• Home
  • Geluk
    • Positiviteit
  • Business
    • Blog tips
    • Instagram tips
  • Lifestyle
    • Beauty
      • Haarverzorging
      • Huidverzorging
      • Make-up
      • Vegan beauty
    • Eten & drinken
    • Fashion
    • Interieur
    • Reizen
  • Cursussen
    • Positief Denken in 30 Dagen
    • Ik wil bloggen! e-book
  • Contact
Logo
Logo
Eten & drinken

Recept: zoete aardappelchips

25 april 2017
3 min leestijd
5 Reacties
Recept: zoete aardappelchips

Zo, een receptje op Esmée Lifestyle, dat is lang geleden! Ik had echt zin om weer eens iets te bakken en dit keer ging ik voor zoete aardappelchips. In Londen had ik al zoete aardappelfrietjes geprobeerd, maar hier was ik ook wel nieuwsgierig naar. Het is een heel simpel recept, maar de chipjes zijn super lekker. Als je verse (en gezonde) chips hebt gegeten, wil je eigenlijk niets anders meer.

Benodigdheden

Recept: zoete aardappelchips
Voor het recept heb je eigen niet eens zoveel nodig. Ik had drie zoete aardappelen gekocht, maar dat bleek teveel te zijn. Met één aardappel kun je namelijk al een flinke portie chips maken! Je hebt het volgende nodig:
[su_list icon=”icon: heart-o” icon_color=”#9d9d9d” class=”line-height:25px;”]

  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleintjes)
  • Zeezout
  • Olijfolie (original – geschikt voor warme toepassingen)
  • Rasp
  • Oven met bakplaat
  • Twee bakjes, voor de geraspte en de klaargemaakte chips

[/su_list]

Bereiding

Recept: zoete aardappelchips
Ik zal even stap voor stap uitleggen hoe je de zoete aardappelchips bereidt. Het is echt geen moeilijk recept, maar het is wel belangrijk dat je geen stap overslaat. Je bereidt de chips als volgt:

Stap 1 – Snij de aardappel in plakjes door middel van een rasp, zoals op de afbeelding bij de benodigdheden. Met zo’n rasp kun je de aardappel snel in plakjes snijden. Je legt de aardappel er op en beweegt de aardappel simpelweg van links naar rechts en van rechts naar links. Als je dit niet in huis hebt, dan kun je eventueel ook een dunschiller gebruiken. Het is wel belangrijk dat de chips erg dun gesneden wordt, want hoe dunner ze zijn, hoe knapperiger. Daarnaast zijn ze ook sneller klaar, wanneer je ze dun snijdt. Je kunt de schil gewoon laten zitten, hier proef je niets van, daar zitten de vitaminen en het scheelt weer tijd.

Stap 2 – Als je de aardappel volledig hebt gesneden, dan is het de bedoeling dat je de chips besprenkelt met olijfolie. Als het goed is heb je de plakjes allemaal in één bakje gedaan. Giet er een klein beetje olijfolie in en verspreidt dit met je handen. Zorg dat ieder plakje is besprenkeld met olijfolie.

Stap 3 – Wanneer de aardappelplakjes zijn besprenkeld met olijfolie kun je de plakjes op een bakplaat leggen. Het kan met bakpapier, maar zonder bakpapier worden ze toch knapperiger en zijn ze sneller klaar. Nadat je de plakjes op de bakplaat hebt gelegd, strooi je zeezout over de plakjes heen. Vergeet dit niet, want zout maakt de chips natuurlijk af!

Stap 4  – Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven (2oo graden). De chipjes zijn ongeveer na tien minuten klaar, maar draai ze halverwege (dus na vijf minuutjes) even om.

Stap 5 – Als de chips tien minuten in de oven hebben gezeten, doe ze dan even in een andere bak en laat ze afkoelen. De dikkere plakjes kunnen nog niet helemaal hard zijn, dus die kun je eventueel nog een paar minuutjes langer in de oven laten.

Stap 6 – Als je nog wat aardappelplakjes over hebt, herhaal dan de bovenstaande stappen, totdat je alle chips hebt bereidt. Daarna kun je heerlijk gaan genieten van je verse chips, jummie!

Recept: zoete aardappelchips
Ik had nog nooit zelf chips gemaakt en besloot meteen voor de zoete aardappelchips te gaan. Wat een goede keuze. Het was echt ontzettend lekker, maar helaas heb ik het niet lang vers kunnen houden. De volgende dag wordt de chips toch al wat zachter. Ik zou dus aanraden om een kleine portie te maken, of om het te maken als er visite langs komt, dan gaat het namelijk sowieso op. Ik weet eigenlijk niet wat er gebeurd als je het weer eventjes in oven doet, maar vers (dezelfde dag) zijn ze in ieder geval het lekkerst.

Heb jij wel eens zoete aardappel op?

Shares
5 Reacties
  1. allicia-maria

    2 februari 2017 10:13

    Mmmmh, lijkt me echt zalig. Vind sowieso zoete aardappel echt heel chill.

    Beantwoorden
  2. Sophie

    31 januari 2017 23:29

    Klinkt heeerlijk!

    Beantwoorden
  3. Mariëlle

    31 januari 2017 17:56

    Mmm dit wil ik zeker eens proberen, ziet er heerlijk uit!!

    Beantwoorden
  4. Eveline Fleur

    31 januari 2017 17:18

    Lekkerrr ik ben gek op zoete aardappel! Ik maak ze zelf ook wel eens, maar dan ietsje dikker hihi.

    Beantwoorden
  5. Joyce - LemonyLifeNL

    31 januari 2017 16:44

    Oeh ik ben hier heel benieuwd naar!

    Beantwoorden
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig artikel

Diary #61: Gezonde chips & nieuwe jas

Volgend artikel

Wat deze hartjesketting voor mij betekent

Dit vind je misschien ook leuk
Pickwick Green Hammam thee
Eten & drinken

Pickwick Green Hammam thee

2 min leestijd
15 oktober 2018
Rijst met kip en ananas-tomatensaus
Eten & drinken

Rijst met kip en ananas-tomatensaus

2 min leestijd
15 oktober 2018
Eten & drinken

Mijn eten van afgelopen week #3

3 min leestijd
29 juli 2020
© Esmée Lifestyle 2013 - 2023
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Contact
Logo
  • Blog
    • Beauty
    • Business
    • Fashion
    • Lifestyle
    • Interieur
    • Positiviteit
    • Reizen
  • Over mij
  • Shop mijn favorieten
  • Cursussen
    • Positief Denken in 30 Dagen
    • Ik wil bloggen! e-book
  • Inloggen
  • Contact

Esmée Lifestyle gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat je deze website zo goed mogelijk beleeft.

Je kunt meer lezen over de cookies die gebruikt worden of ze in- en uitschakelen in de instellingen.

Last Updated on 25 april 2017 by Esmée

Esmée Lifestyle | De lifestyle blog over geluk & positiviteit
Mede mogelijk gemaakt door  GDPR Cookie Compliance
Cookiebeleid

Esmée Lifestyle gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat je deze website zo goed mogelijk beleeft. Cookies worden opgeslagen in jouw webbrowser en zorgen er onder andere voor dat jouw instellingen worden opgeslagen. Ook kijk ik welke artikelen je het leukst vindt om te lezen, zodat ik aan de hand daarvan nieuwe artikelen kan bedenken.

Als je wilt kun je hier meer lezen over het privacy- en cookiebeleid.

Functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat jouw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat je Esmée Lifestyle makkelijker kunt bezoeken. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk dat het reactieformulier de gegevens onthoudt die je al een keer hebt ingevuld. Deze cookies mogen wij plaatsen zonder dat je hier toestemming voor geeft.

Analytische cookies worden gebruikt om Esmée Lifestyle zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van jou en andere bezoekers. Door middel van deze cookies krijgen we inzicht in de manier waarop jij onze website gebruikt. Dit gebeurt geheel anoniem en daarom hebben wij hier geen toestemming voor nodig. Deze cookies staan dan ook automatisch aan!

Het is niet mogelijk om de functionele cookies uit te schakelen. Deze zorgen ervoor dat Esmée Lifestyle blijft werken, zoals het hoort.

Marketing cookies

Op Esmée Lifestyle maken we gebruik van marketing cookies. Op deze manier kunnen wij en derde partijen inzicht krijgen in de prestaties van bepaalde campagnes, maar ook de getoonde advertenties op jouw persoonlijke voorkeuren afstellen.

Dit gebeurt op basis van een profiel dat wordt opgesteld op basis van uw klik- en surfgedrag binnen én buiten Esmée Lifestyle. Tevens wordt middels deze cookies aan jou als websitebezoeker een unieke cookie-ID gekoppeld, zodat je niet meerdere keren dezelfde advertentie te zien te krijgt. Voor het activeren van deze cookies dien je zelf toestemming te geven.

Activeer eerst de functionele cookies om verder te gaan. Zo kunnen wij jouw instellingen opslaan voor de volgende keer.