Cibdol Oil

Stedentrip Brugge

Stedentrip Brugge
Brugge, een middeleeuwse stad en de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. De stad is bewoond door ongeveer 117.000 mensen. De stad heeft een middeleeuws sfeertje, waar je het liefst heerlijk doorheen huppelt. Ik heb Brugge in de zomervakantie van 2013 bezocht, maar eigenlijk heb ik nooit iets verteld over de bezienswaardigheden, er is toen enkel een fotoverslag online gekomen met een algemeen oordeel. Vandaar dat ik nu in samenwerking met Novotel deze stedentrip heb geschreven over Brugge.

De Markt

Stedentrip Brugge
De markt van Brugge, eigenlijk een onderdeel die je niet kunt missen. De markt van Brugge bestaat uit allemaal historische panden en waardevolle monumenten. Alle evenementen die in de stad plaatsvinden, zul je vaak hier vinden. Het plein vol met toeristen, restaurants en cafés, maar ook vol met mooie gebouwen en mooie details. Het standbeeld dat je links op de foto ziet zijn van de Brugse helden Jan Breydel en Pieter de Coninck. De gebouwen die je op de foto ziet zijn het Postgebouw en het Provinciaal Hof.

Stedentrip Brugge
In het Postgebouw en het Provinciaal Hof is een museum te vinden. En niet zomaar een saai museum, nee, een museum dat juist leuk is voor jonge mensen en kinderen. Het museum heet historium en geeft de bezoekers een interactieve wandeling. Het museum wordt namelijk ondersteund door een verhaal, die is gevisualiseerd door film, muziek en special effects. Eén van de special effects zijn de geuren die door het gehele pand te ruiken zijn. Het verhaal is een liefdesverhaal, die tegelijkertijd de gouden tijd van Brugge weerkaatst. Voor de mensen die liever wat meer leren over de geschiedenis en de echte feiten, na afloop is er nog een echt museum, waar je van alles kunt zien en te weten kunt komen. Op de bovenste verdieping krijg je dit mooie uitzicht over de gehele markt.

Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde

Stedentrip Brugge
Het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde is een rustig plekje in de stad Brugge. Het deed mij denken aan een park, omringd door huisjes. Het is zo rustig dat je er even kunt ontspannen. Het begijnhof is het laatste begijnhof in Brugge en alleen via een toegangspoort te betreden. Er wonen geen begijnen meer, maar op dit moment is het gedeelte bewoond door het kloostergemeenschap van benedictinessen. Het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde bevat een dertigtal witte huisjes met een gotische begijnhofkerk.

Boottocht

Stedentrip Brugge
Naast al het wandelen kun je ook relaxed in een bootje de stad verkennen. Door de stad lopen verschillende wateren waar je met een bootje door de binnenstad vaart. Een hele goede tip, want zo kun je prachtige foto’s maken vanaf het water. Daarnaast krijg je alles te horen over de omringende gebouwen, die stuk voor stuk belangrijk zijn voor de stad. Je kunt opstappen op vijf verschillende locaties, dus je kunt op je gemakje kijken wat voor jou het makkelijkst te bereiken is.

Paard en wagen

Stedentrip Brugge
Wil je de stad liever op een middeleeuwse manier bekijken? Neem dan een ritje op het paard met wagen. Deze paarden staan opgesteld op de markt, waar je achteraan in de rij kunt aansluiten. Er rijden veel paarden door de stad, wat je ook wel zult merken als je door de stad aan het wandelen bent. De paarden lopen langs alle mooie en bekende plaatsen in de stad, terwijl de gids je alles vertelt over de omgeving waar je op dat moment bent. Een rustige, maar ook sfeervolle manier om de stad te bekijken.

De stad

Stedentrip Brugge
De stad is erg knus en gezellig, naast alle bezienswaardigheden heeft de stad leuke winkeltjes en straatjes. Fijn om even door heen te wandelen, om een klein beetje te ontsnappen aan de overige toeristen. In de stad zijn in het centrum diverse mooie hotels te vinden, zoals die van Accor, genaamd Hotel Novotel Brugge Centrum. Dit hotel bevindt zich, zoals de titel al aangeeft, midden in het centrum. Er is parkeergelegenheid bij het hotel, het hotel is rookvrij, er is een zwembad en een restaurant.

Ben jij al een keer in Brugge geweest?

 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Birgit

  Leuk verslag! Brugge is inderdaad prachtig.

 • avatar
  chitchatontherocks

  Ik woon ook niet zo ver van Brugge en vind het een superleuke stad! Als je er nog eens bent, moet je zeker gaan eten bij de Stoepa, een supergezellig restaurant!

 • avatar
  Ines

  Oh erg leuk! Ik ben er nog niet zooo vaak geweest :(

 • avatar
  Dionne

  Ziet er heel leuk uit!

 • avatar
  BeautyNailsJana

  Ik ben ook al een paar keer in Brugge geweest en het is echt een hele toffe stad! :)

 • avatar
  Denise

  Ik ben eigenlijk nog nooit in Brugge geweest besef ik me nu, maar het ziet er hartstikke mooi uit. Volgens mij heb je het erg naar je zin gehad. Liefs

 • avatar
  Daniëlle

  Leuke foto’s, ik ben zelf nog nooit in Brugge geweest maar het lijkt mij een mooie stad!

 • avatar
  Jana

  Het is niet zo ver voor mij dus ik ga er regelmatig heen :) Ik vind het een supermooie stad :)

 • avatar
  Kelly

  Leuke foto’s! :)

 • avatar
  Merdjelin

  Wat ontzettend leuk dat je in Brugge geweest bent! Het ziet er erg leuk uit.

  Liefs x

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP