Soms heb je gewoon zin in iets anders voor je lunch. Dit keer besloot ik iets heel anders te maken, het was voor mij ook de eerste keer dat ik dit recept uitprobeerde. Alleen het was meteen erg geslaagd. Ik zou het zo iedere dag willen eten voor lunch, want zoveel tijd kost het eigenlijk ook niet. Kijk je mee naar mijn bruschetta met avocado en tomaat receptje?
Filmpje
Bruschetta met avocado & tomaat
Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf bruschetta kunt maken met basilicum, avocado, tomaat en pijnboompitjes. ???? Een gezond recept voor de lunch & tegelijkertijd ontzettend makkelijk! Eet smakelijk. ????????
Geplaatst door Fitte Chicks op zaterdag 25 maart 2017
In het bovenstaande filmpje kun je eventueel het gehele receptje inclusief bereidingswijze zien. Ik laat jullie zien hoe ik alles bereid en in welke volgorde. Zeker even een aanrader om dit korte filmpje te bekijken als je het zelf wilt maken. Als je niet in de gelegenheid bent om het filmpje te kijken, dan kun je uiteraard ook de stappen hieronder doornemen.
Benodigdheden
Het is een simpel receptje, dus veel heb je eigenlijk niet nodig. Je kunt zelf variëren met de ingrediënten, maar ik heb de volgende dingen gebruikt voor één persoon:
[su_list icon=”icon: heart-o” icon_color=”#9d9d9d” class=”line-height:25px;”]
- Twee sneetjes brood naar keuze,
- Olijfolie,
- Basilicum,
- Een halve avocado,
- Eén tomaat,
- Pijnboompitjes.
[/su_list]
Bereiding
Ik zal stap voor stap doornemen hoe ik deze lunch heb gemaakt. Het is geen lastige bereiding en je kunt zelf kiezen waarmee je de bruschetta uiteindelijk belegd. Als je zin hebt in een heerlijke lunch, volg dan de volgende stappen:
Stap 1 – Pak een grillpan, als de pan warm is, giet er wat olijfolie in. Vervolgens leg je de twee sneetjes brood erin. Ik heb deze van tevoren nog door midden gesneden, dat eet net wat makkelijker. Wanneer de ene kant van het brood bruin is, zoals een geroosterde boterham, draai hem dan om. Strooi er wat basilicum over en wacht tot de andere zijde goed is. Wanneer de andere zijde goed is, draai je het brood nog even om en strooi je er weer basilicum over. Draai hem na een minuutje nog een keer om, laat hem even liggen en haal het brood er vervolgens uit om af te koelen.
Stap 2 – Als het brood in de grillpan ligt, kun je ondertussen natuurlijk aan de slag met het bereiden van de groenten die je gaat gebruiken. Ik ging voor avocado en tomaat. Deze heb ik gepeld, gesneden, zodat ze klaar waren om mijn brood na afloop te beleggen.
Stap 3 – Als het brood uit de grillpan is, dan kun je de pijnboompitjes kort bakken. Doordat de pan al warm is, hebben ze maar heel even nodig. Als ze lichtjes bruin zijn kun je ze uit de pan halen en eventueel in een klein kommetje doen.
Stap 4 – Nu is het tijd om de bruschetta te beleggen. Smeer of leg de avocado op de bruschetta, het is net wat zelf je voorkeur heeft. Ik vind het beide lekker, dus doe de ene helft uitsmeren en de andere helft laat ik in plakjes erop liggen. Vervolgens leg ik de tomaat erop en bestrooi ik het met de pijnboompitjes. Eventueel kun je er nog wat peper of zout overheen strooien, maar ik vond hem eigenlijk direct al goed qua smaak.
Geniet ervan!