Cibdol Oil

Quote #5


Wat kan ons leven mooi zijn; als we vertrouwen hebben in onszelf en altijd hoop blijven houden dat alles goed komt. Met hoop zie je alles van een positieve kant, waardoor je lichaam automatisch die hoop en positiviteit ook uitstraalt. Als je altijd de hoop blijft vasthouden, dan kun je zelfs de weg vinden in het donker, maar zonder hoop kun je zelfs verdwalen in het daglicht. 

De hoop houden dat je een bepaald tentamen gaat halen werkt altijd beter. Als je positieve gedachten hebt, dan straalt dat door in je resultaten. Zo had ik in het begin van mijn faalangst altijd negatieve gedachten, waardoor ik examens en dergelijke ook echt niet haalde. Ik kwam uiteindelijk in een soort cirkel, die het alleen maar erger maakte. Gelukkig lukte het me na diverse tips wel. Ik moest hoop houden, ik moest blijven denken dat ik niet beter m’n best had kunnen doen, dat ik er alles aan had gedaan om een goed resultaat te halen, en dat ik het kon. Ik kon dat examen halen, en meteen bij het eerste examen leidde dat tot een voldoende. Ik verbaasde mezelf, en ook anderen, maar ik wist wel wat ik moest veranderen. Ik moest hoop houden, dan zou het lukken, in goede en slechte tijden, in het donker en in het licht.

Klik eventueel door naar het artikel over faalangst, dat al eerder verscheen op mijn blog. Hier vertel ik wat faalangst precies is, wanneer je faalangst hebt, hoe je het kan voorkomen, en hoe het nu met mij en mijn faalangst gaat.

Bron foto: BK
 • Reacties ( 5 )

 • avatar
  Petra

  Hoop is meestal de drijvende motor achter een heleboel zaken die mensen aan gaan…erg mooie quote!

 • avatar
  Daphne

  Prachtige quote!

 • avatar
  Bo

  Wat een mooie quote!

 • avatar
  Wendy

  Mooie quote. En inderdaad, positief denken heeft een goede uitstraling op de rest.

 • avatar
  Tessa

  Een hele inspirerende quote! Hoop is inderdaad heel belangrijk in het leven :)
  Liefs, Tessa

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP