fbpx

Cibdol Oil

Het Photoshop Handboek voor Content Creators review

Het Photoshop handboek voor content creators

Photoshop gebruik ik bijna dagelijks voor het bewerken van de foto’s en het maken van afbeeldingen voor mijn blog. Toen mede-blogger Anna Jirina vroeg of ik een exemplaar van “Het Photoshop handboek voor content creators” wilde ontvangen was ik meteen erg benieuwd! Wat ik ervan heb opgestoken laat ik zien in deze review.

Mijn Photoshop kennis

Vroeger kwam ik voor het eerst in aanraking met Photoshop toen ik het programma per ongeluk aanklikte op de computer. Iets wat resulteerde in heel wat uren de meest schattige glitterplaatjes maken. Ik weet niet meer hoe ik het deed, maar ik vermoed dat ik toen al precies wist hoe ik een tutorial op het internet kon vinden.

Inmiddels zijn we ruim 14 jaar verder en gebruik ik het programma bijna dagelijks. Niet meer voor glitterplaatjes, maar alleen nog voor afbeeldingen voor mijn blog. Ik gebruik Photoshop zowel voor het maken van een fotocollage voor een verlanglijstje of fashion post als voor het bewerken van foto’s.

Ik ben er al behoorlijk handig in, maar Photoshop heeft zoveel functies dat ik er vast nog niet alles vanaf weet. Daarom leek het me erg leuk om het e-book van Anna Jirina met de titel “het Photoshop handboek voor content creators” te lezen om mijn kennis van Photoshop nog verder te ontwikkelen.

Het Photoshop handboek voor content creators

Anna Jirina is in 2013 gestart met bloggen. Het jaar waarin ik zelf ook begon, waardoor we elkaars blog in afgelopen jaren al geregeld hebben bezocht. Als je net als mij de blog van Anna Jirina ook volgt, dan is haar creativiteit je vast al eens opgevallen. Naast een eigen blog heeft ze namelijk ook een grafisch ontwerpbureau en een eigen webshop met onder andere hele leuke kleding.

Een e-book over Photoshop ligt dan ook volledig in haar straatje. Ze heeft het e-book gevuld met 81 bladzijdes met allerlei tutorials, maar ook de basics van de tools die ze in het e-book gebruikt. Zo weet je precies welke tools je nodig hebt voor de tutorials, maar ook hoe je deze gebruikt. Om zelf eens te testen hoe de tutorials in zijn werk gaan heb ik er een aantal uitgetest.

Haarkleur veranderen

Haarkleur veranderen met Photoshop

De eerste tutorial die ik erbij pakte was die voor het veranderen van je haarkleur. Super leuk als je eens wilt kijken hoe een bepaalde haarkleur je staat of als je haar door het licht een andere kleur heeft gekregen en je dit wilt aanpassen.

Zelf moet ik eerlijk toegeven dat ik wel wist hoe dit moest, maar heb ik wel wat trucjes geleerd om het natuurlijker te laten ogen en wat de sneltoetsen hiervoor zijn. Zo heb ik mijn haar een strawberry blonde look gegeven, maar ook een knalrode. Enorm leuk om te doen en voor de beginners staat het in het e-book heel fijn uitgelegd in de vorm van een stappenplan.

Wallen wegwerken

Wallen wegwerken met Photoshop

Het wegwerken van wallen doe ik zelf eigenlijk meestal op mijn telefoon met de app Airbrush. Dit vond ik vaak sneller werken dan in Photoshop, maar door het boek heb ik een andere tool hiervoor ontdekt. Zo gebruikte ik zelf hier het retoucheerpenseel voor, maar kiest Anna Jirina hier voor de kloonstempel. Dit werkt toch net iets preciezer en gemakkelijker, dus vanaf nu gebruik ik zeker weer gewoon de laptop om wallen weg te werken.

Lucht bewerken & letters met een printje

Het Photoshop handboek voor content creators van Anna Jirina: de review

Het bewerken van de lucht heb ik wel vaker met Photoshop gedaan, dus ik wist al hoe dit moest. Alleen ook hier maakte ik nog geen gebruik van de tool om het geheel een stuk natuurlijker te laten ogen! Echt een super handig.

Daarnaast heb ik geleerd om letters toe te voegen met een printje. Iets wat ik vroeger misschien wel kon, maar iets waarvan ik nu niet meer zou weten hoe ik het moet aanpakken. Heel erg leuk om voortaan eens te gebruiken in een collage.

Collage en confetti maken

Sinterklaascadeautjes tot 15 euro

Een collage maken met Photoshop is misschien wel één van de dingen waar ik de meeste vragen over krijg. Ik doe dit zelf veel, zoals bijvoorbeeld bij het artikel over Sinterklaas cadeautjes tot 15 euro. In het e-book van Anna Jarina kun je precies lezen hoe je dat doet en het leuke is dat je meteen alle stappen van een blogger kunt zien. Zo zie je onder andere hoe je kunt nummeren, maar ook hoe je de afbeeldingen uitsnijdt en over elkaar heen kunt leggen.

Wat ik zelf nog wel heb geleerd is het maken van mijn eigen confetti! Ik heb dat in de afbeelding bij het artikel ook gebruikt, maar dan van een standaard vector afbeelding. Nu heb ik mijn persoonlijke confetti gemaakt, dat toch net wat speelser oogt en ik precies kan aanpassen, zoals ik het wil. Iets waar ik me nog niet eerder in heb verdiept en erg leuk vond om te ontdekken!

Conclusie

Het Photoshop handboek voor content creators van Anna Jirina: de review

Als je wilt beginnen met bloggen of juist aan de slag wilt met Photoshop, dan vind ik dit e-book zeker een aanrader! Door het e-book en de tutorials te volgen leer je snel hoe je een collage kunt maken, maar ook je foto’s ready maakt voor Instagram.

Het is fijn dat Anna Jirina in het begin de tools even kort bespreekt. Zo weet je precies hoe je bepaalde tools kunt gebruiken en welke sneltoetsen erbij horen. Als ik nog een aanvulling zou moeten bedenken, dan zou ik het wel fijn vinden als er een handleiding bij zou zitten met de basisprincipes om een foto te bewerken. Denk aan het aanpassen van de helderheid en de (intensiteit) van de kleuren.

Toch heb ik er zelfs als ervaren Photoshop-gebruiker nog veel van kunnen leren. De tutorials zijn daarnaast ook heel leuk om te volgen en zeker de moeite waard om meer uit jouw foto’s en afbeeldingen te halen. Je krijgt in principe alles toegereikt wat je nodig hebt in een heel mooi overzichtelijk e-book en daarom is het de prijs meer dan waard!

Het Photoshop handboek voor content creators is verkrijgbaar bij Studio Anna Jirina voor €14,95.

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Simone

    Ahhh zo super leuk dit. Sinds ze het e-book aankondigde wil ik deze al hebben. Maar ik moet eerst nog 80.000 andere dingen doen! :)

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP