fbpx

Cibdol Oil

Shea Moisture superfruit complex review

Shea Moisture superfruit complex review

Voor het eerst in jaren was mijn shampoo voorraad helemaal op, dus het was ein-de-lijk tijd om zelf weer een shampoo uit te kiezen. Ik ging voor de Shea Moisture superfruit complex shampoo en bestelde ook meteen het masker mee. In deze review vertel ik je alles over mijn ervaring met deze producten.

Shea Moisture superfruit complex

Shea Moisture is één van de merken die veel genoemd wordt binnen de Curly Girl Methode. Ik heb me sinds vorig jaar helemaal verdiept in deze methode en daarom wilde ik dit merk heel graag uitproberen. Shea Moisture is van origine een West-Afrikaans merk en bestaat al sinds 1912. De producten van het merk zijn 100% natuurlijk, duurzaam geproduceerd en worden niet op dieren getest.

De Shea Moisture superfruit complex lijn bestaat uit een (wash & go) shampoo, (leave-in) conditioner en een masker. Aangezien ik nog veel conditioners heb staan heb ik alleen de shampoo en het masker gekocht. De producten bevatten proteïne (biotin), maar ook verzorgende ingrediënten zoals marula olie. Ondanks dat dit product veel ingrediënten bevat zorgt hij niet voor build-up en dat maakt hem geschikt voor alle haartypes.

Superfruit complex shampoo

De Shea Moisture superfruit complex shampoo is 100% natuurlijk en ook 100% CG. Dit is pas de tweede shampoo die ik gebruik die helemaal vrij is van sulfaten, siliconen en parabenen (de eerste was deze van Tabitha James Kraan). Ik word hier persoonlijk heel blij van, omdat van die ingrediënten ik altijd last krijg van een jeukende hoofdhuid en dat is met natuurlijke shampoo absoluut niet het geval.

Bij de eerste keren wassen met de Shea Moisture shampoo merkte ik dat het weer even wennen was. Hiervoor heb ik een shampoo gebruikt met alleen sulfaten, waardoor het bij de eerste paar keer wassen voelde alsof er steeds nog een laagje op mijn haar lag. Ik had precies hetzelfde bij mijn eerste shampoo zonder sulfaten en net zoals toen verdween dit gevoel na een aantal keer wassen. Nu voelt mijn haar schoon, maar ook een stuk zachter en meer gehydrateerd na het wassen.

Ik was mijn haar met deze shampoo twee keer per week en dat is voldoende voor schoon haar. Tussendoor was ik mijn haar wel eens met conditioner of met alleen water. De shampoo zorgt, zoals beloofd, niet voor build-up, maar ik heb wel het idee dat mijn haar minder volume heeft en hij mijn haar dus een beetje verzwaard. Een beetje droogshampoo lost dit wel op, maar voorheen had ik dit eigenlijk nooit nodig.

Superfruit complex masker

Het Shea Moisture 10-in-1 multi-benefit haarmasker gebruik ik één keer per week na het wassen. De geur van de producten is overigens enorm lekker. De geur is heel intens en ruikt fruitig, je ruikt heel duidelijk de frambozen die in de producten verwerkt zitten.

Het masker verdeel ik over de uiteindes van mijn haar. Vervolgens borstel ik het door en na ongeveer 5 minuten spoel ik het uit. Het is voor mij een fijne verzorging voor mijn droge krullen, want daarna heb ik een stuk minder leave-in conditioner nodig en blijft mijn haar dus ook langer schoon plus vrij van build-up.

In eerste instantie was ik bang dat het masker snel op zou zijn, omdat de pot minder groot was dan ik had verwacht. Alleen de substantie is erg dik en geconcentreerd, waardoor je niet heel veel hoeft te gebruiken per keer. Ik heb hem sinds eind november in gebruik en er is nog geen kwart op.

Is Shea Moisture een aanrader?

Ik ben heel tevreden over deze producten van Shea Moisture! Ze voeden en verzorgen mijn haar, waardoor mijn krullen mooier en pluisvrij uitkomen. Het is bij een switch naar producten zonder sulfaten, siliconen en parabenen altijd even wennen, maar na een tijdje zul je veel verschil merken aan je hoofdhuid en je haar. Bij mijn verf- en knipbeurt bij NAK Hair kreeg ik zelf een compliment over hoe gezond mijn haar was.

Het enige nadeel dat ik kan benoemen is dat mijn haar wat zwaarder wordt van de shampoo en dat ik daardoor minder volume heb. Het is gelukkig gemakkelijk op te lossen met droogshampoo, maar daarom ben ik wel extra benieuwd naar de Shea Moisture weightless shampoo die ik destijds ook heb mee besteld.

Het Shea Moisture masker (€10,45) en de shampoo (€8,95) zijn onder andere verkrijgbaar bij Lookfantastic.

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Suzanne

    Ik kende deze producten nog helemaal niet, maar ben wel benieuwd geworden!

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP