beetje van de lichtflitsen, maar na een paar keer raak je daar wel aan gewend. In het begin heb je een beetje de neiging om je been bijvoorbeeld snel weg te trekken, wanneer je zo’n flits ziet. Dat is toch een soort reflex. In het begin probeerde ik echt per gebied te flitsen, maar op een gegeven moment krijg je het echt onder de knie en gaat het glijden steeds gemakkelijker. Dan ben je eigenlijk binnen een kwartiertje alweer klaar.

In het begin heb ik alleen mijn benen geflitst. Ik wilde even aankijken of het echt zou werken. Na twee keer flitsen merkte ik al dat mijn haartjes minder snel terug groeide. Het is alleen wel echt belangrijk om het bij te houden, zodat je het daadwerkelijk permanent kunt ontharen. Je mag tussendoor gewoon scheren, dus daardoor kun je het prima in de lente of zomer opbouwen. Het duurt nog even denk ik voordat ze helemaal wegblijven, maar ik vind het al super fijn dat ik me een stuk minder hoef te scheren! Nu ben ik ook begonnen met het permanent ontharen van mijn oksels en mijn bikinilijn. Het is echt de moeite waard!

De Silk’n Jewel is verkrijgbaar voor €129,00.

 • Reacties ( 9 )

 • avatar

  Die prijs valt me echt reuze mee. Ga hem onthouden, lijkt me heerlijk om je nooit meer druk te hoeven maken om onnodige haartjes! Goede review ????

 • avatar

  Lijkt me een hele fijne tool

 • avatar

  Thnx voor de review. Was al benieuwd of deze apparaten echt zouden werken!

 • avatar

  Wat een mooi klein apparaatje! Ik heb het professioneel laten doen in een salon. De haartjes komen wel langzamer terug, maar ook dat moet je bijhouden, want echt helemaal weg blijven ze toch niet

 • avatar

  Ziet er heel erg handig uit en de prijs is eigenlijk ook niet verkeerd als het echt werkt!

 • avatar
  Tine

  Lijkt me echt iets heel erg handig, en de prijs valt ook best wel mee vind ik, als het resultaat er is uiteraard, ben echt benieuwd hoe je ervaring zal eindigen en of ze uiteindelijk wegblijven!

 • avatar

  Wat handig! Ik weet zelf niet of ik het zou durven gebruiken maar het klinkt wel fijn zo

 • avatar
  Priscilla

  Ik wist helemaal niet dat er zulke apparaten bestaan om thuis te ontharen. Ik vind dit apparaat eigenlijk wel heel goed klinken en zou ‘t best zelf willen proberen. Hoewel ik ‘t nooit vervelend vind om even m’n oksels te scheren lijkt ‘t me wel een heerlijk gevoel om ‘s ochtends zo weg te kunnen vliegen zonder na te hoeven denken over haargroei onder de oksels.

 • avatar
  Jolien

  Ik zou dit niet zo snel thuis zelf doen, maar nu heb je me wel benieuwd gemaakt!

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP