fbpx

Cibdol Oil

SCRAPBOOK KOS

Scrapbook Kos

Het duurde even, maar daar is hij! Ik heb een scrapbook gemaakt van mijn vakantie op Kos. Dit was mijn eerste vakantie samen met Roel, maar zeker niet de laatste. Het leek me dan ook tof om alle herinneringen te bewaren en vervolgens te verzamelen in één boekje. Dit scrapbook staat vol met foto’s, teksten en er zitten zelfs bonnetjes in. 

Plattegrond


Dit artikel is niet alleen een sneak peek van mijn scrapbook, maar ik geef ook tips om je scrapbook te vullen. Het is zo’n mooi gebaar om cadeau te geven aan diegene waarmee je op vakantie bent geweest, en het heeft net iets meer waarde dan een fotoboek. Als je mijn scrapbook openslaat dan zie je direct de plattegrond. Deze plattegrond heb ik opgevouwen in het boekje geplakt, je kunt hem dus uitvouwen om hem helemaal te zien. Ik vond dit een leuke touch, zo heb je meteen een idee om welk eiland of welk gebied het gaat.

Klaar voor vertrek


Het leuke van een scrapbook is dat alles mag. Je kan zelf bepalen wat je doet en hoe je het doet. Ik heb ervoor gekozen om er handgeschreven teksten bij te doen en te werken met washi tape. Door alle brieven, papieren en bonnetjes te bewaren kun je echt in gedachten afdwalen naar die ene vakantie. Zo heb ik zelfs de formulieren met onze vluchtgegevens bewaard. Een vakantie begint niet op bestemming, maar al voor vertrek.

Summer feeling


Ik vind het echt zo leuk dat ik destijds alles heb gefotografeerd voor m’n blog. Ik heb zelfs foto’s van maaltijden. Kijk dit ontbijtje nou, dat is toch typisch iets wat je op vakantie eet? En de washi tape geeft het net een extra zomerse touch.


Ik heb de foto’s gewoon uitgeprint. Ik wilde er wel foto’s bij doen, maar ik wilde het niet te duur maken. Zelf uitprinten is een optie, en het staat ook nog eens leuk. Alles blijft zo mooi in de stijl van een scrapbook. Als ik een keer een foto op fotopapier wil, dan doe ik dat liever om hem ergens in het zicht te hangen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel gaaf om een foto van onze vakantie te kiezen om op te hangen, als we gaan samenwonen.

Einde


Aan iedere vakantie komt een einde, helaas. Op het eind van een vakantie heb ik altijd gemengde gevoelens, aan de ene kant wil ik graag naar huis en aan de andere kant zou ik nog veel langer willen blijven. Het was echt een geslaagde vakantie en dat kunnen we nu herbeleven door dit leuke boekje. We sloten het boekje af met een sippe selfie, een blije selfie en mijn Starbucks koffie op Schiphol. Eenmaal aangekomen in Nederland was het natuurlijk noodweer, welkom thuis!

Heb jij wel eens een scrapbook gemaakt?

 • Reacties ( 5 )

 • avatar
  Lieke

  Heel leuk gedaan, en die teksten en schattig gekleurde plakbandjes maken het helemaal af!

 • avatar
  Nina Simplynspecial

  Super leuk om zo’n boekje bij te houden! Ik heb zoiets gedaan met fotoboeken. Veel leuker dan wat foto’s afgedrukt in een saai album. Je hebt hier een leuke invulling aan gegeven!

 • avatar
  JenniferZ

  Ik wil er binnenkort een gaan maken, dit heeft me zeker wel geïnspireerd! ;D

 • avatar
  Mariëlle

  Dit is zoooo leuk! Ik doe dit met alles wat ik mee maak, leuke dingen bewaar ik en plak ik in een groot fotoboek en zo dus ook van vakanties! Maar aparte boekjes is ook leuk zeg!

 • avatar
  Silkeblogs

  Wauw, zo creatief! Het ziet er echt superleuk uit =D

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP